PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=797238}
7,3 63 tys. ocen
7,3 10 1 62875
6,9 17 krytyków
The Umbrella Academy
powrót do forum serialu The Umbrella Academy

Ellen page

ocenił(a) serial na 6

Beznadziejna aktorka, rolę dostała chyba tylko dlatego że jest lesbijką, tyle wystarczyło. Przebija ja nr.5 i Klaus. Serial spoko, szkoda że drugi sezon to powtórka pierwszego (obejrzałem 3 odcinki drugiego), znowu 10 dni do apokalipsy.. zobaczymy co dalej będzie

ocenił(a) serial na 7
asgarius

Gra od 10 roku życia, rolę dostawała kilkanaście lat wcześniej zanim przyznała się do swej orientacji. Nominacje do Oscara, Globa, Bafty, Saturna (za właśnie tę rolę), znakomite opinie u krytyków.
Mistrzowsko zbłaźniłeś się homofobie. Nawet nie wiedziałem, że tak można :)

ocenił(a) serial na 6
Grifter

Co nie zmienia faktu że w serialu jest drętwa jak kawał kija.. gamoniu

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Grifter

Ile ludzi tyle opinii, a to że większość ludzi ją chwali nie oznacza, że mają rację. Popracuj nad językiem bo tylko debile osądzają i obrażają innych na podstawie 2 komentarzy.

ocenił(a) serial na 7
Adrian_Krystian_2

Oczywiście, że mają rację :)

Grifter

Nie wiem jak ona to robi ale jak ją widzę to odechciewa się żyć

użytkownik usunięty
Grifter

Nie wiem czy oglądaliśmy ten sam serial. Ta aktorka to totalna porażka. Nie wiem dlaczego dostała tę rolę, może z innych powodów niż podany przez asgariusa, ale naprawdę... To najgorsza kreacja w tym serialu. Nawet sztywny Luther nie był tak beznadziejny.

ocenił(a) serial na 7

Zagrała taką rolę jaką miała grać - wyobcowaną, stroniącą od ludzi introwertyczkę. Psychiatrzy są zachwyceni jej rolą, jak doskonale uchwyciła ten typ osobowości.
Trzeba tylko trochę się znać i wiedzieć, co dany aktor próbuje przedstawić, a nie tylko błądzić - na zasadzie - "ta postać mi się nie podoba".

Tak, ta postać jest męcząca i irytująca, ale właśnie dlatego, że jest znakomicie zagrana.

użytkownik usunięty
Grifter

Jak słyszę o psychiatrach i ich klasyfikacjach osób to mi się śmiać chce. Kabzą wypełniają sobie kieszenie i konta, powielając swoje naukowe bzdury, a w rzeczywistości nie mają zielonego pojęcia o odczuciach i osobowości takich ludzi.

Wierz mi, wiem to z własnego doświadczenia. Dlatego proszę Cię nie próbuj mi wciskać kitu, że ktoś odegrał dobrze tą postać.

ocenił(a) serial na 7

Przyznałeś, że masz psychiczne problemy. To dobry krok. Próbuj dalej z szukaniem pomocy. W końcu trafisz na takiego psychiatrę, który ci pomoże, czego ci zresztą życzę.

Nie warto skreślać wszystkiego, bo ktoś nie potrafił ci pomóc.
Teraz nawet nie dziwię się dlaczego odrzuciła cię ta rola - dostrzegłeś swój problem...

użytkownik usunięty
Grifter

Dyskusja z parapetem. Moje problemy to żaden wstyd i przede wszystkim żaden powód, dla którego oceniam rolę Page jako bardziej niż beznadziejną.

Nijakość bije po oczach, odrzuca i nie sprawia, że czujesz więź z tą postacią, a zwyczajnie masz jej dość. To nie postać sama w sobie jest męcząca, a gra tej drętwej aktorzyny.

ocenił(a) serial na 7

Aktorka jest doskonała, postać zagrana świetnie. Nie ogarnąłeś. Ale o kinie małe masz pojęcie. Szkoda...

ocenił(a) serial na 6
Grifter

Ale gamoń jesteś

ocenił(a) serial na 8
asgarius

Dla twojej świadomości jej postać ma taką być, jak inaczej ma się zachowywać osoba będąca wychowankiem takiej osoby jak Regis dodatkowo będąc wyrzutkiem..

