Specjalnie czekałem z oglądaniem serialu/filmu do momentu, gdy przeczytam książkę. Niestety, film
jest nudny jak flaki z olejem, większość wydarzeń została pominięta lub przedstawiona zupełnie
inaczej niż w książce. Plusy jedynie za muzykę i postać Pennywisea. Mam nadzieję, że remake
będzie lepszy.
Nie czytałem książki, ale mnie też film rozczarował. Dłuży się niemiłosiernie, kiepskie aktorstwo, słabe dialogii. Cały film jest strasznie infantylny i dziecinny (walka z Clownem za pomocą procy czy inhalatora- tylko tylko czubek góry lodowej). Czułem się jakby oglądał pełnometrażowy film z serii Gęsia skórka. Tim Curry w roli Clowna był świetny, strasznie żałowałem że tak się marnuje w tym filmie (czy też w dwuodcinkowym miniserialu- niewielka różnica).
to zes dowalił widocznie przeczytałeś pierwszą i ostatnią strone jedynie skoro tak uważasz....to nawet nie ma porównania do to
Nie wypowiadam się na temat nie przeczytanych książek i nie widzianych filmów.Dlaczego uważasz,że powieść jest lepsza?Mi jedynie w filmie brakowało scen z włóczęgą.
Książka była o wiele bardziej sugestywna a film to amatorska produkcja telewizyjna typu klan z niezłą kreacją klauna.
Kuleje wszystko i nic nie stoi nawet nie przecietnym poziomie.A książka to arcydzieło z tego co pamietam.