To

It
1990
6,8 23 tys. ocen
6,8 10 1 22504
5,8 13 krytyków
To
powrót do forum serialu To

Specjalnie czekałem z oglądaniem serialu/filmu do momentu, gdy przeczytam książkę. Niestety, film
jest nudny jak flaki z olejem, większość wydarzeń została pominięta lub przedstawiona zupełnie
inaczej niż w książce. Plusy jedynie za muzykę i postać Pennywisea. Mam nadzieję, że remake
będzie lepszy.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Chudi23

Nie czytałem książki, ale mnie też film rozczarował. Dłuży się niemiłosiernie, kiepskie aktorstwo, słabe dialogii. Cały film jest strasznie infantylny i dziecinny (walka z Clownem za pomocą procy czy inhalatora- tylko tylko czubek góry lodowej). Czułem się jakby oglądał pełnometrażowy film z serii Gęsia skórka. Tim Curry w roli Clowna był świetny, strasznie żałowałem że tak się marnuje w tym filmie (czy też w dwuodcinkowym miniserialu- niewielka różnica).

ocenił(a) serial na 9
Chudi23

Film jest lepszy od powieści.

ocenił(a) serial na 3
Berith7777

to zes dowalił widocznie przeczytałeś pierwszą i ostatnią strone jedynie skoro tak uważasz....to nawet nie ma porównania do to

ocenił(a) serial na 9
Machinefilm

Nie wypowiadam się na temat nie przeczytanych książek i nie widzianych filmów.Dlaczego uważasz,że powieść jest lepsza?Mi jedynie w filmie brakowało scen z włóczęgą.

ocenił(a) serial na 3
Berith7777

Książka była o wiele bardziej sugestywna a film to amatorska produkcja telewizyjna typu klan z niezłą kreacją klauna.

Kuleje wszystko i nic nie stoi nawet nie przecietnym poziomie.A książka to arcydzieło z tego co pamietam.

ocenił(a) serial na 9
Machinefilm

Skoro tak uważasz.