Wszystko wskazuje na to, że nasi bohaterowie zmierzać będą do Aleksandrii. I teraz moje pytanie do ludzi czytających komiks. Czy w tej Aleksandrii pojawi się ten "osławiony" już Negan? Jeśli tak, to jak długo trzeba na niego czekać?
Najwcześniej siódmy sezon i to pewnie sama końcówka. Najpóźniej, sezon 9 bo twórcy chcą odpocząć od kolejnego antagonisty (przynajmniej tak twierdzi Kirkman)
Ja pierdzielę. Zadałem już to pytanie wcześniej, ale nie dostałem odpowiedzi więc jeszcze raz. W takim razie co się będzie działo w tej Aleksandrii, przez te wszystkie odcinki?
Za wyjątkiem ataku hordy na Aleksandrię, w miejscu tym do czasu Negana nie dzieje się kompletnie nic. Mamy kilka pobocznych wątków jak romans Ricka z nowymi dziewczynami (jedną z nich jest Andrea ale w serialu wącha już kwiatki od spodu), śmierci kilku bohaterów i przejęcie przez Grimesa władzy, ale to by było na tyle jeśli chodzi o ten rozdział z komiksu.
Niestety. Twórcy na więzienie, które w komiksie było molochem pod względem długości wątku jak i jego zawartości, poświęcili raptem półtora sezonu, a na Aleksandrię która jest po prostu pusta dają aż 5 sezonów. Chore podejście.
Może coś dorzucą od siebie. Bo nie wyobrażam sobie, że zrobią z tego telenowele. Jeśli tak się stanie, to serial nie dotrwa do tego dziewiątego sezonu...
Patrząc na to, co dorzucają obecnie i jak to rozwijają to aż boję się pomyśleć co może na nas czekać w Aleksandrii.
Ale oni po prostu muszą coś wymyślić. Nie mogą sobie pozwolić na trzy sezony miłosnych rozterek, przegadanych odcinków typu - "muszę się zmienić", " nie nie musisz się zmienić", bo stracą widownię. Film/serial to nie komiks.
Trzeba zauważyć, że w USA już serial stracił ponad 20% widzów. To stan po sezonie czwartym. Jeżeli się nie poprawią i zacznie się telenowela, to sorry, ale sezon szósty będzie ostatnim...
20% spadek? A gdzie tam. Widownia S5 utrzymuje się na poziomie od 13.5 mln na odcinek do 14.5 mln na odcinek, co jest wynikiem zdecydowanie wyższym niż to co uzyskano w sezonie czwartym. Tam najniższy wynik to 11 mln. To dowodzi temu, że choćby zrobili największe dziadostwo to i tak się to sprzeda.
No nie wiem. Ja od siostry dostałem informacje, że widownia w USA spadła właśnie o 20 %. A tak swoją drogą, to myślisz, że 13-14 mln widzów na taki kraj jak USA to dużo? Bo mi się wydaje, że nie.
gość wyżej bzdury pisze. Negan pojawi się w ostatnim odcinku 5 sezonu lub na początku 6 ...:) wszystko wskazuje na to chociażby morgan i sytuacja kosciala otaz gareth.
A to ciekawe. Bo wiesz, jestem na bieżąco z planem zdjęciowym i taka postać jak Negan się nie pojawiła. A zdjęcia się skończyły dwa tygodnie temu. Poza tym, nawet nie rozpoczęto kastingu do tej roli.
Pod kloszem? Dobre sobie. Pojawienie się Negana w serialu to żadne zaskoczenie i nie ma sensu trzymania go w tajemnicy. Nie robili tego z Gubernatorem i Garethem więc z nim też nie będą się w takie gierki bawić. Czas się pogodzić z tym, że na tego bohater jeszcze poczekamy.
Nie ma aktorka bo nie rozpoczęto kastingu. Ot, całe wytłumaczenie :) Na dzień dzisiejszy są jedynie propozycje kto domniemanie może zagrać, ale żadna oferta jeszcze nie została złożona.
Jak na AMC to wynik jest bardzo dobry, ponieważ jej seriale puszcza jedynie kanał FOX, który trzeba sobie wykupić. Tu nie ma tak jak w przypadku ABC, które jest ogólnodostępne. Żaden inny serial tej stacji nie osiągnął takiego pułapu, a przecież mówimy o takich tytułach jak MadMen i Breaking Bad.
aha. Wiesz ja się nie znam na tej hamerykańskie tivi :)
Ale jeżeli są to stacje płatne to rzeczywiście dobry wynik...
Jak już pisałem w moim temacie jest to możliwe....ale obstawiam ostatni odcinek.
Lub półfinał 6 sezonu w którym Negan kaput Maggie lub Glena...
http://walkingdead.wikia.com/wiki/Storyline_(By_Issue) masz poczytaj. Nie będzie więcej zbędnych pytań.
Kanibale zaczynają się w 61 zeszycie, giną w 65, a w 69 już są w Alexandrii aż po dziś dzień czyli zeszyt 135. Pierwsze wspomnienia o The Saviors są w 96 zeszycie, a sam Negan pojawia się w 100, gdzie w ginie... No cóż. Jak wejdziesz to przeczytasz.
Pytanie do ludzi będących na bieżąco z komiksem.
Akcja Ricków dalej dzieje się w Alexandrii?
Z innego forum:
Aleksandria Safe-Zone jest to mini miasteczko założone na jednym z osiedli w pobliżu Waszyngtonu. Można powiedzieć, że osada ta jest samowystarczalna a jej dalsze funkcjonowanie oparte jest na barterze z innymi pobliskimi grupami ocalonych. Z czasem rozrasta się ona do takich rozmiarów, że nawet wymiana nie jest potrzebna by utrzymać przy życiu kilkadziesiąt osób mieszkających w obrębie jej murów. Po raz pierwszy w komiksie pojawiła się w zeszycie 69 i utrzymuje się nadal. Kirkman rozwija ten wątek już od przeszło czterech lat.