Nie wiem dlaczego dopiero teraz odkryłAm ten serial... Wg mnie to wielka strata, że tak kiepsko u nas z promowaniem naprawdę dobrych produkcji. Obejrzałam cały sezon jednym chaustem (pojawił się w wypożyczalni Dvd:). Uwielbiam "Trawkę", za odważne pokazanie realiów życia... zresztą co ja się będę rozwodziła, za najwiekszy plus tego serialu wg mnie świadczy fakt, że pewnie nigdy nie pojawi się u nas w TV, bo jest za bardzo liberalny ;D
PZDR
p.s. soundtrack świetny, wychwalam z wami pod niebiosa "Little Boxes", dawno nie słyszałam czegoś tak prawdziwego, a w połączeniu z rozpoczęciem serialu- rewelacja:)
przecież ten serial emituje HBO i zapewne za czas jakiś wyemituje go któraś z bardziej dostępnych stacji.
nie mam niestety HBO... jesteś pewnien, że jakaś "bardziej dostepna stacja" będzie emitować ten serial? skąd te informacje?
postaram się naśladować Twój optymizm :) wiem, że wyszedł na DVD, bo właśnie tak go obejrzałam(pojawił się w wypożyczalni DVD w której pracuję:P ). Wydaje mi się, że nie poleci w komercyjnej TV. No ale czas pokaże które z nas się myli (i serio mam nadzieję, że będę to ja:). Niech "Trawka" poleci na Polsacie (!!!!),w casie antenowym "jak oni śpiewają"(!!!!), żeby moja mama wreszcie zrozumiała co mam na myśli śpiewając: "moja mama jest rastamanem" i żeby przekonała się, że zioło nie daje się w żyłę :D
no włąśnie ze względu na to zioło i tematykę żydowską chyba ogólnodostępne stacje będą się bały ryzykować, w końcu jest KRRiT
Serial rzeczywiście jest bardzo bezpośredni i przez to jest to chyba mój ulubiony serial komediowy, w Polsce np. TVP odważyła się i puszcza Małą Brytanię [nawet o przystępnej porze] ale trudno przewidzieć czy ktos to kupi, a HBO też zdjęło z głownego kanału i rzuciło na HBO Comedy po jakimś czasie...
zeby nie bylo tak rozowo, to dodam, ze tvp puscila mala bryt. w wersji....cenzurowanej przez siebie!! skandal!! osobiscie nie ogladam, ale takie zachowanie mnie odrzuca od tvp. a wiec nie ma szans na emisje weeds w tvp.
z tego co wiem to TVP ocenzurowała jeden odcinek, wycinając scenę pokazującą księdza i geja razem....
Co do Weeds to jak mówiłem tez wątpię w pokazanie w ogólnodostępnych stacjach, a pod tym słowem "ogólnodostępnych", kryją się TVP1/2, Polsat i TVN i jeżeli gdzieś miałaby być w ogóle Trawka to w grę wchodzą te 2 ostatnie stacje... [TVN-owi przydałaby sie taka dobra komediowa amerykańska produkcja, ale niech wyrzucą te dokumentalno-fabularne szmiry]