PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371288}
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12354
6,0 4 krytyków
Trzeci oficer
powrót do forum serialu Trzeci oficer

....................................................
....................................................

Otóż nie było Granda w 11 odc.

Temat oczywiście wcześniej obiecany Harry'emu ;)

ocenił(a) serial na 6
Michael_1610

Nie było w ogóle? :( Ech, szkoda. Odcinek był dobry??? Śmierć Jerzego zrobiła na Tobie wrażenie, czy nie?? Dzięki za odpowiedź Zawiszo ;)

ocenił(a) serial na 10
Brudny_Harry

Śmierć Senta nie wyróżnia się niczym szczególnym. Właściwie to bez czytania streszczeń wygląda to na zwyczajne zażywanie kokainy (uprzedzam - nie jestem specem od drugów ;)). To co jest najciekawsze, to rozmowa Senta z Kruszonem i Sznajderem. Jurek opowiada im najskrytsze tajemnice Wywiadu, do tego stopnia jest wylewny, że Kruszon podejrzewa prowokację. Cały czas na podsłuchu jest Generał z Jankesem. Świetny tekst Jankesa: "Generale, on wszystko rozpieprzy. Ćpun pier..lony" (tzn. fajnie wypowiedział tę kwestię - z takim autentycznym przejęciem i wk..wieniem). Oprócz tego coraz bardziej podoba mi się sam Kruszon. Nie jest już takim grzecznym chłoptasiem z Oficera, a jednocześnie nadal widać tę jego determinację w "zwalczaniu zła". No i oczywiście Sznajder. Albo ta postać jest lepiej napisana, albo Pazura zrobił gigantyczny postęp!

Kolejny świetny akcent to jak zwykle scena w kościele. Matejewski spotyka się z Kruszonem i Aldoną i przyznaje się do porwania Agatki. Wtajemnicza w kolejne wątki Kruszona, i jak zwykle robi to w bardzo charakterystyczny sposób. Nie wyobrażam sobie Trzeciego bez tej postaci i Kozłowskiego.

Generalnie odcinek dobry, choć wolniejszy od poprzedniego.

Michael_1610

Generalnie dobry tylko przesadzali troche z Kajem w stroju lekarza :D Przeciez nie wiedział ze Sznajder jedzie do szpitala psychiatrycznego to skad ten stroj hehe scenarzytsa sie zdrzemnal :)

ocenił(a) serial na 10
sedzialaguna

No chyba, że w GPSie ma jeszcze podsłuch ;)

ocenił(a) serial na 10
Brudny_Harry

A wracając do samego Granda, to Matejewski po ponownym przesłuchaniu wylewnych wypowiedzi Senta, dzwoni do kogoś i mówi:

"Mam nadzieję, że cię nie zbudziłem. Trzeba kogoś wyprostować. Nie - bez kasowania" :)))

ocenił(a) serial na 6
Michael_1610

W takim razie dwunasty odcinek zapowiada się naprawdę smakowicie. Powrót "Granda", akcja w Pałacu Kultury, wojsko, AT, Kaj ... Boję się pomyśleć co może być w trzynastym...

ocenił(a) serial na 10
Brudny_Harry

Ja nie mogę się doczekać rozkazu Matejewskiego dot. kasowania Kaja i oczywiście samego kasowania :)

Brudny_Harry

od 9 odc nie czytam juz streszczen ale zapowiada sie ciekawie ;-)

od pierwszego odcinka na Palac kultury czekałem ! Po cos w koncu jego zdjecie satelitarne jest w czołowce filmu ! :D

ocenił(a) serial na 10
sedzialaguna

A mnie się podoba motyw Pałacu Kultury jako konia trojańskiego, pozostawionego przez poprzedni ustrój :)

ocenił(a) serial na 6
Michael_1610

No właśnie. Ale tak po prawdzie to nie wiadomo na 100% czy to "Grand" otrzyma rozkaz likwidacji Kaja, czy na odwrót... Wg mnie naprawdę wszystko może się zdarzyć. Nie spodziewam się aż takiej dramaturgii jak w "Napadzie", chociaż kto wie?

