PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=96266}

To

It
1990
6,8 22 tys. ocen
6,8 10 1 22134
5,6 14 krytyków
To
powrót do forum serialu To

Totalna klapa

ocenił(a) serial na 3

Doprawdy, bardziej bałam się czytając książkę, niż oglądając jej ekranizację. Totalnie nie podoba mi się sposób przedstawienia tej fascynującej opowieści. Według mnie, wiele wątków :po prostu się dzieje", bez jakiegokolwiek wprowadzenia w akcję. Film nie wyjaśnia czym jest "To" i dlaczego w ogóle istnieje. Reżyser pominął wiele znaczących elementów, które w ogólnym efekcie zmieniają historię na inną. Podczas oglądania filmu, wiele rzeczy musiałam tłumaczyć osobie, z którą go oglądałam. Gra aktorska również do mnie nie dociera. Nie polecam osobom, które oczarowane urokiem książki (tak jak ja) postanowiły obejrzeć jej ekranizację.

ocenił(a) serial na 10
Maryasha92

A ja właśnie będąc oczarowany lekturą zabrałem się za film i bardzo mi się spodobał. Owszem nie było wielu wątków, ale do tego już jestem przyzwyczajony, (np. Kubrick, który co prawda zepsuł Lśnienie i ten film ratowała tylko rola Nicholsona), ale z kolei Wallanceowi w Tym moim zdaniem nie udało się wszystkiego zepsuć i najciekawsze wątki zachował. Dlaczego dałem aż 10? Tim Curry w roli Pennywise był fenomenalny! Właśnie tak wyobrażałem sobie tego klauna i dlatego, bo mam słabość do tej postaci dałem 10 :) No i jeszcze genialny soundtrack, szczególnie theme Pennywise'a

ocenił(a) serial na 2
Maryasha92

Popieram Twoje zdanie. Nie wiem jak można tak zepsuć adaptację. Kurczę jeżeli się robi jakiś film na podstawie książki, nie powinno się tak wiele w nim zmieniać na swoje widzi mi się... Przynajmniej na takim klasyku jak "To". Przez 3 godzinny seans wyszukałem tyle błędów i zmian, że aż głowa boli a mogli zrobić coś naprawdę świetnego. Nie niszczmy klasyków!