Obejrzałem cały sezon i ciekawi mnie jedna rzecz... Niby akcja się dzieje w roku 2019, ale jak postacie muszą do kogoś zadzwonić (zwykle w pilnych sprawach) to używają zwykłych telefonów. Wie ktoś dlaczego? ;)
Taka konwencja, cały serial jest uwsteczniony technologicznie - tak jak by cofnięty do lat 60: telefony, komputery, samochody, paczkarnia itp.
Najwyraźniej ta komisja od lini czasu spartoliła sprawę i nikt nie wynalazł komórek.
Z tą chronologią tu tu pojechali bardziej...
Kiedy Hargraves przypływa do portu, trzyma w ręku gazetę. Widnieje na niej rok 1928. Sam Hargaves wygląda na jakieś 35/40 lat. Samobójstwo popełnia w roku 2018... na tydzień przed wydarzeniami w serialu. Miałby mieć wtedy jakieś 123 lata...
Przecież on przybył z bardzo zaawansowanej technologicznie przyszłości, jego wiek (tj. możliwość przedłużania życia) nie powinien dziwić w tym przypadku
Był człowiekiem (przynajmniej biologicznie). Inaczej nie było by raportu z sekcji (choć oczywiście mógł komuś zapłacić za fałszerstwo).
A czy w takim razie może mi ktoś wytłumaczyć scenę z drugiego sezonu (S2:09 "743") kiedy Hargreeves zdejmuje maskę (twarz) i zabija Majestic 12?