Transformers: Wojna o Cybertron - trylogia
powrót do forum 1 sezonu

Czy tylko mnie wkurzała ta nieomylna różowa robotka co ciągle czepiała się Optimusa o każdą głupotę i próbowała go ustawiać? Chyba to pierwszy raz kiedy Optimus jest taką płaczliwą i niepewną siebie łajzą.

ocenił(a) serial na 5
Wonsowaty

Ogólnie te 6 odc. było takie tam sobie, biedne uciśnione decepy, upychanie 16 wątków na raz, głosy niektórych postaci, te przeklęte usta megatrona brr... i ten nieszczęsny wspomniany przez ciebie ciamajda prime.

ocenił(a) serial na 7
Wonsowaty

Elita też była swego rodzaju przywódcą. Co za różnica, czy to bot, czy fembotka. Ona miała wątpliwości, mogła się Optimusa czepiać, bo jej też zależało na przetrwaniu i nie chciała ślepo wierzyć w cud. Wydaje mi się, że miała więcej i(s)ry niż Optimus :)

ocenił(a) serial na 8
BloodyMassacre

Masz rację, że miała więcej iskry niż Prime ale czasami mnie denerwowała tymi mądrościami. Może nawet serial Transformers został dotknięty polityką Netflix. Mam nadzieję, że w drugim sezonie Optimus nie okaże się gejem haha

ocenił(a) serial na 7
rafiks007

Jaką niby polityką Netflix? Ja rozumiem, że w naszym świecie kobieta ma siedzieć w kuchni przy garach i odzywać się za pozwoleniem szanownego męża, który zawsze ma rację, a taka krnąbrna Elita, która ma jaja ze stali i nie tylko walczy w wojnie, ale też dowodzi i nie jest ślepo posłuszna głównodowodzącemu powoduje ból i niezadowolenie niektórych widzów o bardziej januszowatym podejściu do życia, ale przypominam, że to Cybertron, i tak naprawdę nie wiadomo, jak u nich to wygląda :)

ocenił(a) serial na 8
BloodyMassacre

Może była wojowniczką ale była strasznie wkurzającą postacią. Truła dupę Optimusowi aż miałem wrażenie, że nie może zebrać myśli. Obawiam się, że w drugim sezonie zrobią z niej zbawczynię Cybertronu i będzie można tylko puścić tęczowego pawia...

ocenił(a) serial na 7
rafiks007

Dajcie spokój z tą tęczowością. Dla was żadna postać płci żeńskiej nie ma prawa niczego dokonać bo zaraz "tęczowe" "LQBTQWERTY" "poprawność polityczna", zapominając o takich postaciach jak Sarah Connor czy Ellen Ripley.

ocenił(a) serial na 7
rafiks007

Wiadomo, że twoja laska zawsze truje dupę o błahostki i nie ma tu nic wspólnego z twoją homofobią. Tak już jest :D

Jakby nie patrzeć Elita była laską Optimusa, jeszcze zanim nim został, a fakt ten oglądamy w oryginalnym G1, wspomina się, że zrobi się z niej wojownika-robota. Ot, NF dopisał jej dalsze losy. Wątek, który pojawił się już w roku 1985. Więc swoim pawiem możesz się zadławić nie znając klasyki :D

Wonsowaty

Ciebie i innych inceli.