PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=190890}

Trawka

Weeds
2005 - 2012
7,5 29 tys. ocen
7,5 10 1 28845
7,7 12 krytyków
Trawka
powrót do forum serialu Trawka

S07E01 - Opinie

ocenił(a) serial na 7

No i sie doczekalismy. Czego? Powrotu jeszcze gorszego niz slabiutki sezon 6ty, imo szkoda, bo serial od 1-3 sezonu mial ogromny potencjal, nie wiem co sie potem stalo, ale od 4go juz rownia pochyla w dol i coraz gorzej. Ogladam juz tylko z przyzwyczajenia, ale to juz dawno nie jest to co kiedys, scenarzysci zdecydowanie nie maja pomyslu co robic, a tytulowa "trawka" juz dawno zniknela. Imo powinno zakonczyc to na tym sezonie, szkoda dobijac nastepnymi sezonami tak fajny swego czasu serial...

klimuszko

o nie wiem, dopiero się zaczął :)

Mnie osobiście podobały się wszystkie sezony z lekko linią pochyłą dla 6 .
Na odcinek drugi siódemki grzecznie poczekam i zobaczmy co z tego wyjdzie :)
Obecnie jestem szczęśliwa że znów mogę wrócić do zwariowanego świata Nancy

ocenił(a) serial na 7
Cpt_Pchelka

Ja juz po pilocie widze, ze poziomem bedzie zdecydowanie tak slabo jak 4-6...polecam abys obejrzala jeszcze raz od poczatku, bo miedzy 1-3 a 4-6 jest przepasc ogromna ;)

ocenił(a) serial na 8
klimuszko

Ja jeszcze nie oglądałem, a tak w ogóle to jestem w szoku, że przeoczyłem wiadomość o tym, że powstanie 7-my sezon... Bo przecież szósty miał być ostatni. Oglądałem wszystkie sezony i fakt, szósty najsłabszy. Najboleśniej odczuwam brak Celii...

Nie skreślam, pozyjemy zobaczymy, często zdarza się tak, że seriale mają fatalne początki serii, ale jak już huknie... :>

ocenił(a) serial na 7
__Shenlong__

Na przyszlosc wystarczy sobie ustawic "ogladam" i na pulpicie bedzie Ci sie wyswietlalo, bez tego ani rusz, przy kilkunastu serialach ;)

ocenił(a) serial na 8
klimuszko

No dokładnie, oglądam trochę tego i owego i przyznam szczerze, że zaczynam się powoli gubić :> Dzięki.

ocenił(a) serial na 7
__Shenlong__

z tą stronką http://www.pogdesign.co.uk/cat/6-2011 sie nie pogubisz :)

ocenił(a) serial na 8
klimuszko

Co wy gadacie? Ogladalismy to samo?
Wg mnie tgo wlasnie wielki powrot. Serio. Mi sie podobało.

ocenił(a) serial na 6
klimuszko

Zgadzam się z dogville. Nie wiem o co Wam chodzi? Może to nie jest poziom z 1-3 ale zdecydowanie trzyma fason. Tak jak cały szósty sezon. 4-5 faktycznie były z dupy, ale teraz widzę progres. No i jeszcze Doug się pojawił ;]

ocenił(a) serial na 10
klimuszko

A mnie się podobał 1 odcinek 7 sezonu :) Tak zwariowany i surrealistyczny jak cały serial, i tak ma być! :D

Wetamoo

:) Wildze tu też zgraję optymistów! :)
Łączmy się :)

ocenił(a) serial na 8
Cpt_Pchelka

Mi tam osobiscie wszystkie sezony sie podobaly - owszem, 1-3 sa najlepsze ale to nie oznacza ze nastepne sa slabe.

Jak dla mnie one rowniez sa dobre - tyle ze nie tak bardzo jak te starsze.

Serial nie nuzy, oglada sie go przyjemnie - i o to chyba chodzi. Takie jest przynajmniej moje zdanie.

QlimaXer

serial jest chociażby na iitv(kropka)info albo na filmymegavideo.

ja powiem to w ten sposób - seria 1-3 10/10, serie 4-5 na 9/10, 6-tej daję 8/10
mnie się odc. 1szy 7go sezonu nie podobał za bardzo, ale zrzucę winę na to, że to dopiero pierwszy odc tak na prawdę nowej historii. poza tym swoją przygodę z "trawką" rozpoczęłam około października zeszłego roku i te 6 sezonów obejrzałam w 3 tyg. jeżeli jakiś odc był słabszy to kilkanaście minut później już o tym zapomniałam, bo oglądałam następny. teraz w najlepszym wypadku mam 1 odc tygodniowo plus wysoko postawioną poprzeczkę ze względu na poprzednie serie.

