Wiem,wiem jeszcze za wcześnie by się pytać o takie rzeczy ale jak myślicie będzie 4 sezon.
Z tego co wiem trzeciego nie było w planach,został naknocony z powodu ogromnej oglądalności.
na bank będzie, z tak ogromnym zainteresowaniem? książki, gry, komiksy, ciągle wychodzi coś nowego, teraz jeszcze film, mamy co najmniej 7 sezonów w banku jak nie więcej
Facebookowa gra Walking Dead oraz gra na PS3 Walking Dead dzieląca się na episody (na razie wyszły 3)
Małe sprostowanie. Facbookowa gra która uwzględnia dwa epizody (jak na razie), epizodyczna gra od Telletale, która wydała już oficjalnie na trzy, a cztery epizody, oraz w produkcji jest tytuł, który będzie opowiadał o tym, jak Daryl i jego brat Merle dotarli do obozu w Atlancie, czyli swoiste uzupełnienie historii. Za grę odpowiada Activision oraz Blizzard.
Facebookowa gra jest bardzo dobra + polecam inną The Last Stand : Dead Zone. Nie wiem sam która lepsza.
Jak to trzeciego nie było w planach? Trzeci sezon został oficjalnie zapowiedziany już po drugim odcinku drugiego sezonu. Zapamiętaj sobie tak, nic w przyrodzie samo się nie dzieje. Jest bodziec jest reakcja.
4 zapowiedzą "zaraz". Jak utrzymają dynamikę będzie git. W kończy "żywy trup" wala się gęsto;D
Kolejne sezony są niemal pewne. Popularność dzieła Kirkmana przechodzi istne apogeum w USA. Popyt jest niewyobrażalny zarówno na książki, gry, komiksy a o serialu nie wspominając. Doszły mnie już słuchy, że pilot sezonu 3 pobił tutaj rekord oglądalność. Ile w tym prawdy? Nie wiem, czekam na razie na oficjalną informację od AMC.
Jest duże prawdopodobieństwo. W USA największy wynik osiągnął odcinek "Bedside The Dying Fire" przynosząc stacji widownię rzędu 9,5 mln widzów, ale można znaleźć informacje jakoby na terenie Europy liczba oglądających sięgnęła 13 mln co jak na AMC jest rekordem. Ciekaw jestem jak sobie "Seed" poradził.
Wg mnie Seed pobije BTDF, bo tyle reklam i zapowiedzi ma 3 sezon, że nie wierzę, że jeszcze więcej osób się nie skusiło.
Akcję marketingową mieli naprawdę przeogromną. Powiem Ci szczerze, że byłem w lekkim szoku. Poprzednim razem jakieś dwa trailery, cztery zdjęcia z pierwszego odcinka, trzy zdjęcia promocyjne w postaci plakatów itd, a tutaj dostaliśmy zatrzęsienie. Jeden trailer z comic con zmontowany z aż trzech odcinków, gdzie przy poprzednich sezonach był tylko z jednego, zdjęcia profilowe wszystkich bohaterów, co najmniej 12 trzyminutowych preview, a do tego jeszcze jakieś info, wywiadów, zdjęć z planu itd. Jeżeli ten odcinek nie sięgnie widowni rzędu minimum 16 mln (albo i więcej) to ja już nie wiem.
Dokładnie. Wcześniej ciężko było się dogrzebać czegoś o tym serialu, odcinkach itp. A teraz? Wg mnie poszli w bardzo dobrym kierunku, bo dla mnie fana tego serialu to jest nie lada gratka.. + powstała gra facebookowa The Walking Dead, która wszystkim polecam no i świetny utwór traileru Comic Con :
http://www.youtube.com/watch?v=pBmBfNb97Ks&feature=youtu.be
Słucham go już długi czas i nie mogę przestać. Trzeba przyznać, że może muzyka nie jest jakaś wystrzałowa, ale utwory do reklam, trailerów i odcinków dobierają świetne jak np w drugim sezonie utwór lecący gdy Shane i Rick jadą samochodem z powrotem do domku :
http://www.youtube.com/watch?v=iBY1P8WnZyw&feature=related
Ja kiedy zapoznałem się z uniwersum TWD nawet nie zdawałem sobie sprawy, że dzieło Kirkmana zatoczy takie kręgi. Można powiedzieć, że "Żywe Trupy" zdominowały każdy rodzaj dzisiejszej rozrywki, przez co jest już znany nie tylko w USA, ale również w pozostałych krajach. Kroki promocyjne fenomenalne moim zdaniem, i nie wiem czy przypadkiem nie najlepsze. Oglądam kilka rodzajów serialów itd, ale żaden nie miał takiego marketingu.
