Peryferal
powrót do forum 1 sezonu

Czy jest to urwany scenariusz z nieznaną ilością sezonów mogących się ciągnąć w nieskończoność?

cichy380

Jak można zadać takie pytanie w 2022 roku? To Twój pierwszy serial w życiu?

Żeby nie było. Odpowiadam. Serial może się skończyć na pierwszym sezonie, albo mogą go ciągnąć przez 10 sezonów. Mogą skończyć na piątym i będzie to całość, albo urwane i bez finału.

McGyverPL

Czy tylko w naszym kraju istnieje problem z rzeczowym odpowiadaniem na pytania bez emocji, atakowania i szydery. Wiesz, czy pierwszy sezon jest "urwany"? Nie wiesz - nie odpisuj,wiesz i masz ochotę odpisać - odpisz najkrócej jak to możliwe. Pozdro

ocenił(a) serial na 8
cichy380

Serial jest na podstawie 500 stronicowej powieści. Wydaje mi się, po przeczytaniu książki, że sezon będzie tylko jeden.

Materaz

Dokładnie, historia z książki zamyka się w 500 stronach, a po 7 odcinku widać, że blisko końca

cichy380

Przecież odpowiedziałem Ci rzeczowo. Na ten moment możemy zgadywać czy będzie kolejny sezon, bo nawet twórcy tego nie wiedzą.

ocenił(a) serial na 6
cichy380

SPOILER

Sezon w pewnym sensie zamyka "wątek" czyli ten świat przeszłości-teraźniejszości, który przez cały sezon obserwowaliśmy. Z tego świata z życiem uszła tylko główna bohaterka, choć nie do końca zrozumiałem w jaki sposób.

per333

Z tego co zrozumiałem jej śmieć/odejście do innego wątku właśnie uratowało jej świat, bo sprawiło, że likwidacja kompleksowa straciła sens.

ocenił(a) serial na 6
PrzemekLipski

Tak, ale ona do tego świata już nie wróci, bo tam zginęła. Jej śmierć opłakiwać musi umierająca matka, brat i wszyscy inni bohaterowie pierwszego sezonu. W tym sensie tamten świat-wątek nie wystąpi już w 2 sezonie, o ile taki zostanie nakręcony.

per333

Właśnie, pytanie czy ciało, bo wydaje mi się, że ona tam jest ciągle tym droidem, a nie człowiekiem

ocenił(a) serial na 6
vasil_zajcev

Peryferale są tylko w przyszłości. Chyba, że niepotrzebnym rozwinięciem tego pomysłu w kolejnym sezonie (o ile zostanie nakręcony) będzie umiejscowienie ich w "teraźniejszości".

per333

To fakt w swoim wątku nie żyje, ale pytanie czy powróciła jako stały peryferal(?) do swojego wątku, ale ileś lat później, czy do kolejnego wątku i czy może się cofać do swojego pierwotnego wątku jako inny tymczasowy peryferal. Bez wątpienia istniej komunikacja oraz transfer technologii wstecz, więc chyba możliwe jest zbudowanie peryferala w wątku w którym zginęła.
Inna sprawa że możliwe jest chyba "uleczenie" jej matki poprzez podobny transfer w czasie śmierci.