PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371288}
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12354
6,0 4 krytyków
Trzeci oficer
powrót do forum serialu Trzeci oficer

O plusach można pisać długo. Pomijając wymuskane zdjęcia, świetną muzykę i ciekawą fabułę - jedną rzecz należy szczególnie podkreślić. Scenarzysta naszemu głównemu bohaterowi (gen.Matejewski) każe cytować Wyspiańskiego w kulminacyjnym punkcie akcji. Tekst z "Wyzwolenia" jest adresowany do Kruszona - bohatera 1 serii, który po kilku latach nie jest już tym samym człowiekiem. Z bezkompromisowego idealisty, z biegiem czasu, zmienia się w dość cynicznego policjanta - a przede wszystkim tatusia, który zdecydowanie bardziej (w porównaniu do Oficera) ceni sobie spokój rodzinnego życia. Cytat z Wyspiańskiego wkomponawany we współczesne realia i bierny Kruszon, którego na siłę trzeba zmuszać do "ratowania świata" - mistrzostwo świata.

użytkownik usunięty
Michael_1610

Cóż, "Trzeci Oficer" podobnie jak "Oficerowie" podzielił fanów na dwa obozy i tym razem nie mam na myśli rywalizacji głównych bohaterów o względy widzów, jak to było w przypadku Granda i Kruchego. Po na mysłach zmieniłem ocenę "Trzeciego Oficera" na 7. Nie będę pisał szczegółowo, co mi się podobało, co nie. Szkoda, że ten serial jest strasznie chaotyczny, bez Granda, bez akcji w Nicei na ekranie i tak dalej, i tak dalej. Serial jest dobry, ale wg mnie danie mu oceny 10 jest krzywdzące dla "Oficera". Tyle.

ocenił(a) serial na 10

Hilary, a oglądałeś TO drugi raz odcinek po odcinku? Sporo wątków wydaje się bardziej klarownych przy ponownym obejrzeniu, poza tym zdecydowanie lepiej się ogląda TO znając ostateczne rozwiązanie. Przynajmniej moim zdaniem.

Michael_1610

Ciekawe czy ktoś jeszcze poważnie traktuje twoje wypociny? Tym razem pojawiłeś się na forum "Ojca Mateusza" gdzie niechcący zapomniałeś zalogować się na nowy nick i sam sobie napisałeś odpowiedź pod swoim postem.

http://www.filmweb.pl/topic/1037602/Dejczer+-+ch%C5%82opie+bierz+si%C4%99+za+4+O ficera.html

Doprawdy żałosne...

Jestem ciekaw ilu twoich wirtualnych kolegów, zachwycających się tym serialem to tak naprawdę Ty. Wiedziałem że masz problemy z psychiką ale rozszczepienie osobowości to jest dopiero coś.

ocenił(a) serial na 10
Basm

Ty o mnie książkę piszesz, czy jak? Tylko nie zapomnij o przesłaniu mi materiałów do autoryzacji :) A tak przy okazji - Twoje zainteresowanie moją osobą zaczyna mnie coraz bardziej niepokoić ;) Bez urazy.

A tymczasem - pisz na temat, albo się nie odzywaj.