Czy tylko mnie wkurzała ta nieomylna różowa robotka co ciągle czepiała się Optimusa o każdą głupotę i próbowała go ustawiać? Chyba to pierwszy raz kiedy Optimus jest taką płaczliwą i niepewną siebie łajzą.
Ogólnie te 6 odc. było takie tam sobie, biedne uciśnione decepy, upychanie 16 wątków na raz, głosy niektórych postaci, te przeklęte usta megatrona brr... i ten nieszczęsny wspomniany przez ciebie ciamajda prime.
Elita też była swego rodzaju przywódcą. Co za różnica, czy to bot, czy fembotka. Ona miała wątpliwości, mogła się Optimusa czepiać, bo jej też zależało na przetrwaniu i nie chciała ślepo wierzyć w cud. Wydaje mi się, że miała więcej i(s)ry niż Optimus :)
Masz rację, że miała więcej iskry niż Prime ale czasami mnie denerwowała tymi mądrościami. Może nawet serial Transformers został dotknięty polityką Netflix. Mam nadzieję, że w drugim sezonie Optimus nie okaże się gejem haha
Jaką niby polityką Netflix? Ja rozumiem, że w naszym świecie kobieta ma siedzieć w kuchni przy garach i odzywać się za pozwoleniem szanownego męża, który zawsze ma rację, a taka krnąbrna Elita, która ma jaja ze stali i nie tylko walczy w wojnie, ale też dowodzi i nie jest ślepo posłuszna głównodowodzącemu powoduje ból i niezadowolenie niektórych widzów o bardziej januszowatym podejściu do życia, ale przypominam, że to Cybertron, i tak naprawdę nie wiadomo, jak u nich to wygląda :)
Może była wojowniczką ale była strasznie wkurzającą postacią. Truła dupę Optimusowi aż miałem wrażenie, że nie może zebrać myśli. Obawiam się, że w drugim sezonie zrobią z niej zbawczynię Cybertronu i będzie można tylko puścić tęczowego pawia...
Dajcie spokój z tą tęczowością. Dla was żadna postać płci żeńskiej nie ma prawa niczego dokonać bo zaraz "tęczowe" "LQBTQWERTY" "poprawność polityczna", zapominając o takich postaciach jak Sarah Connor czy Ellen Ripley.
Wiadomo, że twoja laska zawsze truje dupę o błahostki i nie ma tu nic wspólnego z twoją homofobią. Tak już jest :D
Jakby nie patrzeć Elita była laską Optimusa, jeszcze zanim nim został, a fakt ten oglądamy w oryginalnym G1, wspomina się, że zrobi się z niej wojownika-robota. Ot, NF dopisał jej dalsze losy. Wątek, który pojawił się już w roku 1985. Więc swoim pawiem możesz się zadławić nie znając klasyki :D