PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608361}

The Originals

2013 - 2018
7,9 45 tys. ocen
7,9 10 1 45104
The Originals
powrót do forum serialu The Originals
thevampirediaries_pl

Zapraszamy do oglądania pierwszego odcinka The originals, jak na razie z angielskimi napisami:
http://pamietnikiwampirow.pl/filmy,the_originals,16,1,the_originals_sezon_1_odci nek_1_always_and_forever,138.html

ocenił(a) serial na 9
thevampirediaries_pl

Mam pytanie co do tego odcinka.. Wyszedł całkiem nowy czy powielili to, co puścili w TVD? Nie oglądałam jeszcze i nie wiem czy jest sens ściągać ten odcinek jeszcze raz.

Karolciakus

NIe, to jest całkowicie nowy odcinek/

zolza90

a mnie się wydaje, że już to widziałam w TVD i nie jest to nowy odcinek tylko flasback.

ocenił(a) serial na 9
ironowa

Przejrzałam kawałek i też mi się tak wydaje ironowa.

Karolciakus

są nowe sceny, ale są też te, które były w 20 odcinku 4 sezonu TVD

thevampirediaries_pl

Czy tylko mi sie wydaje czy ktoś też na to zwrócił uwagę że dom na końcu gdzie jest Elijah i Hayley to ten sam gdzie braci Salvatore z retrospekcji?

ocenił(a) serial na 10
Kamila9191

Ja zwróciłam też na to uwagę, i też mi przypominał właśnie Dom Salvatorów w 1864, nie wiem może to przypadek, ale pamiętacie, że Stefan zabrał Elenę do ruin ich domu w 6 odc 1 sezonu. Nie wiem, dziwna sprawa z tym domem, albo po prostu błąd, tyle, że za wielki

Alexa1694

Moze nie tyle blad, co chcieli ten sam plan wykorzystac do nakręcenia

thevampirediaries_pl

Według mnie nic specjalnego z tego nie wyszło. Co prawda jest parę scen trzymających w napięciu ale to za mało. Wątpię też żeby Klaus i reszta pierwotnych była w stanie udźwignąć cały sezon, widać to już w pierwszym epizodzie. Brakuje też poczucia humoru.
Lepiej jakby przewijało się to z TVD na przemian.

Moja ocena 3,7/6

patryks83

Też czuję się zawiedziona tym odcinkiem :/ tak długo na niego czekałam, a obejrzałam bez żadnego zainteresowania. Faktycznie szkoda, że TVD nie będzie się przeplatało z TO, bo będzie to strata dla obu tych seriali. Zobaczymy, jak się to rozwinie.

ocenił(a) serial na 10
kohinoorek

Też mam takie samo wrażenie, lecz większa część odcinka była powtarzana, myślę że wszystko okaże się w następnym odcinku.

Eph

Łe, jak powtórzyli w pilocie 4.20 z TVD to czekam na drugi epizod...

thevampirediaries_pl

osobiście bardzo mi się podobał odcinek. Nie mogę się doczekać kolejnego ;]

moniaoficial

Mi też bardzo się podobał. Zaskoczyła mnie końcówka (pewnie to dlatego, że nie czytałam spoilerów). To prawda, że kolejny jest we wtorek?

MistressOfDarkness

http://next-episode.net/the-originals

kohinoorek

Czyli jednak :) Dziękuję za informację.

MistressOfDarkness

tak, to prawda! we wtorek kolejny odcinek! ;]

użytkownik usunięty
thevampirediaries_pl

A mi się bardzo podobał.. Oglądałem 3 piloty.. ale ten jest najlepszy..
Te czarownice mają swój klimat. Zapowiada się interesująco... tak samo jak nowy sezon TVD :)

ocenił(a) serial na 7
thevampirediaries_pl

Zadowolona,
jednak powstało niezłe zamieszanie
gdyż są jakby dwa pierwsze odcinki.
Nowa wersja Pilota(4x20 z tvd) z wyciętym Mystic Falls i dodanymi 2 scenami... + odcinek Always and Forever który jest rozwinięciem Pilota ... i w sumie nieoglądając pilota(aka rozszerzonego 4x20) nie ogarniasz prawidłowego pierwszego odcinka...

SPOILER ALERT
- Davina mi się bardzo podoba! może zakoksić jeszcze
- nie podoba mi się powolne łączenie Hayley z Elijah

użytkownik usunięty
thevampirediaries_pl

Mi odcinek się bardzo podobał nie dawno go obejrzałam . Martwi mnie tylko jedna Hayley i Elijah mam nadzieję że to będzie tylko przyjaźń . Jestem fanką Klayley .

ocenił(a) serial na 9

a ja bym właśnie chciała żeby oni byli razem :P

nieidealna32

Ja również. Po Kat przydałaby mu się jakaś w miarę normalna kobieta. No i mógłby adoptować małe Klausiątko :D

ocenił(a) serial na 9
kohinoorek

hahaha :P, dokładnie :D

użytkownik usunięty
nieidealna32

Elijah mi bardziej pasuję do Sophii , a Hayley do Klausa

ocenił(a) serial na 7

Ja nie wyobrażam sobie nawet Klausa z Hayley , jakoś nie przepadam za nią za specjalnie .

ocenił(a) serial na 9
mrau145

Do Klausa mi pasuje tylko Caroline ;p

thevampirediaries_pl

Troche zmieszana jestem :/ polubiłam strasznie Elijah Mikaelson. klaus go pod koniec odcinka zabija wiec, troche sie załamałam, powiedzcie czy on bd żył dalej czy co ?:/

kKahlan

Wbija mu sztylet, który można wyciągnąć i będzie żył dalej, pewnie stanie się to w końcu, bo Elijah raczej będzie jedną z głównym postaci (musi być, no!). Ogólnie to podchodziłam trochę sceptycznie do tego spinn-off'u i póki co szału nie ma, mam nadzieję, że się rozkręci...

ocenił(a) serial na 7
thevampirediaries_pl

Davina, intrygująca posatć, ciekawe o co chodzi...?
Ogólnie to ciężko powiedzieć coś więcej, czekam na dalszy rozwój akcji.
Aaa...końcówka zaskakująca ;p

anulka88

Tak. Davina jest ciekawa, mam nadzieję ze dobrze to rozwiną i nie spartaczą dobrego wątku :)