PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=838382}
6,2 7,5 tys. ocen
6,2 10 1 7473
5,5 4 krytyków
Tiny Pretty Things
powrót do forum serialu Tiny Pretty Things

Nie jest źle, ale oczywiście mogło być lepiej. Ewidentnie widać, że twórcy woleli postawić na tancerzy, którzy liznęli aktorstwa niż odwrotnie – aktorów, którzy coś tam potrafią zatańczyć. Dlatego nic dziwnego, że obsada bywa irytująca, Neveah nie jest łatwa do polubienia, a Oren cały czas wygląda tak, jakby się czegoś bał. Ale dzięki temu chociaż na choreografie miło popatrzeć. I to nie tylko na dużej scenie, ale również w czasie zajęć.

Podobało mi się, że twórcy dość zgrabnie wykorzystali kontrasty. Nie tylko te oczywiste na linii bogaci-biedni, ale np. w kontekście podejścia rodziców. To, jak większość jest zaślepiona i przestaje okazywać matczyne uczucia i to, jak w konsekwencji zachowują się nastolatkowie. Dlatego naprawdę nie ma co się dziwić, że Bette dąży po trupach do celu byle tylko zyskać w oczach matki. Dobrze to wszystko widać również po June, która nie jest w stanie pojąć troski matki. I ani matka jej w tym nie pomaga, ani ogólnie okoliczności, bo te dzieciaki praktycznie same się wychowują. Więc naprawdę nie jestem zaskoczona, że – skoro nie mają żadnych wzorców – pakują się w kłopoty. W kategorii "teen drama" wypada nieźle, stąd moja ocena.

Więcej opowiadam tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=-tiqzlboNIo