PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=190890}

Trawka

Weeds
2005 - 2012
7,5 29 tys. ocen
7,5 10 1 28845
7,7 12 krytyków
Trawka
powrót do forum serialu Trawka

Rewelacja!

ocenił(a) serial na 10

Nie wiem dlaczego dopiero teraz odkryłAm ten serial... Wg mnie to wielka strata, że tak kiepsko u nas z promowaniem naprawdę dobrych produkcji. Obejrzałam cały sezon jednym chaustem (pojawił się w wypożyczalni Dvd:). Uwielbiam "Trawkę", za odważne pokazanie realiów życia... zresztą co ja się będę rozwodziła, za najwiekszy plus tego serialu wg mnie świadczy fakt, że pewnie nigdy nie pojawi się u nas w TV, bo jest za bardzo liberalny ;D
PZDR
p.s. soundtrack świetny, wychwalam z wami pod niebiosa "Little Boxes", dawno nie słyszałam czegoś tak prawdziwego, a w połączeniu z rozpoczęciem serialu- rewelacja:)

maja_san_D

przecież ten serial emituje HBO i zapewne za czas jakiś wyemituje go któraś z bardziej dostępnych stacji.

ocenił(a) serial na 10
Albertino

nie mam niestety HBO... jesteś pewnien, że jakaś "bardziej dostepna stacja" będzie emitować ten serial? skąd te informacje?

maja_san_D

A dlaczego nie? Serial u nas wyszedł właśnie na DVD. Na pewno ktoś go puści prędzej czy później.

ocenił(a) serial na 10
Albertino

postaram się naśladować Twój optymizm :) wiem, że wyszedł na DVD, bo właśnie tak go obejrzałam(pojawił się w wypożyczalni DVD w której pracuję:P ). Wydaje mi się, że nie poleci w komercyjnej TV. No ale czas pokaże które z nas się myli (i serio mam nadzieję, że będę to ja:). Niech "Trawka" poleci na Polsacie (!!!!),w casie antenowym "jak oni śpiewają"(!!!!), żeby moja mama wreszcie zrozumiała co mam na myśli śpiewając: "moja mama jest rastamanem" i żeby przekonała się, że zioło nie daje się w żyłę :D

ocenił(a) serial na 10
maja_san_D

no włąśnie ze względu na to zioło i tematykę żydowską chyba ogólnodostępne stacje będą się bały ryzykować, w końcu jest KRRiT

ocenił(a) serial na 10
Albertino

Serial rzeczywiście jest bardzo bezpośredni i przez to jest to chyba mój ulubiony serial komediowy, w Polsce np. TVP odważyła się i puszcza Małą Brytanię [nawet o przystępnej porze] ale trudno przewidzieć czy ktos to kupi, a HBO też zdjęło z głownego kanału i rzuciło na HBO Comedy po jakimś czasie...

ocenił(a) serial na 10
p_b_88

zeby nie bylo tak rozowo, to dodam, ze tvp puscila mala bryt. w wersji....cenzurowanej przez siebie!! skandal!! osobiscie nie ogladam, ale takie zachowanie mnie odrzuca od tvp. a wiec nie ma szans na emisje weeds w tvp.

ocenił(a) serial na 10
Misiek_5

z tego co wiem to TVP ocenzurowała jeden odcinek, wycinając scenę pokazującą księdza i geja razem....

Co do Weeds to jak mówiłem tez wątpię w pokazanie w ogólnodostępnych stacjach, a pod tym słowem "ogólnodostępnych", kryją się TVP1/2, Polsat i TVN i jeżeli gdzieś miałaby być w ogóle Trawka to w grę wchodzą te 2 ostatnie stacje... [TVN-owi przydałaby sie taka dobra komediowa amerykańska produkcja, ale niech wyrzucą te dokumentalno-fabularne szmiry]