PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371288}
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12343
6,0 4 krytyków
Trzeci oficer
powrót do forum serialu Trzeci oficer

No właśnie. Wiele razy w komentarzach porównywało się, czy lepszy jest Kruszon z "Oficera" czy z "Trzeciego". Niektórzy twierdzili, że wolą tego luzaka z Pragi, inni woleli tego poważnego. Proszę, aby każdy się tu wypowiedział:) Zacznę od siebie

Mi osobiście lepiej się podoba ten nowy Kruszon, wolę tego poważnego policjanta niż tego luzaka z pierwszej serii. Tamten Kruchy czasami mnie wkurzał, ten sprawiedliwy, wyluzowany Tomek.

ocenił(a) serial na 10

Moim zdaniem widzimy tego samego bohatera, który ma na karku tych kilka lat więcej. Do tego jest głową rodziny i siłą rzeczy zmieniają mu się priorytety... Dlatego uważam, że motyw związany z Agatką jest wręcz rewelacyjny. Kruszon zrobiłby wszystko dla swojej przybranej córeczki. W pewnych momentach widz ogląda tak zdeterminowanego Tomka, że ma wrażenie, że za niedługo dosłownie polecą głowy... I pomyśleć, że w Oficerze był antagonistą Granda ;) Takie przewrotne rozwiązanie pięknie się wkomponowało w koncepcję Trzeciego... Brawo Borys! :)

ocenił(a) serial na 10
Michael_1610

A przede wszystkim brawo Panie Tomczyk! :)

użytkownik usunięty
Michael_1610

Zapomniałem dopisać w poprzednim poście. Gdyby Kruszon od początku był taki jak w "Trzecim Oficerze" być może polubiłbym go bardziej od Granda, a przynajmniej darzyłbym ich taką samą sympatią.

ocenił(a) serial na 7

Jednak Kruszon to mimo wszystko "chlopak z Pragi". Osobiści liczyłem na więcej motywów z Pragi... Dźwięk harmonii czy subtelna myzka, gdy Kruszon spacerował po dachu z Perłą... Jego rozmowy z Perłą......

ocenił(a) serial na 10
jonaszmiauczynski

E tam Kruszon wciąż jest tym starym luzakiem na przykład przypomnijcie sobie jak określa Senta w 3 odcinku.
Albo jak się upija w 9 po odkryiu że Aldona się wyprowadziła.
No w końcu został TADAM nadkomisarzem a to do czegoś zobowiązuje:D
Główna różnica to to że pije rzadziej, ma w końcu lepsze zajęcia:D