Co do muzyki. Swego czasu podniosły się głosy, że TWD ma koszmarną ścieżkę dźwiękową, co u mnie wywołało po prostu salwy śmiechu. Owszem, może nie ma w czasie odcinka jakiegoś utworu skomponowanego przez orkiestrę, jednakże twórcy poszli w kierunku studyjnych piosenek przez co serial nabrał lepszego wydźwięku i świetnie wprowadza widza w klimat. Utwór Kari Kimmel pt. Black jest jednym z lepszych jakie słyszałem i to pod każdym względem. Tekst idealnie pasuje to sytuacji w której znajdują się bohaterowie, muzyka i wokal niesamowite.
No właśnie wybierają piosenki, które oddają klimat dźwiękiem i słowami, takie coś mi się podoba bardzo. A kto wie, zarobią trochę to może sami coś skomponują. Warto też dodać jak świetną książka jest The Walking Dead: Narodziny Gubernatora" Polecam wszystkim, a domyślam się, że Ty już ją przeczytałeś :))
No ja już mam Narodziny Gubernatora dawno za sobą :) Teraz czekam na Drogę do Woodbury, która to dzisiaj ma premierę w USA. Zastanawiam się kiedy u nas się pojawi.
Pod koniec października ma się pojawić ponoć w Polsce na półkach już. Także niedługo biegnę do empiku.
O to dobrze wiedzieć. Tak naprawdę była to jedyna informacja której nie mogłem nigdzie zdobyć, więc dzięki za poinformowanie :)
Miejmy nadzieję, że tam gdzie ją przeczytałem była już potwierdzona. Bo jakiś czas temu surfowałem właśnie po każdej stronie szukając jakiś wiadomości i natknąłem się na jakichś dwóch właśnie, gdzie to pisało. Osobiście, nie mogę się jej doczekać. Fajnie jak by wydali książkę opowiadająca o Darylu Dixonie jak np. spotkał grupę razem z Merlem. Jak wiemy te postacie cieszą się na prawdę dużą popularnością, zwłaszcza Daryl.
O tym jak Dixonowie spotkają naszą grupę jest tworzona gra komputerowa przez firmę Activiosion i Blizzard. Premierę będzie miała gdzieś w połowie 2013 roku.
Co do Drogi do Woodbury to mam nadzieję, iż mają oni rację z tym końcem października.
Ooo o grze nie wiedziałem :D ale mimo wszystko marzy mi się książka o ich losach :D
Ja tez mam taka nadzieję ;)
W sprawie dalszych sezonów wypowiedzieli się sami producenci serialu. 4 sezon jest już pewny na 100%. Zdradzili jednak także fakt iż chcą przynajmniej 7 sezonów. Potwierdzenie w linku http://screenrant.com/walking-dead-season-3-7-series-ending-finale/
Dla mnie cudowna wiadomość, bo obstawiałem, że sezonów będzie 6, ale im więcej tym lepiej, bo myślę że nie spartaczą tego.
Z tym, że powinno być więcej niż 4 sezony zgadzam się w 100 %. Jednak nie mogą ciągnąć serialu na siłe (tak jak dr House'a). Swoją drpgą - mam nadzieje, że będzie w serialu podróż do Aleksandrii albo Nebraski :).
A dlaczego nie mogą tego ciągnąć? Fabułę na dalsze sezony mają gotową w 100% więc nie muszą się trudzić z nie wiadomo Bóg wie czym. Mogą ewentualnie zmienić co nieco, co nie powinno być jakimś wielkim problemem. Poza tym posiadają w swoim teamie samego twórcę serialu, który na dzień dzisiejszy ma zarys fabularny na następne 200 zeszytów. AMC akurat na brak pomysłu nie musi narzekać, więc serial na siłę ciągnięty być nie musi. O ile będą potrafili pociągnąć następne sezony tak sprawnie jak trzeci to będzie cud, miód i orzeszki :D TWD jest tytułem przy którym spadek formy jest mało prawdopodobny, o ile twórcy będą się trzymać rad Kirkmana i zasad uniwersum. Jak zaczną kombinować to już będzie nieciekawie. Jednakże na dzień dzisiejszy, jest stabilnie.
Właśnie o to kombinowanie mi chodziło. Dobrze, że serial różni się od komiksu, ale jeśli popełnią najmniejszy błąd (tak jak Kirkman z odciętą ręką Ricka w komiksie - sam mówił, że tego żałuje) to przy takiej oglądalności serial może upaść.