PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371288}
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12354
6,0 4 krytyków
Trzeci oficer
powrót do forum serialu Trzeci oficer

Śmierć Kaja

ocenił(a) serial na 7

Nie wiem co chciał pokazać reżyser w scenie śmierci pana Kajetana.To jak spada kukła z Pałacu Kultury?Kukła uderza w mur i odpadają jakieś jej części.Skoro scena nie mogła być robiona z udziałem kaskadera ,po co w ogóle ją kręcili(Grand mógł go zabić w bardziej "tradycyjny" sposób).A tak to powiało trochę serialem Twarzą w Twarz.Generalnie odcinek bardzo dobry ale ta kukiełka troszkę psuje wrażenie

daro_22

zazwyczaj reżyser w takiej scenie każe wyrzucić aktora bez żadnych zabezpieczeń aby zwiększyć w ten sposób realizm filmu.. ;)
chyba, że potrzebny jest dubel..wtedy pojawia się kłopot ;p

ocenił(a) serial na 10
Dunaj_2

Tak to naprawde życiowa rola i najbardziej romantyczna śmierć o jakiej marzy aktor:D

ocenił(a) serial na 6
daro_22

Też mam wrażenie, że ta scena była niepotrzebna, a kukła jak spadła tak spadła :)

ocenił(a) serial na 9
Peter_Kurten

Grand zabijając Kaja, działał wbrew intencji Matejewskiego, który dał polecenie Kajowi zabicia Kruszona?! Nagmatwane to...

Nie_celuj_we_mnie

"Grand zabijając Kaja, działał wbrew intencji Matejewskiego, który dał polecenie Kajowi zabicia Kruszona"
no nie wiem...
"on zrobi swoje, potem ty swoje, w tej kolejnosci" - Matejewski do Kaja.
Grand mial sprzatnac kruszona, Kaj granta, a Kaja na koncu oskarzyc o morderstwa np :) i sytuacja wyczyszczona, ja to tak widze :)

wiki_8

Jedna głupia rzecz - zauważcie, że podczas rozmowy z Matejewskim Kaj miał tę czarną szmatę na twarzy. Z Grandem rozmawiał widząc go. Może ma to jakieś znaczenie?

ocenił(a) serial na 6
olala84

Zakladajac, ze Kaj nie znal sie wczesniej z Matejewskim to ta szmata miala tylko znaczenie psychologiczne w zlamaniu Kaja. Grand odchodzac powiedzial Kajowi (nie pamietam dokladnie) cos w rodzaju, ze teraz przyjdzie ktos wazny i masz wybor albo go posluchasz albo do piachu.

użytkownik usunięty
wiki_8

Pisze się GRANDA, a nie GRANTA:) To tak na przyszłość. Grand nie miał sprzątnąć Kruszona, skąd Ci to przyszło na myśl?

to nie moj pomysl, tylko sznajdera :P, "sent podobno zginal bo za duzo wiedzial, ... to kruszon wie wiecej" (cos takiego mowil sznajder) ale mniejsza z tym mnie bardziej nurtuje... zaraz sie pojawi moje pytanko w innym watku, mam nadzieje ze ktos mi rozjasni sprawe bo ja na razie nemo... :)

ocenił(a) serial na 8
daro_22

Kaj wspołdziałał razem z Zosią i Borysem?