Nie wiem jak Wy, ale ja już zaczynam odliczać minuty do emisji tego (niekoniecznie ostatniego) odcinka Trylogii... :)
Absolutnie żadnych. Mam tylko pewne podejrzenia co do zakończenia odcinka. Chodzi mi o zdjęcie spacerującego Granda po nicejskiej plaży...
http://fabrykaobrazu.pl/#/aktualnosci/trzeci_oficer_w_nicei/
Bardzo pasuje mi to na ostatnią scenę 13 odcinka :)
Faktycznie, to może być zakończenie... Kurczę, aż się boję oglądać ten 13 odcinek - co ja zrobię, jak nie podadzą chociaż części odpowiedzi i wyjaśnień??
Ale z drugiej strony pożegnanie Granda z Kruszonem na nicejskiej plaży i Grand odchodzący w stronę zachodzącego słońca...??!!
Ale jak oni te wszystkie rozwiązania zmieszczą w 45 min.???
To jest dla mnie pytanie. Podejrzewam, że jednak część z nich zostanie pozostawionych naszej wyobraźni :)
Michael ja już od rana odliczam do momentu umieszczenia 13 odcinka na itvp. Pobiorę, wyśle smsa, obejrzę i skomentuję tutaj:)
To macie na umilenie czekania fragment trzynastego odcinka.
http://www.beta.tvp.pl/seriale/sensacyjne/trzeci-oficer/dodatki/smiertelna-propo zycja-scena-z-odc-13
No zdjęcia ładne, ale nie widzę sensu w tej scenie... Kto jest odpowiedzialny za tę stronę itvp? Kto odpowiada za montaż tych materiałów dodatkowych (już nie mówiąc o opisach)? Przecież tu mamy raptem kilka słów w dialogu, a cała scena podpisana jest "śmiertelna propozycja"...
Tak czy owak, dzięki Harry, że wspierasz nas w tym czuwaniu i uprzyjemniasz nam to ciągnące się godzinami oczekiwanie na 13 odc....
Za to dostaniesz dzis ode mnie wyczerpujący opis 13 odc. ze szczególnym uwzględnieniem kluczowej postaci Trylogii :)
Też się zastanawiam, dlaczego "śmiertelna propozycja". Wnioskując z dawnych opisów i waszych wypowiedzi, to Jacek może mówi "Kruchemu" o czymś związanym z bombą, albo powrotem do domu? Tego nie wiemy. Zawsze służę pomocą ;)
No podejrzewam, że chodzi o transakcję sprzedaży - "jutro o piątej..."
Ciekaw jestem z kim nawijał Grand. Czy z mafią francuską, czy z tym osławionym francuskim oddziałem Al-Kaidy...
Dzięki Michael, nie wiem tylko czy przeżyję taką dawkę adrenaliny. Odcinek dwunasty + informacje o trzynastym... Moje serce może nawalić. Ale jestem gotowy na takie poświęcenie ;)
No skoro jesteś jeszcze przed 12 odcinkiem, to od razu radzę zaopatrzyć się w środki uspakajające :) Szczerze mówiąc, zaczynam zazdrościć tym wszystkim, którzy obejrzą Trzeciego w całości na dvd bez czytania jednego spojlera...
ja modle sie tylko o jedno:) oby odcinek pojawił sie bezposrednio po 12 i oby nie zacinał się. specjalnie dzisiaj doładowałem konto w telefonie dla niego:) Moje serce nie wtrzyma tego, jesli go nie oglądne...
Przecież na zacinanie się jest sposób. Trzeba ściągnąć odcinek na twardy dysk i dopiero po tym go uruchamiać... Ja już drugi odcinek oglądam w ten sposób i jestem zachwycony.
tak ale ja mam 1mb neta i sciaganie chyba bedzie dlugo trwało co nie?? ja jestem niecieprliwy:)
Ale dziś to będzie inwazja na 13 odc. Więc pobranie odcinka na twardy dysk to chyba jedyne wyjście, bo oglądanie transz po kilka sekund z minutowymi przerwami nie ma najmniejszego sensu. To jest zdecydowanie najbardziej wku..iająca rzecz w tej całej zabawie z itvp i może zepsuć całą przyjemność oglądania.
a ile ten odcinek wazy? ty jakiego masz neta i w jakim czasie sciagasz ten odcinek na dysk?
