PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=797238}
7,3 63 tys. ocen
7,3 10 1 62981
6,8 21 krytyków
The Umbrella Academy
powrót do forum serialu The Umbrella Academy

Wszyscy się nim podniecają, ale dlaczego nikt nie widzi, że od tego serialu wieje nudą? Pierwszy odcinek mnie zaciekawił, ale teraz jestem na 4 i nic się nie dzieje. Cały czas gadają o niczym. Pokazują dwie postacie i gadka o niczym, kolejna scena i kolejne dwie postacie, znowu gadka o niczym. I tak w kółko. Do tego jakieś nudne opowiastki o graniu na skrzypcach i znowu pierdzielą o niczym. Te odcinki powinny mieć po 25 minut. Możecie uwielbiać ten serial, ale musicie mi przyznać rację, że jest mocno przegadany, czyli taki standardzik od Netflixa.

Veital

Trochę empatii ;] Postaraj się słuchać o czym oni mówią a nie tylko "słyszeć" dialogi, zrozumieć relacje pomiędzy całym rodzeństwem i tym jak dorastali. Dla mnie serial ma drugie dno i to właśnie dialogi pozwalają je odkryć. Ale jak to mówią każdy jest inny i widzi i słyszy co innego. Ogólnie o gustach się nie dyskutuje, według Ciebie serial jest nudny i rzecz jasna masz prawo do swojej subiektywnej opinii, ale według mnie jest bardzo wciągający i pouczający. Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 2
Veital

Ja widze, tragedia.

ocenił(a) serial na 7
Veital

Owszem akcja rozwija się z ilością odcinków, im dalej tym lepiej, ale przecież nie zawsze chodzi o samą akcję...

Hotaru_Oka

Dokładnie!

ocenił(a) serial na 6
Veital

Ja widzę, strasznie mnie znudził - mogli połowę odcinków nie robić, bo przecież się nie wydarzyły... w sumie koniec jest taki, że nic się nie wydarzyło...

ocenił(a) serial na 9
Veital

No ja mam inne zdanie co do serial ów od netfliksa i co do tego serialu, no ale każdy ma inny gust

Veital

Po pierwszym odcinku, powiedziałam sobie no ok...zobaczymy co dalej. Na drugim już zasnęłam, więc...
Dzisiaj zrobię drugie podejście zobaczymy czy usnę.

gerberki

Próbuję dotrzeć do końca pierwszego odcinka, były już dwa podejścia. Pierwszego dnia zasnął mój chłopak, drugiego ja. Niech mnie ktoś przekona że jednak warto do tego przysiąść, bo na razie jedyne co widzę to straszne dłużyzny, masa dialogów i bardzo rwane tempo akcji.
Być może mam zawyżone oczekiwania, bo serial o superbohaterach, Page, Sheehan i Hopper, ale moje wrażenie na razie to za dużo hype'u i sławnych nazwisk, a za mało dobrej roboty twórców. Mylę się i jednak warto się przemóc?

maladi06

5 odcinek. Zaliczyłam krótką drzemkę. Emocje jak na grzybobraniu. Za muzykę duży plus fajna jest, prawdopodobnie zorganizuje sobie soundtrack. Dialogi są masakrycznie nudne. Z serialu wystarczyłby mi klip ze scenami, na których gra muzyka.

ocenił(a) serial na 8
Veital

Zgadzam się. Najczęściej po 15 minutach odcinka zaczyna się dłużyzna. Jeszcze jak jest to z udziałem Numeru Pięć albo Klausa to ok, ale czasami nawet oni nie potrafią zwalczyć tej nudy. Sceny akcji są zrobione w mega stylu, ale dialogi napisano na kolanie.