PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=190890}

Trawka

Weeds
2005 - 2012
7,5 29 tys. ocen
7,5 10 1 28853
7,7 12 krytyków
Trawka
powrót do forum serialu Trawka

Starszy Shane

ocenił(a) serial na 10

Nie mogłam się doczekać piątego sezonu, wreszcie jest.. Niestety mam wrażenie, że trochę zmienił się weedsowy klimat, ale pewnie się rozkręci. W każdym razie, co mnie strasznie denerwuje, a raczej kto - Shane.
Kiedyś był tym małym, przemądrzałym troszkę dziwnym dzieciaczkiem, a teraz... "Wyrasta" na kiepskiego aktora, dali mu teraz rolę takiego troszkę "kozaczka" (nie wiem jak to określić) i jest w tym wszystkim strasznie denerwujący.
Szkoda, że czas tak goni, był fajnym najmłodszym Botwinem :) BYŁ.

A co wy o tym sądzicie?

ocenił(a) serial na 9
sugahkillah

Cóż, to prawda Shane się zmienił. I to zdecydowanie na gorsze ale postacie muszą ewoluować. Chłopak ma już 14 czy 15 lat i co? Wciąż miał być tym "dziwnym Botwinem"? Zaznaczam, że uwielbiałem małego Shane'a, jego wariactwo związane ze śmiercią ojca, on nie mógł tego zrozumieć, pogodzić się z faktem, że tata już nie wróci. Jego psychika była na tyle zwichrowana, że nie potrafił znaleźć przyjaciół, odnaleźć się w szkolnej społeczności, napisał gangsta rap na temat śmierci kolegi z klasy, nagrał terrorystyczne video i w końcu zaczął rozmawiać ze swoim zmarłym ojcem. Było to ukazane w sposób zabawny dla widza ale idealnie oddawało to jakim szokiem była dla Shane śmierć ojca. Próbował też zapewne swoim zachowaniem zwrócić uwagę zaangażowanej w "brudne sprawki" matki. Chłopak jednak dorasta, dojrzewa i po prostu scenarzyści nie mogli wciąż ukazywać Shane'a jako miluśkiego choć trochę świrniętego dzieciaczka. Po prostu byłoby to nierealistyczne. Shane musiał kiedyś dorosnąć. Teraz znalazł się w okresie dojrzewania, który wiąże się z buntem ale warto zauważyć, że zachowanie Shane'a jest również podyktowane tym w jakich warunkach żyje ten dzieciak. Scenarzyści pokazują nam, że środowisko w jakim się obracamy wpływa na nas. Początkowo Shane pragnął by Nancy rzuciła dilowanie, jednak kiedy to nie nastąpiło, a nawet sytuacja jego rodzicielki jeszcze bardziej się skomplikowała [kontakty z meksykańską mafią], Shane po prostu zaczął się staczać, jak i wcześniej Silas [oboje już handlują trawką]. Uważam, że zmiany w zachowaniu tej postaci były nieuniknione, ze względu na jego wiek i środowisko w jakim przebywa. Przecież nawet fizycznie Shane się zmienił, to już nie jest cherlawy 10latek. Mimo mojej sympatii do "starego" Shane'a twierdzę jednak, że zmiany były słuszne. Pozdrawiam.