Zapraszamy do oglądania pierwszego odcinka The originals, jak na razie z angielskimi napisami:
http://pamietnikiwampirow.pl/filmy,the_originals,16,1,the_originals_sezon_1_odci nek_1_always_and_forever,138.html
Mam pytanie co do tego odcinka.. Wyszedł całkiem nowy czy powielili to, co puścili w TVD? Nie oglądałam jeszcze i nie wiem czy jest sens ściągać ten odcinek jeszcze raz.
Czy tylko mi sie wydaje czy ktoś też na to zwrócił uwagę że dom na końcu gdzie jest Elijah i Hayley to ten sam gdzie braci Salvatore z retrospekcji?
Ja zwróciłam też na to uwagę, i też mi przypominał właśnie Dom Salvatorów w 1864, nie wiem może to przypadek, ale pamiętacie, że Stefan zabrał Elenę do ruin ich domu w 6 odc 1 sezonu. Nie wiem, dziwna sprawa z tym domem, albo po prostu błąd, tyle, że za wielki
Według mnie nic specjalnego z tego nie wyszło. Co prawda jest parę scen trzymających w napięciu ale to za mało. Wątpię też żeby Klaus i reszta pierwotnych była w stanie udźwignąć cały sezon, widać to już w pierwszym epizodzie. Brakuje też poczucia humoru.
Lepiej jakby przewijało się to z TVD na przemian.
Moja ocena 3,7/6
Też czuję się zawiedziona tym odcinkiem :/ tak długo na niego czekałam, a obejrzałam bez żadnego zainteresowania. Faktycznie szkoda, że TVD nie będzie się przeplatało z TO, bo będzie to strata dla obu tych seriali. Zobaczymy, jak się to rozwinie.
Też mam takie samo wrażenie, lecz większa część odcinka była powtarzana, myślę że wszystko okaże się w następnym odcinku.
Mi też bardzo się podobał. Zaskoczyła mnie końcówka (pewnie to dlatego, że nie czytałam spoilerów). To prawda, że kolejny jest we wtorek?
A mi się bardzo podobał.. Oglądałem 3 piloty.. ale ten jest najlepszy..
Te czarownice mają swój klimat. Zapowiada się interesująco... tak samo jak nowy sezon TVD :)
Zadowolona,
jednak powstało niezłe zamieszanie
gdyż są jakby dwa pierwsze odcinki.
Nowa wersja Pilota(4x20 z tvd) z wyciętym Mystic Falls i dodanymi 2 scenami... + odcinek Always and Forever który jest rozwinięciem Pilota ... i w sumie nieoglądając pilota(aka rozszerzonego 4x20) nie ogarniasz prawidłowego pierwszego odcinka...
SPOILER ALERT
- Davina mi się bardzo podoba! może zakoksić jeszcze
- nie podoba mi się powolne łączenie Hayley z Elijah
Mi odcinek się bardzo podobał nie dawno go obejrzałam . Martwi mnie tylko jedna Hayley i Elijah mam nadzieję że to będzie tylko przyjaźń . Jestem fanką Klayley .
Ja również. Po Kat przydałaby mu się jakaś w miarę normalna kobieta. No i mógłby adoptować małe Klausiątko :D
Ja nie wyobrażam sobie nawet Klausa z Hayley , jakoś nie przepadam za nią za specjalnie .
Troche zmieszana jestem :/ polubiłam strasznie Elijah Mikaelson. klaus go pod koniec odcinka zabija wiec, troche sie załamałam, powiedzcie czy on bd żył dalej czy co ?:/
Wbija mu sztylet, który można wyciągnąć i będzie żył dalej, pewnie stanie się to w końcu, bo Elijah raczej będzie jedną z głównym postaci (musi być, no!). Ogólnie to podchodziłam trochę sceptycznie do tego spinn-off'u i póki co szału nie ma, mam nadzieję, że się rozkręci...
Davina, intrygująca posatć, ciekawe o co chodzi...?
Ogólnie to ciężko powiedzieć coś więcej, czekam na dalszy rozwój akcji.
Aaa...końcówka zaskakująca ;p