1) Glina: "Emitowany w piątkowe wieczory w TVP 1 drugi sezon kryminalnego serialu "Glina" miał mniej widzów niż nadawane w tym samym czasie na antenach konkurencji filmy fabularne czy widowisko z gwiazdami. Na reklamach Jedynka zarobiła prawie 3,5 mln zł.
Średnia oglądalność trzynastu wyemitowanych przez TVP 1 odcinków drugiej serii "Gliny" wyniosła 1,65 mln widzów, co dało stacji 16,13 proc. udziału w grupie 4+ i 14,92 proc. w grupie 16-49 - wynika z danych AGB Nielsen Media Research przygotowanych dla Wirtualnemedia.pl.
Na razie nie wiadomo, czy Telewizja Polska zdecyduje się zrealizować trzecią serię "Gliny". "
2) Pitbull: "Jak wynika z danych AGB Nielsen Media Research przygotowanych dla Wirtualnemedia.pl, średnia oglądalność trzeciego sezonu "Pitbulla" wyniosła 1,71 mln widzów. Udział TVP 2 w czasie emisji serialu ukształtował się na poziomie 11,15 proc. w grupie 4+ i 10,64 proc. w grupie 16-49. "
3) Trzeci oficer: Info z 22.10.08: "Jak wynika z danych AGB Nielsen Media Research,"Trzeciego oficera" oglądało dotąd średnio 2,23 mln widzów a udział w rynku ukształtował się na poziomie 16,25 proc."
Z tego partyzanckiego porównania wynika, że z kontynuacji polskich seriali kryminalno-sensacyjnych produkowanych przez TVP, najlepiej wypada Trzeci Oficer. Oczywiście musimy poczekać do końca emisji i ostatecznego podsumowania. Ale biorąc pod uwagę tą niewidzialną promocję 3 serii i to, że nad 3 sezonem Gliny TVP jeszcze się zastanawia (!) to jestem raczej dobrej myśli.......
A w skrócie średnia oglądalność seriali:
Glina 2 sezon: 1,65 mln widzów
Pitbull 3 sezon: 1,71 mln widzów
Oficer 3 sezon: 2,23 mln widzów (do 22.10.08)
Po zobaczeniu wyników można być nastawionym optymistycznie, ale nie ma co się tym sugerować. "Odwróceni" to świetny serial, który miał dużą widownię, dodatkowo jego popularność wzmocnił "Świadek Koronny", ale drugiego sezonu nie widać, a te gnoje z TVN- u nie raczyły mi odpisać, czy powstanie druga seria. Więc wiesz, może wcale nie być czwartej serii "Oficera".
Hilary, bo widzisz Odwróceni mają fabułę opartą na faktach. I chyba producenci nie mają teraz pomysłu na kontynuację. No chyba, że odwalą Masę - ci co wyszli w tym roku na wolność... Wtedy gwarantuję Ci, że będzie 2 sezon Odwróconych :)
No wiem, że kontynuacji wątków nie może być, w tym temacie siedzę od ponad roku. Ale czy drugi sezon nie mógłby być retrospekcją? Powninien pokazywać początki Pruszkowa i Wołomina. Dni Jarosława S. wydają się policzone, Słowik za dwa lata wyjdzie, Parasol na wolności, Bryndziak też, Bolo także. Oby jego ochrona zdała egzamin. Ale co ja gadam na forum "Oficera" o Pruszkowie?;p