PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=797238}
7,3 63 tys. ocen
7,3 10 1 62969
6,8 21 krytyków
The Umbrella Academy
powrót do forum serialu The Umbrella Academy

Obejrzałem cały sezon i ciekawi mnie jedna rzecz... Niby akcja się dzieje w roku 2019, ale jak postacie muszą do kogoś zadzwonić (zwykle w pilnych sprawach) to używają zwykłych telefonów. Wie ktoś dlaczego? ;)

ocenił(a) serial na 6
akira5

Taka konwencja, cały serial jest uwsteczniony technologicznie - tak jak by cofnięty do lat 60: telefony, komputery, samochody, paczkarnia itp.

ocenił(a) serial na 8
akira5

Najwyraźniej ta komisja od lini czasu spartoliła sprawę i nikt nie wynalazł komórek.

akira5

https://youtu.be/PCWg6KJgjeI - tutaj poniekąd znajdziecie odpowiedz :)

akira5

Z tą chronologią tu tu pojechali bardziej...
Kiedy Hargraves przypływa do portu, trzyma w ręku gazetę. Widnieje na niej rok 1928. Sam Hargaves wygląda na jakieś 35/40 lat. Samobójstwo popełnia w roku 2018... na tydzień przed wydarzeniami w serialu. Miałby mieć wtedy jakieś 123 lata...

Pawelek777888

Przecież on przybył z bardzo zaawansowanej technologicznie przyszłości, jego wiek (tj. możliwość przedłużania życia) nie powinien dziwić w tym przypadku

montesqui

WHAT ? Chyba muszę zobaczyć to jeszcze raz

ocenił(a) serial na 9
Pawelek777888

Wydaje mi się, że on tak do końca nie był człowiekiem.

ocenił(a) serial na 6
Santjago

Był człowiekiem (przynajmniej biologicznie). Inaczej nie było by raportu z sekcji (choć oczywiście mógł komuś zapłacić za fałszerstwo).

Geist00

A czy w takim razie może mi ktoś wytłumaczyć scenę z drugiego sezonu (S2:09 "743") kiedy Hargreeves zdejmuje maskę (twarz) i zabija Majestic 12?

akira5

Zamknij się i oglądaj :)

akira5

Nie ukrywam, że to nawet fajnie wygląda:)