Czy jest to urwany scenariusz z nieznaną ilością sezonów mogących się ciągnąć w nieskończoność?
Jak można zadać takie pytanie w 2022 roku? To Twój pierwszy serial w życiu?
Żeby nie było. Odpowiadam. Serial może się skończyć na pierwszym sezonie, albo mogą go ciągnąć przez 10 sezonów. Mogą skończyć na piątym i będzie to całość, albo urwane i bez finału.
Czy tylko w naszym kraju istnieje problem z rzeczowym odpowiadaniem na pytania bez emocji, atakowania i szydery. Wiesz, czy pierwszy sezon jest "urwany"? Nie wiesz - nie odpisuj,wiesz i masz ochotę odpisać - odpisz najkrócej jak to możliwe. Pozdro
Serial jest na podstawie 500 stronicowej powieści. Wydaje mi się, po przeczytaniu książki, że sezon będzie tylko jeden.
Przecież odpowiedziałem Ci rzeczowo. Na ten moment możemy zgadywać czy będzie kolejny sezon, bo nawet twórcy tego nie wiedzą.
SPOILER
Sezon w pewnym sensie zamyka "wątek" czyli ten świat przeszłości-teraźniejszości, który przez cały sezon obserwowaliśmy. Z tego świata z życiem uszła tylko główna bohaterka, choć nie do końca zrozumiałem w jaki sposób.
Z tego co zrozumiałem jej śmieć/odejście do innego wątku właśnie uratowało jej świat, bo sprawiło, że likwidacja kompleksowa straciła sens.
Tak, ale ona do tego świata już nie wróci, bo tam zginęła. Jej śmierć opłakiwać musi umierająca matka, brat i wszyscy inni bohaterowie pierwszego sezonu. W tym sensie tamten świat-wątek nie wystąpi już w 2 sezonie, o ile taki zostanie nakręcony.
Peryferale są tylko w przyszłości. Chyba, że niepotrzebnym rozwinięciem tego pomysłu w kolejnym sezonie (o ile zostanie nakręcony) będzie umiejscowienie ich w "teraźniejszości".
To fakt w swoim wątku nie żyje, ale pytanie czy powróciła jako stały peryferal(?) do swojego wątku, ale ileś lat później, czy do kolejnego wątku i czy może się cofać do swojego pierwotnego wątku jako inny tymczasowy peryferal. Bez wątpienia istniej komunikacja oraz transfer technologii wstecz, więc chyba możliwe jest zbudowanie peryferala w wątku w którym zginęła.
Inna sprawa że możliwe jest chyba "uleczenie" jej matki poprzez podobny transfer w czasie śmierci.