PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371288}
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12343
6,0 4 krytyków
Trzeci oficer
powrót do forum serialu Trzeci oficer

Dwa minusy

ocenił(a) serial na 6

Jak dla mnie to ten serial ma 2 minusy:

Po pierwsze ZDJęCIA (Nie są najgorsze ale porównując do "Oficera" to są beznadziejne)

Po drugie MUZYKA (Powiewa przez nią nudą. W "Oficerze" i "Oficerach" była genialna i trzymała poziom)

Kruchy_4

Zgadzam się z tobą. Ale jest znaczniej więcej minusów. Ale rozpiszę się po zakończeniu serialu. Przeczytaj sobie recenzję osób z filmwebu to myślę podobnie.

mikelwm

Zdjęcia - znośne, wg mnie dobra robota
Muzyka - ee? ja (i myślę, że większość) zdążyłem się już przyzwyczajić..Może to nie to samo co w poprzednich transzach, ale W.Lemański trzyma poziom

innych wad - za mało Granda ;p
poza tym TO - na +

ocenił(a) serial na 6
Kruchy_4

Za recenzje można się zabrać po emisji trzynastego odcinka. Na chwilę obecną jest kilka minusów.

- Brak tak wyraźnego czarnego charakteru, jakim w pierwszej serii był "Grand". Po prostu brakuje mi tej konfrontacji dobra ze złem. Matejewski to bardziej taka "Szara eminencja", ale nie czarny charakter z prawdziwego zdarzenia. Za takowy mógłby robić Kaj, gdyby było go więcej.

- Za mało Mackiewicza w roli Wiktora i oczywiście Małaszyńskiego w roli "Granda".

- Mimo wszystko muzyka. Mistrzowi Lorencowi jeszcze dłuugo nie dorówna Wojciech Lemański.

- Momentami rola Borysa Szyca. Naprawdę go cenię, ale czasami jego gra wydaje się naprawdę słaba.

- Brak Krzysztofa Globisza, Wojciecha Pszoniaka, itd...

To takie najwyraźniejsze minusy.

ocenił(a) serial na 10
Brudny_Harry

A mnie akurat bardzo się podoba pomysł zerwania z koncepcją "walki dobra ze złem". Mówię oczywiście o tej czarno-białej konfrontacji. W Trzecim wszystko jest mroczne, szare - każdy ma słaby punkt. No i każdy ma szansę na poprawę i rozgrzeszenie ;)

To bardziej odpowiada naszym czasom... Tak jak Oficer i Oficerowie pasowali do czasów Komisji Rywina...

ocenił(a) serial na 10
Michael_1610

Do minusów dodam cudowne wygojenie rany postrzałowej Kruszona. Wybiegając z windy dostaje kulkę od Kaja - widać dużą ranę na ramieniu. Później wchodząc do samochodu z Borysem nie zauważyłem już śladu krwi na ubraniu Kruszona...