PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599993}
7,0 1,1 tys. ocen
7,0 10 1 1092
7,0 2 krytyków
Transformers: Prime
powrót do forum serialu Transformers: Prime

Spojlery 2 sezonu

ocenił(a) serial na 10

Ponieważ siedzę co najmniej 5 godzin dziennie na serwisach takich jak tumblr itd. udało mi się "wyniuchać"(mówiąc kolokwialnie) spoilery nowego odcinka The Orion Pax Part One oto one :(po angielsku)
Episode starts with same opening sequence as 1st season

Episode opens with Ratchet telling others that it stands to reason that without the wisdom of the matrix, Optimus has lost himself.

The key card Jack was given by Prime before he faced off with Unicron (OP contingency plan) provides access to Vector Sigma and the wisdom of the Primes. Now only Jack can bring Optimus back.

Optimus has reverted back to the archivist Orion Pax

Megatron tells Orion that the warlord Ratchet, the Doctor of Doom, careless actions has caused Cybertron to be in its current state. He says that they are Earth to protect the planet from befalling the same fate as Cybertron

Megatron states to Kncokdown that when they stormed the Iacon Hall of Records during the waning days of the war for Cybertron, the Decepticons were able to acquire certain files. Only the integration of Orion Pax gives us the opportunity to decipher these encrypted Autobot files.

Megatron had Soundwave sanitize the data core so Prime does not find any sensitive files that may clue him in to who he really is.

Unfortunately, Vector Sigma is on Cybertron. Ratchet begins work to turbo charge the ground bridge reach Cybertron.

Project Iacon: (The term used for what Megatron has Orion doing at his workstation) Orion is rusty, but he decodes three things that are possibly coordinates....He believes they were notes targeting locations on Earth. Could be ships (foreshadowing new TFs??). Orion says his greatest fear is that they are locations for Weapons of mass destruction
A few lines I liked....

"Agent Fowler yells at Ratchet "Hold up, You mean there is a microchip in my butt that tells the government when I stop for donuts, but your telling me you can't just track Prime?"

Megatron commenting on Orion's arrival in general population...."The first Decepticon who refers to our guest as "Optimus Prime".. will have their voice box torn out."

Knockout to Orion when he is etching his Decepticon symbol...."Welcome back to the winning team."

Sierra to Jack as Arcee pulls up at the Drive thru where he works..."Your Mom looks really good in leather and on your bike."

Sweet Jezus......nie przeżyję tych 6 dni...;)

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

Nieźle, ten nowy sezon zapowiada się całkiem ciekawie. Już się doczekać nie mogę :D Czyli teraz można powiedzieć że Ratchet dowodzi, nawet słuszne by to było, bo wydaje mi się że to teraz Rathet ma największą wiedzę ze wszystkich autobotów :)

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

Mnie najbardziej poruszyło to, że Megatron wmówił Orionowi, iż to przez Racheta Cybertron właśnie wygląda tak a nie inaczej(tzn. że to Rachet i Autoboty zniszczyły Cybertron). Ciekawi mnie reakcja Oriona. Czy Autoboty będą musiały walczyć na śmierć i życie ze swoim ukochanym przywódcą? Odpowiedź już niebawem, lecz nowe trailery i spojlery mówią same za siebie ;)

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

Z tego co się okazuje Orion wpadnie w furie!! Jest wściekły na Racheta, że ten i Autoboty zniszczyły Cybertron! Pomaga Megatronowi zlokalizować Arke(Chodź tego nie jestem pewna)
Skąd to wiem? Udało mi się dotrzeć do filmiku przedstawiającego pierwszych 12 minut nowego odcinka.
Więcej jednak już nie zdradzę.

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

Chciałabym to zobaczyć, jaka będzie mina Oriona xD. Trochę szkoda że wścieknie się na swojego najlepszego przyjaciela :( ciekawe czy jakiś autobot zginie w pojedynku Orion vs. autoboty :) mogłabyś podać link do tego filmika, wiem że to tak trochę głupio, ale nie mogę się już doczekać premiery ;)

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

Link chyba juz został usunięty z serwisu YouTube(wiadomo prawa autorskie) mnei jednak udało sie ściagnać go na swój komputer
Zrobię kilka screenów i wrzucę je tutaj ;)

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

ok, dzięki :)

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

Oto one:
http://img840.imageshack.us/img840/9296/screen1xj.png
http://img820.imageshack.us/img820/5501/screen2vr.png
http://img141.imageshack.us/img141/1904/screen3fg.png
http://img832.imageshack.us/img832/7152/screen4dj.png
http://img259.imageshack.us/img259/4719/screen5kx.png
http://img854.imageshack.us/img854/1632/screen6jt.png
Jakość nie jest powalająca...Ale przynajmniej coś widać ;D
Jeśli są jakieś pytania proszę pytać ;D

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

hahaha, ale Orion ma minę, dobre, dobre xD Wielkie dzięki za wrzucenie :)

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

Nie ma za co, kiedy tylko nowy odcinek pojawi się w internecie dodam link na YouTube ;)

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

a poza tym...czy na drugim screenie Orion nie wygląda słodko ?:)

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

no racja ;) zrobił powalającą minę :D

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

zgaduję że w momencie, kiedy dowiedział się o tym ze Autoboty zniszczyły Cybertron :)

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

Tak, dobrze trafiłaś :) To właśnie ten moment, w którym Megatron mówi, że Autoboty z Rachet'em na czele zniszczyły Cybertron i pokazuje mu(Orionowi) zdjęcia zniszczonej planety.

