PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177777
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Zauważyłem ostatnio że nastąpiło bardzo znaczące odejście serialu od fabuły komiksu: tam po wycięciu kanibali bohaterowie podróżowali do Waszyngtonu i dopiero pod sam koniec wydało się że Eugene ich okłamał, dopiero wtedy spotkali też ojca Gabriela. W serialu już do tego doszło, choć ciągle kręcą się w okolicach Atlanty. Pytanie: jaki mają teraz dalszy powód by jechać do Waszyngtonu? Osobiście myślę scenarzyści postanowili iść na skróty i po prostu po rozwiązaniu wątku szpitala i połączeniu wszystkich grup coś (może horda zombie, może banda rabusiów) wypłoszy ich z kościoła, będą przez parę odcinków tułać się po lasach i końcu trafią do osady która będzie odpowiednikiem komiksowej Alexandrii. Spodziewam się też dalszej selekcji; moje typy do odstrzału to Tyreese, Carol ( w komiksie polegli już dużo wcześniej) i Sasha (w komiksie jej nie ma). Trochę za dużo się ostatnio zrobiło bohaterów a moim zdaniem Trupy najlepiej wychodzą w konwencji "rodzinnej" (mała i zżyta grupa ludzi; ok 10 osób) i kina drogi. W związku z tym ostatnim trochę się boje ich ewentualnego osiedlenia w Alexandrii, co by serial nie zmienił się w taką postapokaliptyczną "Modę na Sukces"

ocenił(a) serial na 8
BOB_76

Ja stawiam, że w ostatnim odcinku 1 poł. 5 sez. nastąpi atak na szpital, a w końcówce drugiej trafią do Alexandrii czy czegoś takiego. Po drodze pewnie zginie kilka osób, stawiam na Tyreese'a, Beth, i ew, Daryla. Hehe z tą Modą na Sukces masz rację, jeśli trafią do Alexandrii to przez połowę (o ile nie całość) 6 sezonu będą tam siedzieć i zrobi się z tego drugi 4 sezon, a wtedy chyba przestanę oglądać ten serial. Teraz znowu zaczyna mnie wkurzać; sezon piąty zaczął bajecznie,ale z każdym odcinkiem jest coraz gorzej.