Jak myślicie powstanie 4 seria?? Jeśli tak to jakie macie pomysły? Czy motywem przewodnim będzie Grand?
Faktycznie, nigdzie nie widziałem napisu "ost." przy 13 odcinku. A w innych serial się on pojawia. Poza tym serial posiada wystarczająco duży "żelazny elektorat", że opłaca się go kręcić w nieskończoność ;)
Ja oczywiście chciałbym, aby czwartą serię w całości poświęcono Grandowi. Jeżeli powstanie taka seria i to Wielgosz będzie głównym bohaterem, to mam nadzieję, że nie zrobią z niego terminatora typu Seagal z FAMASem w rękach. Chce, żeby odpłacił się Ricie i Toporowi. wiem powtarzam się, ale pragnę powrotu dawnego Granda.
4 powody, dla których powinni zrobić 4 serię:
1) Mnóstwo rozgrzebanych tematów...
2) Brak "ost." przy 13 odc. Trzeciego oficera - w żadnej gazecie tego nie widziałem... To bardziej znak niż powód, ale ok :)
3) Wysoka oglądalność w porównaniu do innych polskich seriali kryminalno-sensacyjnych:
Średnia oglądalność seriali (2008r.):
Glina 2 sezon: 1,65 mln widzów
Pitbull 3 sezon: 1,71 mln widzów
Oficer 3 sezon: 2,23 mln widzów (do 22.10.08)
4) Symboliczna bagietka Rity - mój ulubiony temat :)
http://beta.tvp.pl/seriale/sensacyjne/trzeci-oficer/galeria/maszeruj-albo-gin-z- trzecim-oficerem/serialowa-rita-czyli-magdalena-cielecka-fot-marta-gostkiewicz
Generalnie wiele kwestii wypowiedzianych przez bohaterów świadczy o tym, że to koniec. Ale ten uśmiech Granda w ostatnim ujęciu...
Prawda? :)
Z jednej strony kwestie Matejewskiego i Perły z 13 odc., z drugiej Grand, Rita (niewyjaśniony motyw z bagietką), brak ost. przy 13 odc. :) no i oglądalność...
Oglądalność nie była najwyzsza.... Wniosek : ludzie nie wiedzą co dobre. Oglądają perypetie bohaterów "serialu" - "Tylko miłość":)