PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599993}
7,0 1,1 tys. ocen
7,0 10 1 1092
7,0 2 krytyków
Transformers: Prime
powrót do forum serialu Transformers: Prime

Usunięcie TFP

ocenił(a) serial na 10

Zobaczcie, przeglądałam sobie program telewizyjny. Jak zawsze musiałam sprawdzić czy są TF-y i... BUM zamiast ich widzę Metal Masters. Dobra, wiem, że TFP nie będzie się powtarzało w nieskończoność, ale to i tak mnie zabolało. A jak wy na to zareagowaliście? Bo ja mam w pewnym stopniu deprechę... :(

ocenił(a) serial na 10
Optimi_Prime

Ehh w sumie to mnie to nie ruszyło. Kiedy pierwszego raz leciały w TV zniechęciłam się po oglądaniu 1 odcinka(dubbing doprowadzał do płaczu,a JEDNOROŻEC............bez komentarza proszę), ale oglądałam do końca(dla samego Optimusa chociażby ;D ). Wolę jednak oglądać je u sb na komputerze w oryginalnej wersji z niezapomnianym głosem Petera Cullena lub Franka Welkera :) Jakoś polski dubbing zniszczył cały klimat TFP , a w internecie zrobił z Polski pośmiewisko. A akurat ta seria jest według mnie najbardziej udaną, zaraz po G1. Szkoda, że Polacy umieją zniszczyć nawet taką piękna bajkę :(

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

Ups , przepraszam nie bajkę - przepraszam, rzucam się do stóp i proszę o wybaczenie -serial animowany. :)

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

:D no dobra dobra już wstawaj :D
składam ogromny podziw do twojej osoby, ja Transformers Prime odkryłam najpierw w oryginale na długo bardzo długo przed dubbingiem, i co do tego ehm... mamy świetnych dubbing-owców i jeszcze lepszych lektorów potrafiących jeszcze podkręcić filmy, nieraz nasze tłumaczenie może być lepsze niż oryginał, ale kiedy przyszło do TFP to.... wydaje mi się że wzięli książkę telefoniczną i słownik i losowali (nie winię ich za Cullen'a bo jego nikt nie jest w stanie zastąpić), dlatego olbrzymi podziw dla każdego kto oglądną TFP z dubbingiem, bo mój rekord to - 5 min. (mam kiepski angielski dużo czasem nie rozumie ale to dobry sposób by się doszkolić)

ocenił(a) serial na 10
Comsing8

OOO tak co do lektorów to ja się zgadzam w 1000000000000%
Przecież już G1 było z lektorem a nie z dubbingiem( akurat tutaj słyszeliśmy pana Tomasza Knapika, legendę polskiego głosu), a na serwisie YouTube jeżeli trochę "pogrzebiemy" mówiąc kolokwialnie znajdziemy zarówno serial z 1986 jak i film Transformers: The Movie właśnie z panem Knapikiem - efekt jest wspaniały, pomimo błędów w tłumaczeniu :)

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

serial oglądałam z napisami i oglądało się super, a film oglądałam właśnie na youtube tak przez przypadek go znalazłam, ale oczywiście po śmierci Optimusa to już tak dziwnie się oglądało...

ocenił(a) serial na 10
Comsing8

No tak, serial bez Optimusa nie był już tym samym. Rodimus też był całkiem niezłym przywódcą, ale nigdy nie dorównał Optimusowi......W G3 (3 sezonie) szczególnie dała w kość ta obsesyjna żądza Galvatrona, który też stracił mądrość dawnego Megatrona. Ogółem oglądało się przyjemnie, lecz po śmierci Optimusa cała seria straciła ta "iskrę" , która dopiero powróciła po jego cudownym zmartwychwstaniu. G4 przedstawione jako 3 odcinkowy epizod stanowiły otwartą furtkę do powstania kolejnej serii ,ale chyba producenci zrozumieli, iż wyczerpały im się pomysły. Sądzę jednak, że zrobili dobrze, bo to może właśnie dzięki temu powstały Bayformers i TR: Prime :)

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

*TF: Prime

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

mam nadzieję że producenci TF Prime pobiją rekord w ilości serii :D taki że moda na sukces się schowa, jak dla mnie jakość odcinków z premiery na premiery rośnie XD chodź z Breakdown'em to było straszne :(

ocenił(a) serial na 10
Comsing8

No to prawda, BreakDown miał potencjał, szkoda że go uśmiercili...ale KnockOuta to mi wara!! ;D
Również pragnę, aby ten serial miał jak najwięcej odcinków, bo naprawdę TF: Prime ma duży potencjał..ale nie chce żeby przedobrzyli(jak to robi teraz Bay pisząc i reżyserując NA SIŁĘ! scenariusz TF 4) i być może zostawili otwartą furtkę jak to zrobiono w G4 :)

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

na G4 jestem otwarta - Optimus żyje więc mogę oglądać, co do filmu to mam obawy, no i mam nadzieję że ci od TF Prime nie będą kontynuować tradycji Transformersów czytaj - Optimus musi umrzeć, a jeśli zamierzają to niech to zrobią jak w TF Animated:D

ocenił(a) serial na 10
Comsing8

Wiesz....każdemu może się znudzić to, iż Optimus czy prędzej czy później umiera.
Z resztą producenci zrobili o jeden krok za daleko, uśmiercając BreakDowna(Co fani przyjęli z żalem i płaczem....czego nie komentuje), więc śmierć Optimusa odpada, bo to w końcu główna postać i ja mówię już teraz, że bez niego nie będę oglądała dalej serii. Bo znowu (podobnie jak w G3) straci ona swoją "iskrę". Transformersy bez Optimusa Prime'a to już nie to samo i producenci chyba wiedzą o tym, nie pozwalając Megatronowi(pomimo wielu sytuacji kiedy miał on okazję) uśmiercić Optimusa/Oriona. Czekam na dalszy ciąg ich zmagań, a z każdym nowym odcinkiem wszystko skrzętnie i sprawnie zaczyna się komplikować( M.E.C.H, Starscream, Arachnid jako przywódczyni Insectoconów, Deceptikony). Jeszcze tylko US Army brakuje :) (a może będzie Lennox? :D)

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

Jak tak kiedyś patrzyłam z ciekawości to Optimusa uśmiercano 21 razy :D więc liczę że ci producenci obalą tą zasadę tak jak film po raz pierwszy ukazał Optimusa bez tej jego nakładki na usta, i trzeba przyznać jak Optimus strzela minę to na max'a XD jak potem włączałam ten odcinek to jeszcze przez co najmniej 5 razy się śmiałam, Prime jest świetny z każdej strony :D

ocenił(a) serial na 10
Comsing8

Tak producenci dobrze zrobili kiedy odsłonili mu usta :)
Wiele zyskał dzięki temu...no i co będę kryć stał się o wiele ładniejszy( i słodszy ;D)

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

taaaa... :3