PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371288}
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12343
6,0 4 krytyków
Trzeci oficer
powrót do forum serialu Trzeci oficer

I tym samym koszmary Kruszona z 14 odc. stają się rzeczywistością :)

Obejrzałem 12 odc. i jestem ogólnie b.zadowolony. Jedyny mankament to niestety Małaszyński. Mam wrażenie, że leci trochę Waszakiem z TWT i z początku trudno było mi dostrzec dawnego Granda. Z czasem było coraz lepiej, ale i tak zdecydowanie za mało CWANIACTWA! Grand gdziekolwiek wchodzi, cokolwiek robi - ma minę zwycięzcy, a nie przestraszonego królika... Końcówka bardzo dobra. I jeszcze tylko 2 dni do ostatniego odcinka!!! :)

PS. Harry - uprzedzam. Z początku możesz być z lekka rozczarowany Grandem...

Michael_1610

W ogóle to "Nie celuj we mnie, jestem oficerem" to taki motyw przewodni całej serii, pada w co trzecim odcinku. Ale wypowiedziane przez Granda - robi wrażenie.

I co ten Wiesiek tak się na tego Granda uparł że mu musieli ze 4 razy powiedzieć, żeby przestał celować. I czy Rita i Grand wiedzą, że oboje pracują dla wywiadu?? Nie daje mi to spokoju.

I chyba wreszcie rozumiem, po co Matejewskiemu ci wszyscy werbowani na potęgę nowi agenci - są po prostu zbywalni - zrobią swoje i do piachu.

ocenił(a) serial na 10
olala84

Tyle, że Grand z nich wszystkich ma największy staż w Wywiadzie. Będę z uporem maniaka przypominał swoją teorię :)

ocenił(a) serial na 10
Michael_1610

A w Jugola puścił chyba cały magazynek :) Walił w niego widząc już mózg na szybie... Widać, że brakowało mu tego swojego ulubionego paragrafu :))

użytkownik usunięty
Michael_1610

Ja podobnie jak Ty Michael jestem zachwycony odcinkiem 12. Grand też mi się spodobał, może to nie ten sam człowiek, co w seriach poprzednich. Jedyna wada to ta kukła. Szkoda, że Kruszon nie zapytał się Jacka, jak przeżył.

ocenił(a) serial na 10

Hilary, kukła jak kukła. Ale zauważ, że nawet zadbali o to taki detal jak złamanie nogi podczas odbicia ;) Moim zdaniem to była bardzo dobra kukła :)

"Osłaniam cię."

hehe - kozak odcinek :)

ocenił(a) serial na 6
Michael_1610

to niby złamanie nogi odebrałem wręcz przeciwnie - że im się ta kukła prawie rozleciała :p
podobnie jak wjezdzali przez zamkniętą bramkę i rozwalili plastikową barierkę tutaj odrazu widać, że była wcześniej cięta bo w życiu by tak nie pękła - normalnie pewnie wywaliło by całą budę z fundamentami :D:D

ocenił(a) serial na 10
Michael_1610

12 odc. najlepszym z dotychczasowych xD
Szkoda, że właśnie nadal nie wiemy jak przeżył Grand.
Kruchy pyta się go tylko dlaczego nie siedzi..... dziwne.
Czekamy na 13 odc.

użytkownik usunięty
arczy999

Zapytał się o to, bo bardzo dobrze wiedział, że Grand przeżył, a to w jaki sposób, nie interesowało Kruchego za bardzo. Może w Nicei podczas ich rozmowy w barze Wielgosz opowie co nieco Kruszonowi.

ocenił(a) serial na 6
Michael_1610

Michael witam po długie przerwie ;) Właśnie tego się obawiałem, że "Grand" nie pozostanie "Grandem". Jeszcze dziewięć dni do trzynastego odcinka (w Waszym wypadku dwa) a Ja już nie mogę usiedzieć spokojnie. Tradycyjnie chciałbym prosić Michael, czy mógłbyś, po emisji 13 odcinka opisać swoje wrażenia? Czy Jacek był sobą, czy zbrukali jego legendę?No i jak podobało się zakończenie trylogii Zawiszo ;)

ocenił(a) serial na 10
Brudny_Harry

Masz to jak w banku :)

Właściwie to nie podobało mi się tylko wejście Granda do pokoju tortur i ta mina Małaszyńskiego (przypominająca bardziej frajera z TWT niż Granda). Później jednak mamy do czynienia z tym samym starym Grandem...

Tekst na stacji benzynowej do Kruszona:

"Wszyscy wiedzą, że już wcześniej chciałeś go zabić. Na stacji benzynowej, pamiętasz? Sent zrujnował ci życie, miałeś do niego żal (hehe) ale żeby od razu zabijać? Jestem pod wrażeniem."

:) Przekozacki tekst jakby na niego nie patrzeć ;)

Michael_1610

Już pisałem ale powtórzę - scena na stacji benzynowej jest genialny. Grand rozmwaia z Kruszonem tak jakby to on był od lat oficerem a Kruszon przestępcą.

M_a_r_q

Ja myślałem, że Kruszon się przede wszystkim zapyta: "Dlaczego nie chcesz mnie już zabić?"

ocenił(a) serial na 10
mikelwm

Nie musi pytać. Dobrze wie, że mógłby zginąć już w Oficerze, gdyby Grand naprawdę chciał go zabić....

Michael_1610

Nie wiem co masz na myśli: "naprawdę chciał go zabić..." Ale to jest bez sensu.

Nie powiesz mi, że w Oficerze pod bankiem celował w swoja siostrę.

Potem w więzieniu w czasie spaceru jak Grand wyjął to narzędzie i nagle wszedł klawisz i powiedział: "Kruszyński koniec spaceru".

Też w Oficerach po rozmowie z Alą na dachu, jak schodził wtedy jak perła dostał. Gdyby Kruszon się nie odsunął to by dostał.

Też te groźby w czasie rozmów w więzieniu.

Grand go nie zabił, bo mu się nie udało. Potem dopiero mógł odpuścić.

Tak uważam.

ocenił(a) serial na 10
mikelwm

Masz rację. Ale żołnierz Legii Cudzoziemskiej (pfffu żaden żołnierz) nie pudłuje z 2-3 metrów. I daje mi to cień nadziei, że pod bankiem celując w Kruszona - był to jedynie objaw furii Granda... Bo później po meczu z Wyspami Owczymi mógł zabić Kruszona z 10 razy...

użytkownik usunięty
Brudny_Harry

Już czwartku nie mogę się doczekać. Też obejrzę 13 odcinek, ciekawe ile TVP ma kasy z tych wszystkich smsów. Fanów jest wielu. Harry pobierz najnowszą wersję media playera, pobierz odcinek na kompa i wtedy smsa wyślij:)