p.s. już to wcześniej mówiłam, ale "kofam" wujka Andy'go :P

ocenił(a) serial na 9
klimuszko

A skąd można ściągnąć?

ocenił(a) serial na 7
BeautyAndStupid

pierwszy lepszy sklep internetowy :)

ocenił(a) serial na 9
klimuszko

Poczatek sezonu 7 jest swietny. Bardzo mi sie podobal, zwlaszcza scena wyjscia z wiezienia no i dunskie losy bohaterow. Krotko dodam, ze obejrzalem wszystkie sezony jednym tchem. Poczatkowe sezony z Agrestic byly rewelacyjne, pozniej troche chaotyczna akcja po meksykansku ktora uwazam ze mozna uznac za udana. Sezon 6, czyli wielka wedrowka bardzo mi sie podobala. No i teraz zaczyna sie sezon 7, niezwykle ciekawie. Za co cenie ten serial - za ogromny potencjal ktory sie nie marnuje. Nie jest to tasiemiec ktory ma miejsce w jednym i tylko tym samym miejscu. Serial jest bardzo zmienny przez co moze sie niektorym nie podobac, mnie to pasjonuje. Zwroccie uwage, ze sezon 6 to jest cala rodzina + Doug. Scenarzysci dali szanse Dougowi, bo jest on jedna z najzabawniejszych postaci serialu.

ocenił(a) serial na 7
klimuszko

a może mi ktoś napisać po co Nancy te bomby wszystkie i od kogo? przecież ten bos (jej mąż z poprzedniego sezonu) nie żyje już, więc nie ma zagrożenia, co nie?

kontaktpatryk

no właśnie to nie było do końca wytłumaczone po co, ale od kogo- jej kochanka z więzienia dała jej klucz do samochodu w którym były te bomby właśnie ;) teraz trzeba czekać żeby zobaczyć po co :)

Georgie

i właśnie to nam prawdopodobnie wyjaśni 2 odc który będzie dzisiaj, (a napisy może juuutrooo?) ;))

ocenił(a) serial na 9
kontaktpatryk

bo to jest bombowy serial

ocenił(a) serial na 7
dabram17

Nie wiecie kiedy napisy do 2 odcinka?

szymonSKC

już są ;)

ocenił(a) serial na 9
Georgie

1-3 a 4-reszta dzieje się zupełnie w innych warunkach, więc jeśli komuś bardziej do gustu przypadła stylistyka małomiasteczkowego handlu ziołem, to logiczne, że dalsze sezony będą dla niego gorsze ;)

ocenił(a) serial na 9
klimuszko

7 sezon zapowiada się całkiem ciekawie, ale zdecydowanie powinien być już ostatnim, skoro producentom kończą się aktorzy i muszą obsadzać tych samych w różnych rolach. Myśleli, że to przejdzie i nikt tego nie zauważy? Przecież Kat (dziewczyna Andyego z Alaski) z końcówki drugiego sezonu (pojawia się w połowie 10 odcinka) jest teraz artystką Maxeen (s07e03) która zatrudniła Sylasa. Oj nieładnie, nieładnie...

ocenił(a) serial na 10
Xfire

Nie rozumiem jak mozna pomyślec , że to jedna i ta sama osoba . Kat gra Zooey Deschanel , a w roli Maxeen występuje Lindsay Sloane

ocenił(a) serial na 9
Ktoski

to sorry, mój błąd :D

klimuszko

ja się nie zgodzę, że najlepsze były sezony 1-3 (mnie np męczył wtedy okrutnie, szczególnie pierwszy, ale przebrnęłam zachęcona opiniami o dalszych sezonach i się nie rozczarowałam:)). właśnie od czwartego się rozkręcił, a zakończenie 5 sezony to istny majstersztyk. z siódmym rzeczywiście chyba będzie słabo, ale poczekajmy, może się rozkręci. tylko wg mnie jest błąd czasowy, bo w rozmowie z biologicznym ojcem pod koniec 6 sezonu Silas mówił że ma 19 lat, a w siódmym po upływie 3 lat nagle ma 24. no i nie przekonuje mnie look Shane'a, a takie ciacho się z niego robiło;)

ocenił(a) serial na 9
krowadi

Ja również uważam że sezony 1-3 nie były najlepszymi. Mnie najbardziej zainteresowały serie 4-6, każda z genialnym finałem, każdy odcinek (z wyjątkiem paru odcinków s.5) trzymał w napięciu i był ciekawy. Niestety dotychczasowe odcinki 7. sprawiają wrażenie robionych "na siłę" - (SPOJLER?)
łacznie z niby nieoczekiwanym zakończeniem odcinka 5. (koniec niby Spojlera)

