Z coraz mniejszym zapałem wyczekuję kolejnych odcinków. Fabuła strasznie zaczyna kuleć, a właściwie zatacza krąg.
Widzieliśmy już zdobywanie bezpiecznego schronienie i jego utratę dwa razy, niezliczone łzy bohaterów, wieczną ucieczkę przed sztywnymi, trzy starcia z innymi grupami ( z Atlantą cztery ) śmierć paru kluczowych bohaterów, i dość przerysowaną epidemię w szpitalu. Na pozór brzmi fajnie, ale jak się to rozciągnie na kilka sezonów i doda trochę absurdalnych wpadek z zombiakami to zaczyna się robić nudno.
Największym plusem serialu dla mnie była charakteryzacja zombi i efekty ich uśmiercania (dość realistycznie zrobione) oraz dobra fabuła ( na początku )
Niestety serial idzie bardzo w komiks, co nie koniecznie musi oznaczać powtórzenie jego sukcesu.
Jak dla mnie zaczyna brakować jakiegoś konkretnego celu bohaterom, który pociągnie fabułę, oglądanie 5 sezonów łupania czaszek i bawienia się w survival po prostu zaczyna już wychodzić bokiem.
Miałem cichą nadzieję że zmienią motyw z komiksu z naukowcem i on rzeczywiście będzie mógł coś zmienić z zombiakami lub przybliżyć historię pierwszego z nich. Moim zdaniem byłoby ciekawiej i dałoby to twórcą mnóstwo możliwości stworzenia dalszej ciekawszej fabuły. A tymczasem będziemy powielać schemat, czyli kolejna osada i kolejna ekipa, która zagrozi bezpieczeństwu naszej grupy. Jednym słowem zataczamy kolejne kółeczko.
W dodatku ta sama lokacja od początku serialu, a ja chętnie zobaczyłbym jakąś wyspę, góry, czy pustynię. Przecież w USA są takie rzeczy.
ale nie las jest tańszy zgadzam się michal936 serial robi się coraz bardziej nudny i tak jak ty już nie oczekuję na kolejne odcinki z takim zapałem :/ ja miałem nadzieje że wyruszą do tej stolicy a tu lipa w połowie się zatrzymali :( nie wiem co oni zademonstruję w następnych 8 odcinkach mam nadzieje że napotkają jakiegoś super złego przeciwnika bo z tymi policjantami się zanudziłem :(
Tak właśnie bedzie ...super ultra mega zły, który wpierdzieli rickowi z 10 razy :D
Zgadza się spotkają Negana, ale nie liczyłbym na coś czego jeszcze nie widzieliśmy już w tym serialu. Czytałem komiks i nie będzie on nikim więcej niż kolejnym czarnym charakterem, może jedynie trochę bardziej okrutnym. Jednak w serialu było już na tyle okrucieństwa, że nie stawiał bym na jakieś straszne buum. Po prostu zszokują widza zbijając jednego z głównych bohaterów, a następnie otrzymamy te same flaki z olejem.
Negan zapewne pojawi się w szóstym sezonie, albo w ostatnim odcinku piątego tak, jak to miało miejsce z Garethem,btw moim zdaniem akcja z "kanibalami" była najlepszą akcją w całym serialu, szkoda że tak szybko się z nimi pożegnaliśmy ;c
Mnie akurat cieszy fakt szybkiego załatwienia kolejnej grupy, bo to już wszystko było i męczy mnie powtarzanie tego wątku. Jeżeli nie zmienią fabuły, nie wprowadzą jakiejś świeżości to ciężko będzie już to oglądać, taki Dzień świstaka się tu robi.
Z tego co słyszałem, bardzo długo będą przebywać w Aleksandrii, więc zapewne będzie nuda skoro nie będą się przemieszczać...