PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371288}
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12352
6,0 4 krytyków
Trzeci oficer
powrót do forum serialu Trzeci oficer

Ponieważ niektóre wyniki tej naszej zabawy aż proszą się o komentarz postanowiłem założyć temat który będzie miejscem na nasze uwagi krytyczne i nie tylko.
Wiec ja zacznę:co Małaszyński zagrał waszym zdaniem lepiej niż Szyc?,koniec świata(Chyre jeszcze rozumie bo to faktycznie bardzo dobry aktor ale Małasz nie no bez jaj....)
Okej może chodziło wam o to że wolicie tych ''złych'' ale bez takich...
Grandowi należało się góra 3 miejsce w HALL OF FAME.
Kruszon góra na trzecim nie no co to ma być?:D
Teraz czekam na kubeł pomyj wylany na mnie ze strony fanów Granda.....

ocenił(a) serial na 10
WOLVERINE55

Kwintesencja demokratycznych wyborów :) Gdyby był kiepski to z pewnością nie dostałby się do H of F - i w dodatku tak szybko. Moim zdaniem powinien być pierwszy, ale szanuję wynik wyborów fanów Trylogii :)

ocenił(a) serial na 7
Michael_1610

Pierwsza seria to było sympatyzowanie z Kruszonem, jednak całościowo, z "Trzecim oficerem", który odegrał w moim osądzie kluczową rolę, zobaczyłem, że postać Granda niosła ze sobą więcej pytań i stała się świadectwem, że nic nie jest takie, jakie jest. Oto on - bezwzględny, bezlitosny morderca z "Oficera" rozwiązuje całą zagadkę i jako (niby-walet) staje się sprawcą zaskakującego finału. Kalejdoskop twarzy w jednej postaci na przstrzeni trzech serii. Ja jednak opowiedziałem się po stronie Krzysztofa Rysia:) Uwielbiam Chyrę, ale też uważam, że bez niego trochę mało było "chyrszczyzny" w następnych transzach. Scena z 7 odcinka "Oficera" - "Trochę chamstwa nie zawadzi".:)

Michael_1610

Małaszyński to Małaszyński. Ja akurat uważam, że Grand to szczyt jego możliwości, a Szyc ma i pewnie jeszcze będzie miał lepsze role w swojej filmografii (co oczywiście nie oznacza, że źle zagrał w Oficerze).
Za to zupełnie nie rozumiem w jaki sposób Globisz vel Topor trafił do Hall of Shame. Ale tak jak Michael napisał - demokracja.

ocenił(a) serial na 10
M_a_r_q

Takie niestety są zasady gry. Kogoś każdorazowo trzeba "zabić" i są tego konsekwencje. Jak widzę obecną ósemkę to wybór jest niezwykle trudny. Praktycznie na SAVE zasługują wszyscy - taki serial, taka obsada :)

użytkownik usunięty
Michael_1610

Ale trzeba przyznać, że nikt nie znalazł się w hall of shame tak szybko jak Alicja:)

ocenił(a) serial na 7

H1lary, są jak widać jakieś plusy:)

Michael_1610

Też mam problem z wybieraniem kogo zabić. Nikt tu na to nie zasłużył! Nawet jak już wszystkich przypasujemy do "nieba" i "piekła" to zostają jeszcze do ocenienia takie postacie jak Juby, Zidan. I co też ich skreślić? Jedynie co do wątków 3 planowych można się było nie przyzwyczaić i skazać na pożarcie (np. Dachomej, Żabka, Manolo ;) ) Faktycznie dobra obsada! Na marginesie ciekawe, że dodany 21 maja Sznajder nie doczekał się jeszcze żadnego za i żadnego przeciw! Postać bez wyrazu czy więcej lepszych kreacji?

ocenił(a) serial na 5
WOLVERINE55

Ja akurat zdecydowanie nie zgadzam się z tym, że Magdalena Cielecka zagrała gorzej niż Magdalena Różczka i Karolina Gruszka. Różczka nie nadaje się do roli policjantki z CBŚ, Gruszka grała przesłodzoną postać, natomiast Cielecka do roli takiej "femme fatale" pasowała idealnie.

