Policjanci znajdują Sophie w kryjówce Kaja. Agenci przesłuchują Kajetana w sprawie zabójstw. Matejewski werbuje Kaja do współpracy z wywiadem. Wiktor wyjawia Kruszonowi, że jego córka została porwana, a on zmuszony do kłamstwa. Grand mówi Kruszonowi, że ma razem z Wiktorem uczestniczyć w transakcji sprzedaży bomby. Kruszon, Wiktor, Borys i Zosia podjeżdżają pod Pałac Kultury, mężczyźni idą po bombę ukrytą w zegarze. Do windy wpada granat. Kruszon wyskakuje za napastnikiem, Grand wyrzuca Kaja przez okno Pałacu.
Wiem miało nie być wrzucania streszczeń...ale nie mogłem sie powstrzymac po przeczytaniu go...
no oby tak dalje, tylko ze dalej to juz praktycznie nic nie bedzie...1 odcinek... coś mi sie wydaj że Grand zginie w tej częsci Oficera...Byc może ratując Kruszona?
Ja tego nie czytam! :P
I proszę nie komentować tego na innych forach :) A no i żeby mi to było ostatni raz!
no miejmy nadzieję, że zakończenie będzie na przyzwoitym poziomie..i poznamy(w końcu) odpowiedzi na kilka nurtujących nas zagadek.
Skąd macie te streszczenia?? W sieci przecież jest dopiero 10 odcinek a wy już piszecie o 12... Możecie napisać skąd posiadacie takowe informacje???
www.telemagazyn.pl
Tam znajdziesz opisy filmy i seiriali chyba z dwul lub trzytygodniowym wyprzedzeniem
Ja już chcę serie 4:), no chyba że pod koniec 13 odcinka Kruszon odejdzie z policji albo coś w tym stylu, ale wtedy od biedy czwartą serie dało by się zrobić.
a co tam, kogoś doszły słuchy o planach 4 transzy ?;p
heh..osobiście byłbym wielkim zwolennikiem, ale zobaczymy co po 3 transzy powie tzw.'opinia publiczna'.a przede wszystkim musimy zaczekać na zakończenie 'TO'
Nie będzie czwartej serii. Przecież już dawno zostało powiedziane, że "Oficer" ma być trylogią...
Odcinek 12: "MECHANIZM ZEGAROWY"
Wersja poszerzona
Uwaga OLBRZYMIE SPOILERY!!!!!!!!!! (komunikat umieszczony ze względu na Michaela)
Policjanci znajdują Sophie w kryjówce Kaja. Agenci przesłuchują Kajetana w sprawie zabójstw. Matejewski werbuje Kaja do współpracy z wywiadem. Wiktor wyjawia Kruszonowi, że jego córka została porwana, a on sam - zmuszony do kłamstwa. Mówi także, że był u niego jeden z porywaczy, Grand. Boguta mówi policjantom o filmie z transakcji, którą Konecki nagrał w hotelu Solec wiele lat temu. Policjanci podejrzewają, że chodziło o zakup broni. Grand mówi Kruszonowi, że ma razem z Wiktorem uczestniczyć w transakcji sprzedaży bomby. Kruszon, Wiktor, Borys i Zosia podjeżdżają pod Pałac Kultury, mężczyźni idą po bombę ukrytą w zegarze. Do windy wpada granat. Kruszon wyskakuje za napastnikiem, Grand wyrzuca Kaja przez okna Pałacu. Kiedy Kruszon wraca do windy, okazuje się, że Wiktor nie żyje. Kruszon domyśla się, że zabił go Borys. Chce go aresztować. Do akcji włączają się agenci, brygada antyterrorystyczna i policja.
Hehe już w innym temacie Janusz zaaplikował mi spojlera i ostatecznie przeczytałem to streszczenie. Trudno, skoro większość nie może się obejść bez spojlerów, to może warto uszanować demokratyczny wybór :) W razie czego zostaje jeszcze 2-tyg. przerwa od forum Trzeciego ;)
A wracając do 12 odc. W jakim celu Grand był u Wiktora? A może Kaj podawał się za Granda przy spotkaniach z Wiktorem?
Mamy też porażkę werbunkową Matejewskiego - tak chyba należy rozumieć sprawę Kaja. Ciekaw jestem, czy jest to jedyny jego błąd na tym polu? Może jeszcze Rita gra na dwa fronty? Jeśli tak, to bardzo jestem ciekaw co takiego szykuje dla niej Jacuś :)
Oddział AT przy PKiN - no to będzie się działo! :)
Kolejny element gry psychologicznej Granda z Kruszonem? Kruszon biedny nie wie, co ma mysleć ... 13 odcinek albo rozwiąże wszystkie zagadki, albo - NAMOTA NA DOBRE. Którą pcję wybieracie? Też obstawiam raczej za zakończeniem podobnym do tego z pierwszej serii... Niby koniec, ale nie do końca. Taki paradoks:)
Dwa tygodnie przerwy od forum "Trzeciego Oficera"??? Są rzeczy łatwe, trudne, ciężko wykonalne i niemożliwe. To zalicza się do tej ostatniej grupy...
Wiesz, to komentowanie odcinek po odcinku jest ok - ale obejrzenie Trzeciego jednym tchem byłoby zdecydowanie lepszym przeżyciem. Widziałem tego przedsmak gdy nie mogłem obejrzeć odcinka w tv, a później łyknąłem dwa z rzędu. Dlatego tak nie mogę się doczekać dvd...
Taaak. Wyobrażam to sobie. Trzynaście odcinków, bez czekania co tydzień na następny, bez niepewności i nie ukrywam jakiegoś tam stresu. To byłoby piękne przeżycie... Ale bądźmy realistami Michael, takie rzeczy się nie zdarzają... Zgadzam się z Tobą w pełni, chociaż to czekanie też ma w sobie jakiś urok.
Ja to porównuje do wypraszania widzów z kina, 13-krotnego wypraszania ;) Akurat Trzeci Oficer jest idealnie stworzony do jednego seansu, no ale trudno. Do tego te spojlery... :/ Ehh, mam nadzieję, że dostanę dvd pod choinkę a w międzyczasie zapomnę, to co do tej pory obejrzałem. To jedyne rozsądne rozwiązanie ;)
Drodzy moi towarzysze! Miałbym prośbę do Was wielką. Ponieważ Zawisza niestety skazał się na banicję, na czym cierpi całe forum (mówię, a raczej piszę, a w każdym razie myślę szczerze)to prosiłbym Was, gdy już zobaczycie odcinek dwunasty o małą przysługę. Mianowicie, czy moglibyście streścić mi "Wejście Granda"?? Byłbym naprawdę bardzo wdzięczny, bo Bóg mi świadkiem, że chcę, ale nie mogę skorzystać z dobrodziejstw itvp.pl ...