PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=797238}
7,3 63 tys. ocen
7,3 10 1 62880
6,9 17 krytyków
The Umbrella Academy
powrót do forum serialu The Umbrella Academy

Opinia

ocenił(a) serial na 9

Serial sam w sobie jest zachwycający, uważam jednak że nie wyciągnięto z niego wszystkiego. Wykonanie nienaganne lecz twór postaci mi się nie podoba niektóre z nich mogłyby być innaczej skonstruowane szczególnie Vanya aktorka niesamowicie uzdolniona, jednak nie pokazała tego czego po niej się spodziewałem. depresyjność jej postaci w niektórych momentach jest wręcz męcząca. Za to jestem mile zaskoczony co do młodego aktora jakim jest Aidan Gallagher, postać w jaką się wcielił została perfekcyjnie zagrania, nie wyobrażam sobie kogoś innego na jego miejscu.

ocenił(a) serial na 7
Eryk_Kmita

Polemizowałabym co do tego "nienagannego wykonania". Dla mnie było wiele nieścisłości. Niektóre wątki rozpoczęte jakby bez pomysłu na dalszą realizację, nie rozciągane, potem porzucane.
Nie wciągnął mnie, a przywiązywanie do charakterów sprawiało mi trudność jak nigdy dotąd.

ocenił(a) serial na 8
Eryk_Kmita

Tak mniej więcej odbierani są ludzie depresyjni - jako straszlwie męczący, apatyczni, nie czujący sensu. Depresja jest męcząca. Uważam, że to jest dobrze pokazane za pomocą metafory - jak unieważnienie człowieka od małego może prowadzić do destrukcji.

Eryk_Kmita

Vanya jest najsłabszym punktem i ciężko było jej współczuć.

ocenił(a) serial na 6
Eryk_Kmita

Wczoraj skończyłam oglądać. Myślałam, że bardziej się zaangażuję w fabułę, postaci były mi obojetne. Może oprócz Klausa, który był świetnie zagrany podobnie jak Nr 5. Co do reszty, uważam, że aktorsko tak sobie. A i niektóre wątki z czapy, Mama zostaje rozłączona a oni niby przywiązani do niej, ale jakoś tak wszystko bez emocji.