KulturalneOcenianie

Ludziom po prostu brakuje EMPATII w tych czasach i tyle. Jak dla mnie to jest świetnie zagrana postać, i Ellen zagrała ją dokładnie taką jaka miała być, jak ktoś tu napisał, wycofana introwertyczka dodatkowo z amnezją, ale widać że tu są sami eksperci bo nawet na chwile nie próbują wejść w jej buty. Ile ludzi tyle opinii, to tylko moje subiektywne zdanie.

ocenił(a) serial na 6
John__88

To zwała, powiedzieli jej, zagraj ..ujowo, bo taka masz rolę... Dziwne bo Klaus jest zajebisty tak samo jak nr5, nawet reszta obsady zagrała lepiej od niej... Ale co ja się tam znam, ja tylko oglądam..

asgarius

Słuchaj ale ja nie jestem tu po to żeby Cie sadzić czy się znasz lepiej czy nie, wyraziłem tylko swoją opinię, tak jak Ty to wyżej zrobiłeś. Wspomniałem o empatii ponieważ jestem bardzo podobną osobą z charakteru co Vanya i mam za sobą terapię indywidualna jak i grupową, więc według mnie Ellen świetnie uchwyciła istotę osoby introwertycznej, antyspołecznej i kompletnie wycofanej. Ale tak jak mówiłem wcześniej to tylko moje subiektywne zdanie do którego mam prawo, tak samo jak Ty masz prawo do odmiennego zdania, gdyby wszyscy na tym świecie się zgadzali był by to strasznie nudny świat. Ja zawsze powtarzam jedno, nie musimy się lubić, czy mieć takie same poglądy, ale szanujmy się nawzajem a będzie się Nam wszystkim żyło dużo lepiej w tym popapranym świecie. Pozdrawiam i spokojnego tygodnia życzę ;]

ocenił(a) serial na 7
asgarius

Mnie również Vanya nie zachwyciła, jeśli chodzi o postać, ale porównywanie jej do Piątki czy Klausa jest trochę śmieszne. Te trzy postacie to zupełnie trzy inne typy osobowości i charaktery, gdzie Piątka i Klas zdecydowanie stoją naprzeciwko Vanyi. Grę aktorską oczywiście oceniać możesz wedle uznania, ale spójrz na postacie trochę bardziej realistycznie. Vanya nie jest tak pozytywnie walnięta, jak Piątka czy Klaus, ona jest zahukaną dziewczyną, która nadal nie zna swojej wartości, bo ciężko, żeby znała po latach, gdy wmawiano jej, że jest niewiele warta. Jeśli chcesz ją do kogoś porównywać, to raczej Luther byłby odpowiedni, nie dwie najbardziej pozytywnie szalone postacie w serialu.

ocenił(a) serial na 6
Necto

No właśnie, nawet nieszczęsny Luther jest lepiej zagrany

asgarius

I widzisz tu się zgodzę, Hooper skoczył co najmniej dwa jak nie trzy poziomy w górę w porównaniu z pierwszym sezonem, i Luter w drugim sezonie wysunął się na prowadzenie co do lubianych prze zemnie postaci, a dodam że był na samym końcu wręcz nie mogłem go znieść w pierwszym sezonie, tu wręcz czekałem na sceny z nim, i to zajadanie stresu przez niego, prawie w każdej scenie coś jadł w olbrzymich porcjach ;]

asgarius

Jeśli chodzi o treść serialu to proponuję zapoznać się z komiksem Umbrella Academy i dopiero mówić że jest to powtórka. Przypominam że serial jest na podstawie komiksu

ocenił(a) serial na 6
Chloe_Cobb

A Ty się zapoznałeś z komiksem? Serial jest luźno, a nawet bardzo luźno powiązany z komiksem..

asgarius

Serial jest bardzo dużym poszerzeniem materiału z komiksu, to dostaliśmy dużo większy obraz na wszystko niż to miało miejsce w komiksie.

asgarius

Chloé to damskie imię

ocenił(a) serial na 6
Chloe_Cobb

No i? Czy imię definiuje człowieka? Homofobie?

ocenił(a) serial na 8
asgarius

Zagrała bardzo dobrze, jej postać to postać cichego, zamkniętego przegrywa więc aktorstwo zaprezentowała stonowane. Porównujesz jej występ do występu aktorów którzy zagrali postaci dość ekspresywne.