Nie ma to jak wykluczać z anteny same ciekawe i interesujące seriale, a zostawiać badziewia dla ograniczonych umysłowo debili, takie jak Pamiętniki z wakacji czy Trudne Sprawy. Współczuję Ninie Terentiew jej genialnych pomysłów. Polsat jest stacją, która zupełnie nie ma poszanowania dla widza. Nie dziwi mnie ciągły spadek oglądalności tej beznadziejnej stacji. "Linia Życia" jak dla mnie była HITEM, a zdejmując ją z anteny, Polszmata proponuje w zamian kolejną żenadę w typie "Trudnych Spraw - Masakra jakaś. Polsat spada na psy z tymi "życiowymi" programami. Ludzie maja na głowie wystarczająco dużo własnych problemów i jeszcze maja śledzić losy innych patologii? Żegnam się z tym kanałem i rezygnuje z Cyfrowego Polsatu, nie dam tym skończonym idiotom na sobie zarobić. A mikołajkowego bloku reklamowego na pewno nie obejrzę NI CHU JA!
Tak się składa, że to wszystko jest bardzo dobrze wykalkulowane przez zarząd Polsatu. Efekt? Wzrost oglądalności (prawie 3-krotny) w porównaniu do poprzedniego stanu rzeczy. I co ty na to? :) Nie mów proszę o spadku oglądalności, skoro nie znasz faktów a statystki czerpiesz w oparciu o małą/lokalną/własną próbę. Ja też nie oglądam już Polsatu ze względu na coraz większą liczbę badziewia, ale sam widzisz - ja i ty przestaniemy oglądać, ale na nasze miejsce przybędzie sześć nowych osób. Teraz rozumiesz geniusz tkwiący w pozornej głupocie?
Pisałem o ogólnym spadku oglądalności Polsatu w ostatnim czasie, a nie o paśmie w którym nadawane są "Trudne Sprawy" czy inne badziewia z tego cyklu. Co do oglądalności tego kiczu - wcale nie jest tak kolorowo jak mówisz, ponieważ obecna oglądalność wg. danych Nielsen Audience wynosi w przybliżeniu 1.4 mln. widzów i na całe szczęście z tygodnia na tydzień ich liczba maleje. Dodatkowo ten tani produkcyjniaczek jest nadawany w najkorzystniejszej porze, a konkurencja w paśmie jego nadawania nie ma zupełnie nic do zaoferowania swoim widzom, biorąc to pod uwagę wynik oglądalności "Trudnych Spraw" i tak nie powala.
Btw. Dane dotyczące oglądalności Polsatu, mam z zaufanego i ogólnie dostępnego źródła.
Pierw mówisz że powstają badziewia jak Trudne Sprawy, więc Polsat nie ma poszanowania dla widza, dlatego nie dziwi Cię "ciągły spadek oglądalności tej beznadziejnej stacji" i " Polsat spada na psy z tymi "życiowymi" programami" (przez brak poszanowania -> kiepskie seriale typu Trudne Sprawy).
Teraz mówisz, że nie chodzi Ci o oglądalność w paśmie, w którym nadawane są "Trudne Sprawy". Sprzeczność, bo przecież na początku zakładasz, że przez ten serial traci się oglądalność, ale faktem jest że oglądalność przez tego typu seriale jest większa niż była dawniej, gdy emitowano w tym czasie ambitniejsze programy.
Nie wierzysz? Przeanalizuj dane Nielsen Audience :) Polsat w stosunku do poprzednich lat ma wzrost w paśmie Trudnych Spraw, ale także ogólny wynik ostatniego miesiąca jest obiecujący (wzrost 0,12 pkt. proc, nie powala ale mamy jednak do góry).
P.S.
Nie żebym bronił tych durnych programów Polsatu, ale faktem jest że przez takie głupoty tylko słupki idą do góry. Nie ma znaczenie poszanowanie ambitniejszych widzów, bo ich i tak jest mało.