PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=96266}

To

It
1990
6,8 22 tys. ocen
6,8 10 1 22136
5,6 14 krytyków
To
powrót do forum serialu To

Film taki sobie...

ocenił(a) serial na 5

No ale To powstało 20 lat temu! Uważama ze powinien powstac remake. Naprawde swietnie mozna by bylo zaadaptowac ksiazke Kinga, ktora zreszta jest genialna! Sadze ze w dzisiejszych czasach naprawde mozna sobie pozwolic na cos lepszego. Gra aktorska jest fatalna w tej wersji filmu (No jedynie Tim Curry grając Pennywise'a swietnie oddal mroczny klimat ksiazki). Jak sadzicie, powinna powstac nowa, ulepszona i bardziej wierna ksiazce wersja filmu TO?

ocenił(a) serial na 9
Agula_95

Popieram. Remake by nie zaszkodził, taki w formie filmu lub serialu TV... Choc nie zgodzę się do końca, że w wersji z 90. roku gra aktorska była fatalna. Świetny był 'Pennywise', 'Pani Kersh', 'Henry Bowers', bohaterowie jako dorośli (choc całkiem inaczej wyobrażałam sobie dorosłego Richiego), a najgorszą aktorką była chyba odtwórczyni roli żony Billa Denbrough.
Film przyniósł sporo rozczarowań, bo tak jak napisałaś, okroili go niemal do niemożliwości, pozmieniali istotne fakty, to wszystko było zdecydowanie na minus...
Ale jest napięcie, jest Tim Curry i wspaniały numer ze zdjęciem George'a.

ocenił(a) serial na 9
lil_lady_a

Według mnie remake tutaj jest niepotrzebny. To jest świetna ekranizacja i trzyma się nadal.

ocenił(a) serial na 10
anonimowy

remake...jak najbardziej jestem za...ale pod jednym warunkiem...a mianowicie weźmie się za to ktoś kto umie robić horrory i wydadzą na to troszkę kasy...nie chodzi tu o jakieś super efekty ale głównie o porządny scenariusz, porządnych aktorów, klimat filmu i odpowiednia jego długość. Natomiast bardzo sie boję ze zrobią to jacyś partacze i stworzą dzieło które będzie jeszcze gorsze od pierwszej wersji. Jak nie będzie kasy to zrobią film 1,5h w którym będzie przepych i nic nie da się z niego zrozumieć...książka jest długa i wciagająca...nie trzeba jej tu kropka w kropkę przelać ale jest wiele mrocznych scen które powinno się w filmie ująć a w wersji z 1990r. tego nie było. Generalnie po tym jak obejrzałem ten film drugi raz ostatnio i zacząłem czytac książkę od razu pomyślałem że przydał by się remake...tylko taki porządny tak aby przerażał również i dzisiaj. dawniej w horrorze wystarczyła postać przerażającej bestii i każdy się bał...teraz jest nieco inaczej i film powinien mieć klimat pełen grozy:)

ocenił(a) serial na 9
ziger

"weźmie się za to ktoś kto umie robić horrory i wydadzą na to troszkę kasy..." Tylko czy to nie są pobożne i mało realistyczne życzenia?

ocenił(a) serial na 10
anonimowy

może i tak ale "I want to bealive":):):) heh...nie pozostaje nam nic innego jak wierzyc że zrobia to "z jajem" a nie na odpierdziel...a jak będzie to się przekonamy...tak czy inaczej mam nadzieję że nakręcą go jeszcze raz:):)

ocenił(a) serial na 9
ziger

Niech kręcą. Nie mam nic przeciwko. Jednak obawiam sie, że będziemy mieli to samo, co w przypadku większości remake'ów horrorów.