Brudny_Harry

Sądzę że raczej Grand Kaja, który za dużo wiedział i był dla Matejewskiego zbyt niewygodny, ale kto wie.
bardziej ciekawi mnie jak Kaj z granatami znalazł się w Pałacu Kultury - zerwał się ze smyczy? Co Matejewski tą akcją chciał osiągnąc, wyciac resztę świadków na czele z Kruchym?
No i co zrobi Rita, o której Borys o ile pamiętam powiedział że wie gdzie "to" jest.

ocenił(a) serial na 10
sharkey_2

"To coś" to cel podróży Borysa i Chenoira, a nie miejsce ukrycia bomby. Rita nie wie gdzie jest bomba. Przynajmniej do 11 odc. :)

ocenił(a) serial na 6
Michael_1610

Nie sugeruj się opisami i streszczeniami. Nawet jeśli, to nie pisze, że to właśnie Kaj wrzucił granat do windy. Swoją drogą to ja będę musiał się nadludzko wysilić, żeby nie ulec pokusie przeczytania streszczenia trzynastego odcinka...

ocenił(a) serial na 10
Brudny_Harry

Bardzo fajny moment gdy Kaj dostaje kulke w ręke. Sznajder to swietna rola Czarka Pazury. Mysle ze inny aktor wypadlby lepiej w roli Kaja.

Brudny_Harry

ja sobie odpuscilem czytanie ,bo te opisy sa beznadziejne np "Znajduje go Grand, któremu Matejewski kazał nastraszyć kapusia." szkoda tylko ze w filmie go znalezli Rezus i Jankes.

itvp to samo "Babinicz i Parol poznali Chenoira w uniwersyteckim zespole pieśni i tańca uniwersytetu i wciągnęli do swojego gangu." A Parol mowi Kajowi ze dal sie namowic bo oszalał z milosci ;)

takze placza sie w zeznaniach

sedzialaguna

Kruszon to kozak 1 klasa :) Już myślałem, że przelci Zosie, która mu język do gradła na siłe wkłada. Widać lubi grać rozbierane sceny :)

Matejewski powoli sie traci :) a Kruszon już jest prawie wszystko wiedzący :)

Sent.... Szkoda go. Matejewski niby nie kazał go zabić, a jednak... Nie wieże, że sam odebrał sobie życie. Przecież dużo nie wziął...

No Granda nadl nie było, a podobno mieli razem z Kruszonem współpracować w odnaleźniu bomby. I co na 13 odcinku skończą serial i 2 odcinki z Grandem :/

sedzialaguna

Kruszon kozak !!! :D

Szkoda Senta, a nieby nie mieli go zabijać....

Zosia to dopiero laska :) Ale pchała się do łóżka Kruchemu i język do gardła :)

I co Grand na 2 odcini będzie :/ ???

ocenił(a) serial na 6
Michael_1610

Co do "Granda" to przecież dał słowo "Toporowi", że dowie się i da mu znać z zaświatów co u Patryka... Powinien dotrzymać danego przyrzeczenia i zrobić wejście w stylu : "Cześć Topor, pozdrów ode mnie syna". Wszystko oczywiście okraszone pół-uśmieszkiem Jacka. Mam nadzieję, że Wielgosz porachuje się z Wiśniewskim. Jeszcze zostaje Rita. "Witaj kochanie. Stęskniłaś się?". Jestem baaardzo ciekawy jak zareagowałaby podła żonka. Oby Wojciech Tomczyk dał Małaszyńskiemu szansę na podobne sytuacje. Ciągle wierzę, że w serialu pojawi się chociaż na chwilę Krzysztof Globisz.

ocenił(a) serial na 9
Brudny_Harry

Topora nie będzie:) Wątpię, by komu się zrewanżował. Powinien być wdzięczny, że Topor go ocalił. Po za tym to był odwet za śmierć syna Topora, więc Grand nie ma co się mścić.