Na oficjalnej stronie Trzeciego zamieścili ankietę (już po emisji ostatniego odcinka w tvp):
Kto zginie w Nicei?
- Kruszon
- Grand
Przecież te osoby w ogóle nie rozumieją serialu! Wracając do streszczeń i opisów - to była jakaś totalna ignorancja. Nie rozumiem pod tym względem produkcji. Tworzą świetny serial, a później zostawiają promocję jakimś półgłówkom, którzy zniechęcają do oglądania poprzez chociażby samą stronę www... :/
Jedno im dobrze wyszło - sam napis OFICER i jej odmiany w kontynuacjach... OFICER jest napisem białym, OFICEROWIE mają czarny kolor, natomiast TRZECI to czcionka ewidentnie szara ;)
Czego można się spodziewać po itvp, strona "Oficerów" była zrobiona bardzo dobrze, natomiast strona "Trzeciego Oficera" to jak to Janusz ładnie określił fuszerka. To określenie pasuje do tej strony jak ulał. Ale czego można się po tych pajacach tworzących stronę spodziewać, skoro napisali, że Grand ma obywatelstwo francuskie dzięki Ricie, albo że Kruszon był w Kanadzie przywódcą gangu młodzieżoweg, przecież to bez sensu, po co takie coś zamieszczać, mogli wogóle dać sobie spokój z tymi opisami, a dawać tam tylko odcinki.
Przeczytaj sobie opis Rity - tam dopiero pojechali :)
Zapomniałeś jeszcze napisać o "śmierci Krzysia i Rysia" :)
Ja nie wiem co oni chcą tym osiągnąć. Chodzi mi o to jakże głębokie pytanie rodem z plejada.pl :) Tak jakby w całym serialu chodziło o to, żeby jeden z nich zginął. Żałosne.
Do tego w opisach i streszczeniach jest masa pomyłek - już nie mówię o detalach typu saksofon. W 10 odc. na przykład - Ala ze Sznajderem mieli obserwować Granda w jednostce. Czy ktoś to zauważył bo ja nie... Wydawało mi się, że dopiero pod koniec odcinka Ala dowiedziała się od Sznajdera, że Grand żyje. Przecież takie błędy nie powinny się zdarzać w promocji poważnej wysokobudżetowej produkcji Telewizji Polskiej... :/
a zaczęło się jeszcze od prozaicznego błędu dotyczącego emisji serialu(na stronie TO podana była niedziela), mam wrażenie że opisy do serialu pisała osoba która w ogóle go nie oglądała, a wszelkie informacje i treści pojawiają się tam ze znacznym opóźnieniem(problemy z dystrybucją odcinków przedpremierowych, a teraz ta ankieta.. się boję pomyśleć co za niespodzianki itvp ma jeszcze dla nas w zanadrzu)
"Kruszon wraca do domu. W wiadomościach słyszy informację o rozbiciu grupy terrorystycznej w Nicei oraz o śmierci Granda."
Kolejny przykład bujnej wyobraźni autorów streszczeń.