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

I tu właśnie widać chytrość Megatrona ;) choć byłoby dobrze, gdyby Orion nie wierzył we wszystkie słowa Megatrona :D

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

Uwierzy, uwierzy we wszystkie kłamstwa lidera Deceptikonów. Ba, nawet zacznie pracować dla niego na szkodę Autobotom!
To dla nich ciężki orzech do zgryzienia. Czy poradzą sobie z tym i będą w stanie walczyć z własnym przywódcą?

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

Myślę, że raczej nie, w końcu każdy darzy go przyjaźnią, a Arcee może nawet czymś więcej ;) Ażeby piorun trafił tego Megatrona, za te wszystkie kłamstwa i podłości! ;D

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

Piorun - nieźle, ale ja bym użyłą innego określenia, lecz to nie przystoi młodej damie ;D
Arcee była zakochana w Cliffjumper'ze, a Optimus był jej obrońca, przyjacielem, opiekunem....darzy go jedynie przyjaźnią i szacunkiem. Nic więcej.

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

Oj, szkoda jej(Arcee), wszyscy jej przyjaciele albo giną albo w ogóle nie pamiętają o jej istnieniu :(

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

Tak, Arcee ma pewnego rodzaju pecha....ale miejmy nadzieję, iż to zmieni się w 2 sezonie ;) i nasz Orion znów stanie się Optimusem ;)

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

Choć Arcee ma przynajmniej Jacka, który ją bardzo kocha - tak mi się wydaję :) A wracając do Oriona, miejmy nadzieję że jakoś ,,ocknie się" i przypomni sobie kim jest zanim Megatron całkiem przemiesza mu w mózgu :)

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

No właśnie - ciesze się ze podjęłaś ten temat. Jak sądzisz, czy producenci wpadną na taki pomysł, żeby więź pomiędzy Arcee a Jackiem przerodziła się w miłość?

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

Możliwe że tak :) No w końcu Arcee to tak jakby pierwsza dziewczyna w jego życiu, zawsze go wspiera, pomaga mu, chroni go. Byłoby to bardzo słuszne gdyby przynajmniej był jej najlepszym przyjacielem a nawet kimś więcej :) Ale Arcee jest przecież jakieś dziesięć razy większa od Jacka i trochę starsza. Prawdopodobnie producenci zostaną na razie przy przyjaźni :D

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

Chociaż w sumie Jack w odcinku 17 przyznał się że kocha Arcee, kiedy jechali do bazy MECHU :)

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

Przyznał, ale określił ją jako część rodziny - a to co innego.
Chyba nie ma tematu bardziej kontrowersyjnego niż związek Autobota z człowiekiem (W tym wypadku Arcee z Jack'iem)...ewentualnie Oriona z Megatronem ale to już specyficzna wyobraźnia wiele ludzi z serwisu tumblr ;)

Wątek miłosny w tej serii urozmaicił by ją. Nawet w G1 Prime miał partnerkę, Elitę One. Więc może ona wróci?
Albo Jack i Arcee jeszcze bardziej zbliża się do siebie?
W tym przeszkodzić mogą dwie osoby - mama Jack'a ...i Sierra. Nie wiem czemu ale od początku irytuje mnie ta dziewczyna..-,-
....I chyba w nowym odcinku pozna ona tajemnicę skrywaną przez trójkę przyjaciół. Gdzie jeden czarny kot, tam ich stado, jeżeli wiesz o co mi chodzi ;)

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

Sierra również wydała mi się od samego początku jakaś podejrzana :/.
Było by ciekawie, gdyby dołączyły nowe autoboty, tak jak mówisz Elite one lub inni :) Ale kto tam wie tych twórców może podsuną też jakieś nowe deceptikony, co raczej jest bardzo prawdopodobne ;) a może nawet sam Whilljeck wróci do autobotów i pomoże im... Na razie muszą wystarczyć jedynie same domysły ;)

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

Jeszcze 5 dni...:/

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

:( nie wytrzymam do tego czasu :(

ocenił(a) serial na 8
The_Darkest_Charlotte

oto i link http://www.youtube.com/watch?v=BnQ1yn8KUBI

ocenił(a) serial na 10
TFman

Wielkie dzięki :* :)

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

Elegancka wersja, ja widziałam taką nagrywana kamera , także jakość była tragiczna ;(
Ogromne podziękowania ślę do Cb @TFman ;)

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

czyli pozostała część odcinka dopiero pojutrze :/ szkoda, ale udało mi się w to wciągnąć moja przyjaciółkę xD Teraz wszędzie za mną chodzi i co minutę pyta się kiedy będzie dalsza część odcinka ,,Orion pax part 1" ;), miała ubaw z twoich zrzutów - a szczególnie z miny Optimusa, dodała do tego dialog: ,,Nutella - niebiańsko pyszny krem czekoladowo orzechowy... Polecam Optimus Prime" ;), z Igą nie da się nudzić ;D

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

Powiedz że serdecznie ja pozdrawiam i witam w gronie fanów ;D
Ja też wciągnęłam w to moją przyjaciółkę i jutro, akurat w dzień premiery ona ma urodziny ;D Cudowny zbieg okoliczności ;D
A z tej Nutelli - padłam i zaraz wysyłam to owej przyjaciółce ;D

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

a cały tekst wraz z tym co akurat dzisiaj wymyśliła brzmi tak: ,,http://img820.imageshack.us/img820/5501/screen2vr.png - Nutella - niebiańsko pyszny krem czekoladowo orzechowy... Polecam Optimus Prime, http://img832.imageshack.us/img832/7152/screen4dj.png - osz kur! mam po tej Nutelli zatwardzenie!" xD :) boskie cała klasa z teko ,,pieje" ;)

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

Hahahahah ciesze się że moja skromna osoba przyczyniłam się do tego ;)

Tommorow, guys!!

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

A, masz od niej również serdeczne pozdrowienia ;) Już nie mogę doczekać się jutra !!!! =)