PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371288}
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12352
6,0 4 krytyków
Trzeci oficer
powrót do forum serialu Trzeci oficer

1 Czy Matyjewski Jest dobry czy zły wiem ze ciezko jednoznacznie okresli ale tak w ktora strone bardziej
2 Kto to jest ta baletnica ktora zabrali oddzielnie
3: Rita porywa Corke Aldony na zlecenie MAtyjewskiego ? Po cholere ? zeby zmusic Kruchego ??

użytkownik usunięty
kieksinho

Dodam jeszcze jedno pytanie; Kim jest Sent? Nie oglądałam pierwszych 20 minut 2 odcinków i trudno było coś zrozumieć

Sent jest policjantem z wydziału antynarkotykowego w Krakowie. Na polecenie Matejewskiego ma się dostać do grupy specjalnej CBŚ i przekonać Kruszona, żeby wział udział w akcji odnalezienia Chenoira i wystawienia go polskim służbom specjalnym. Sent zna Sznajdera, a za robotę ma dostać 1 mln zł i odzyskać jakieś kompromitujące go kwity.

ocenił(a) serial na 9
kieksinho

1. Matejewski jest zly. Teraz wiem dlaczego go w "Zbirach" umiescili na stronie "Oficerow". Dla niego pracuje Kaj.
2. Baletnica - Zosia, to dziewczyna szefa francuskiej galezi Al-kaidy
3. Rita ma zadanie do wykonania i ma wolna reke. Zdecydowala sie porwac
dziecko, zeby miedzy innymi uwolnic policjanta i straznika
granicznego - zamieszanych w porwanie baletnic.

bogus_2

1. Na stronie "Trzeciego" Matejewski jest w jednym dziale z Kruszonem, Aldoną, Sznajderem itp. więc twierdzenie, że jest tym 'złym' to pomyłka. Owszem służby specjalne to takie 'państwo w państwie' działające na granicy prawa lub poza nim, ale Matejewski przecież dostał pełnomocnictwa od premiera więc działa niejako na zlecenie rządu.
2. Mylisz Sophie - baletnicę i córkę Chenoire'a z Zosią która rzeczywiście jest dziewczyną szefa francuskiej Al Kaidy.

ocenił(a) serial na 9
M_a_r_q

To prawda, na stronie "Trzeciego" jest. Moze sie oczyscil, albo oczyszcza, bo na stronie "Oficerow" jest w "Zbirach" nadal.
No, a to ze Matejewski wynaja Kaja:
http://www.itvp.pl/event/trzecioficer/?page=bohaterowie&subpage=zbiry&news_id=77 7260&page_no=1
to chyba dobrze o nim nie swiadczy. Kaj zalatwi generala.
No a z Zosia, to faktycznie pokrecilem. Sorrki :)

ocenił(a) serial na 9
bogus_2

Po ogladnieciu 6-tego odcinka i przeczytaniu streszczenuia 7-go
podtrzymuje moja teze, ze gen. Matejewski jednak wedlug mnie
jest tym zlym. To znaczy oczywiscie dazy do zrobienia niby czegos
dobrego, ale srodki jakimi sie posluguje jednak wedlug mnie
przesadzaja o negatywnym charaktrze tej postaci w Trzecim Oficerze.
A to, ze w "Oficerach" na WWW byl w Zbirach, a dzialal jak najbardziej
po prawej stronie, to byla jak sadze zmylka. No i teraz tez
dla zmylki w "Trzecim Oficerze" na WWW umiescili go w oficerach,
a faktycznie jest zly.
To on anulowal list gonczy za Rita. Nie bez interesu dla sibie.
Zapewne wiedzial o jej udziale w porwaniu, albo nawet sam to zaplanowal. A potem oddali dziecko Kruszonowi. Krzuszon mial w ten
sposob zauwazyc, ze nie jest w stanie poradzic sobie srodkami policyjnymi i bedzie musial udac sie po pomoc do Sluzb Specjalych.
No a o to chodzi Matejewskiemu. Wtedy Matejewski wykorzysta Kruszona.
W zamian za udzielona mu pomoc, ale tylko w oczach Kruszona bedzie
to pomoc, bo w rzeczywistosci wszystko bylo zaplanowane aby pozyskac
Kruszona do akcji. No i gen. jest tez posrednio odpowiedziany za to,
ze Aldona wyleciala z trazy i sie troche polamala. On tez zorganizowal
porwanie baletnic, ale tylko po to zeby porwac Sophie i dostac sie
w ten sposob co Chenoire'a. No a Senta to wiadomo ze kupil.
Dlatego wszystkie sprawy, ktore sa aranzowane przez Matejewskiego tak latwo sie wyjasniaja i to dzieki Sentowi. Po prostu gen. chce
stosujac srodki jak najmniej szkodzic ludziom, ale jakos mu to nie
wychodzi. Dlatego sadze, ze wybral zasade "Po trupach do celu".
Poza tym klawisz nagrywa Kruszona, a Matejewski to wszystko widzi.
To tez jego aranzacja. No i tak jeszcze pare bedzie takich akcji,
az beda mieli tyle hakow na Kruszona, ze w koncu sie zgodzi na
wspolprace z Matejewskim. No a wtedy jak reka odjal znikna wszytkie
zagrozenia i Kruszona i Aldony i dziecka.

kieksinho

1 Czy Matyjewski Jest dobry czy zły wiem ze ciezko jednoznacznie okresli ale tak w ktora strone bardziej

Trochę dziecinne pytanie jak w bajce o super bohaterach. To ci odpowiadam.
Matejewski jest dobry! Chce uniknąć sprzedania przez Polaka bomby atomowej. Pracuje dla dobra Państwa Polskiego! A to, że używa takich metod to inna sprawa. Taka sprawa jest priorytetowa. I w takiej sytuacji trzeba zrobić wszystko!

2 Kto to jest ta baletnica ktora zabrali oddzielnie

Z tego co zrozumiałem to córka Viktora Chenoir czy jakos tak. Tego fizyka specjalizującego się w fizyce atomowej.

3: Rita porywa Corke Aldony na zlecenie MAtyjewskiego ? Po cholere ? zeby zmusic Kruchego ?? Myślę, że tak. Matejewski chce za wszelką cenę mieć Kruchego do współpracy.