Nie podobało mi się streszczenie, do granic możliwości, tego co działo się przez te trzy lata od sceny na lotnisku. Romans Nancy z koleżanką z celi był potwornie oczywisty. Miejsce z ukrytym kluczem wydaje mi się abstrakcyjne. Wyjątkowo również nie podobała mi się czołówka pierwszego odcinka.
Według mnie Andy także stracił swój urok w obecnej serii. Cieszę się że Shane nie jest już tak wkurzający jak był w poprzednim sezonie.
Bardzo liczę na poprawę tego sezonu, w przeciwnym razie będę obstawać przy zdaniu że 6 sezon powinien być ostatnim - finał szóstego by mnie w pełni zadowolił.

zxcvb

moim zdaniem 7 sezon licho się zaczął, już jak Nanncy znowu stukała się z jakimś żołnierzem z Afganistanu to myślałem sobie 'znowu Nancy daje dupy na lewo i prawo i to już od 3odcinka!' ale końcówka 5sezonu mi się podobała. Mam nadzieje że wróci Konrad do serialu i znowu razem bd robić biznes.

ocenił(a) serial na 9
gng4400

Och jakże bym chciała by wrócił Conrad!! Uwielbiałam go na maxa. Z resztą pisałam o tym w innym wątku też... Dla mnie Weeds to Agrestic i koniec. 3 pierwsze sezony, majstersztyk! Potem w Ren Mar też mi się podobało, mniej, dużo mniej... ale jednak! 5 sezon zawodził, ale jeszcze w miarę mi się podobał, natomiast nie mogę zdzierżyć 6, to jest po prostu kosmos jakiś! Abstrakcja, irracjonalizm, zero klimatu z Agrestic, brak słów mi...

Co mi się NIE podoba w siódemce?
- totalna rozsypka rodziny, to już się kupy nie trzyma! Ja wiem, oni żywią do siebie uczucia, ale już nie ma żadnej hierarchii, nie ma ram, nie ma domu, nie ma tego ciepła które kiedyś pojawiało się na każdym kroku (np. między Nancy a Shanem)
- nowy look Shana i Silasa to jakaś porażka. Silas był uroczym blondynkiem, a teraz zamienili go w jakiegoś zarozumiałego bubka. Shane natomiast wygląda jak nastoletni, psychopatyczny gej (bez obrazy absolutnie dla gejów!)
- Nancy, która chyba totalnie straciła rozum, kiedyś jakoś starała się być ostrożna, w miarę nie ryzykować, a teraz? Co odcinek to robi głupsze rzeczy!
- cały czas mam wrażenie, że czekam aż się rozkręci akcja, aż coś się zacznie dziać, wciąż mi się wydaje, że to co się dzieje to takie jakby przygotowanie do tego by się działo (Nancy dopiero dostała pracę, dopiero znalazła prawnika, dopiero znalazła Heylię, dopiero załatwiła sobie rynek zbytu). A przecież niewiele odcinków zostało!
- Brak mi normalnej, odpowiedzialnej, czułej, lekko zakręconej kobiety dającej z siebie wszystko w swoim biznesie - Nancy z 1-3. Teraz to jest jakaś świruska

Co mi się podoba w siódemce?
- wreszcie gdzieś osiedli
- Doug się ogarnął, zaczął jakoś wyglądać porządnie, a nie jak śmierdzący, nieapetyczny menel!
- Nancy ma jakąś sensowną pracę
- W ostatnim odcinku poczułam odrobinę klimat z 1-3

użytkownik usunięty
ciasek

A mi się nadal wszystko podoba:-)Cóż Nancy się zmieniła ale kto by się nie zmienił po tylu różnych przeżyciach?dobrze,że nie zmieniła się w stateczną Matkę-Polkę,bo kto by to oglądał?niektóre rzeczy drażnią,niektóre dobijają ale jakbym chciała poogladać coś,gdzie wszystko jest ładnie,pięknie i idealnie to bym sobie włączyła dobranockę,więc niech mieszają w scenariuszu ile wlezie.Poza tym to tylko serial,a nie film dokumentalny to nie ma się co jarać i brać tego tak na poważnie.Pozdro!

ocenił(a) serial na 9
ciasek

(jeszcze nie oglądałem odc. 6) ale pewnie Conrad wróci.
Dla mnie ten serial to nie Agrestic, tylko Nancy. W Ren Mar czy Nowym Jorku czy gdziekolwiek indziej.

Nie dyskutuję dalej bo osoba która pisze, że ktoś wygląda jak psychopatyczny gej z adnotacją - bez obrazy dla gejów nie jest dla mnie kompanem. Nie wiem jak wygląda gej, tym bardziej nie wiem jak wygląda jego "psychopatyczna" wersja.
Shane-a nigdy nie można było nazwać "nawet" "zniewieściałym" więc nie wiem skąd takie wrażenia. Może oglądamy innych weedsów...