użytkownik usunięty
bardzo_niedobry_ludz

Fakt, Cielecka dobrze zagrała, dlatego postanowiłem ją "ocalić", chociaż tylko opóźniam nieuniknione;p Tak jak to było z Globiszem :)

ocenił(a) serial na 10

To w takim razie jestem bardzo ciekaw kto waszym zdaniem bardziej pasował by do roli Aldony, czekam na propozycje(w grę wchodzą tylko aktorki w tym samym ''przedziale wiekowym'' czyli co najmniej 30,31 lat nie więcej).

ocenił(a) serial na 5
WOLVERINE55

Roma Gąsiorowska, Agata Buzek albo jakaś zdolna studentka szkoły teatralnej, która zrobiłaby z tej postaci "babę z jajami".

użytkownik usunięty
bardzo_niedobry_ludz

Romga Gąsiorowska sprawdziła się w "Pitbullu", ale ciężko wyobrazić mi sobie ją w roli Aldony, a tym bardziej Agatę Buzek. IMO Różczka pasuje do tej roli jak ulał. Zresztą stworzenie twardej policjantki nie było założeniem scenarzysty.

Też mam problem z wybieraniem kogo zabić. Nikt tu na to nie zasłużył! Nawet jak już wszystkich przypasujemy do "nieba" i "piekła" to zostają jeszcze do ocenienia takie postacie jak Juby, Zidan. I co też ich skreślić? Jedynie co do wątków 3 planowych można się było nie przyzwyczaić i skazać na pożarcie (np. Dachomej, Żabka, Manolo ;) ) Faktycznie dobra obsada! Na marginesie ciekawe, że dodany 21 maja Sznajder nie doczekał się jeszcze żadnego za i żadnego przeciw! Postać bez wyrazu czy więcej lepszych kreacji?
Ps. Przepraszam, 2 razy zapisałam moją wypowiedź ;)

ocenił(a) serial na 10
mega_2

Sorki ale moim zdaniem Roma jest...za brzydka do tej roli:D.
Poza tym nie ma w sobie tego ''czegoś'' co sprawiło że Tomek chodził taki nie w sosie przez połowę pierwszej serii:D.
W ''Pitbullu'' była fajna ale jeśli zestawić jej postać z Aldoną to porównanie wypada zdecydowanie na korzyść pani nadkomisarz Ginko-Ryś no i nikt tak jak Aldona nie potrafi kłamać:D.
Ty chyba uważasz że idealna postać kobiety policjantki powinna wypijać litr wódki dziennie(taryfa ulgowa dla facetów 2 litry:D).
Uważać słów na k,ch i d w co drugim zdaniu.
W takim zestawieniu Aldona faktycznie nie ma szans ze swoimi dwoma słowami określającymi kobietę wykonującą najstarszy zawód świata i kilkoma kieliszkami winka przy szczególnych okazjach.....

A wracają bardziej do tematu:czemu nikt nie dodał jeszcze Damiana Rysia aka Kosmy Jaworskiego czyli Kamila Maćkowiaka:D.
Kreacja pani Cynke w porównaniu z nim jest kreacją oskarową:D

ocenił(a) serial na 10
WOLVERINE55

Matko!, kogo wy dodajecie naprawdę nie zauważyliście na przykład pana Marcina Perhucia w roli Bernarda Rybaka?,Albo Piotra Miazgi jako antyterrorysty Arka aka:wyłączyłem kuchenkę?...wyłączyłem:D albo:Sport tylko:D

ocenił(a) serial na 10
WOLVERINE55

To nic w porównaniu do "Ta karczma powinna Rzym się nazywać" :) A poza tym na każdego przyjdzie czas. Nikt nie ucieknie naszej ocenie ;P

ocenił(a) serial na 10
Michael_1610

Ale bezruch w bitwie wiem że najważniejsze postacie już zostały w zasadzie przerobione ale szkoda takiego fajnego tematu nie sądzicie:D