WOW!!!!! Michael. Coraz bardziej mnie zadziwiasz... Widzę, że na problemy z wolnym łączem to kto jak kto, ale Ty nie narzekasz ;)
Nic to nie daje w konfrontacji z przeciążonymi serwerami itvp. Dziś będzie masakra z oglądaniem on-line. Już przy bodajże 9 odc. srogo zacinało, więc nietrudno sobie wyobrazić co dziś będzie się działo...
Ja zawsze pobieram na dysk, net mam drochę wolny. Tak czy siak dopiero w nocy obejrzę 13 odcinek, bo długo mi się będzie ściągać, pobieranie 12 trwało 2 godziny, nie żartuję.
Oj, emocje są. Też się nie mogę doczekać. Wydaje mi się, że i tak nie dowiemy się wszystkiego co chcielibyśmy wiedzieć.
A ja odcinki pobieram na dysk chyba już od 6-ego - od momentu kiedy najpierw wpisałem kod a później się okazało, że nic się nie da obejrzeć przez to zacinanie.
Dobra, zaczynam sprawdzać czy jest już 13 odc. na itvp - a nuż wrzucili nam 2h wcześniej :)
A na to bym nie liczył. Ostatnie dwa pojawiły się około 30 minut po emisji odcinka w tv. Ja zresztą wcześniej obejrzę jeszcze raz odcinek 12 dla zachowania ciągłości :)
Nie musisz oglądać. Cały 12 odcinek mogę Ci zacytować z pamięci :) I jeszcze mi się nie znudził....
Przy okazji - scena przesłuchania Boguty:
Sznajder: Rysiu, pamiętasz jak wyglądał Wanat?
Boguta: Taka dwururka, nawet przystojny. Wyhaczyli go z zespołu pieśni i tańca na Uniwersytecie.
Ala: A kto go wyhaczył?
B: No te cioteczki.
[...]
A: I siedzieli cicho?
B: A komu mieli mówić - dziennikarzom Trybuny Ludu? Nie dożyliby rozprawy.
[...]
B: Oni na tym zdjęciu są jakby starsi. To zdjęcie jest z teraz?
Sz: Z teraz, Rysiu, z teraz.
Tę scenę mogę oglądać w nieskończoność :)
Propo tej sceny (świetna) po co do przesluchania Boguty potrzebny był im ten trzeci oficer z brodą - on tam ledwie zdanie wysapał?. Trochę to wyglądało jakby zbierali znowu stary team.
A właśnie jak to teraz jest z tym CBŚem? Kto jest dowódcą po śmierci Senta? Reszta została już odwieszona?
"Ja mam neta 7,4 Mb/s" Michael chyba Ci Matejewski załatwił takiego neta:D ja to będę musiał czekać z 1,5h godziny zanim sie ściągnie:/
Można się naprawdę zdenerwować. Piszą ci, że jest nowy odcinek w internecie, a nie ma - "Materiał jest chwilowo niedostępny"...
Michael trzymam za Ciebie kciuki ;) Swoją drogą odcinek dwunasty był zdecydowanie najlepszy z dotychczasowych.
zawiodłem sie;/ bardzo się zawiodłem;/ liczyłem na super odcinek a... Tak naprawde nic nie zostało wyjasnione...Strzelaniny w Niecei nie pokazano;/ Tak czekałem na ten odcinek i moje rozczarowanie jest spore...
akcje?? tu nic nie zostało pokazane..na poczatku fajne rozmowy tomka i jacka... CBS znalezli nagranie w domu koneckiej...kruszon i grand pojechali do nicei nagle wysiedli z samochodu oni i jeszcze jacys araby i pokazali i nastepna scena byl pogrzeb granda...na tym pogrzebie aresztowali matejewskiego...wywiezli go gdzies dali mu bron i on sam się zabił ( tak mi sie wydaje) kruszon wrocil do domu...na koniec pokazali jak grand spaceruje po plazy...
zawiodłem się;/
Taaaa:O no co Tyyyy...ale lipaaaaa..masakraa. ja tez spodziewałem sie jakiegos ostrego "wyqrwu" jeśli chodzi o ostatni odcinek gdzie bierze udział były legionista, ktory chce pokazac swoje mozliwosci, talent wszechstronny...
Ja jestem wkurzony, bo pobrałem, wysłałem smsa, a odcinek zacina mi się tak gdzieś w 11 minucie podczas rozmowy Sznajdera z generałem policji.