Witam, nie oglądałem Oficerów od pierwszych odcinków. Kto jest kim mniej więcej się połapałem, ale nie mogę odkryć postaci granej przez Maćka Kozłowskiego. Kim jest tajemniczy Matejewski i skąd tak dobrze zna Kruszona? Byłbym, wdzięczny za odpowiedź :)
Generał Michał Matejewski. Zna Kruszona, gdyż współpracowali razem przy rozwiązywaniu "układu". Wcześniej Matejewski dostrzegł Kruszona podczas napadu na bank i zaczął się nim interesować, bo wiedział że potrzebuje kogoś takiego, kto łatwo wnika w struktury przestępcze i ma dużą wiedzę na temat samej "Grupy trzymającej władzę". Jego zasada "cel uświęca środki" ma swoje dobitne przykłady w trzeciej serii.
aha bardzo dziękuję. Przepraszam za ten ostatni komentarz, ale już myslałem, że nikt mi nie chce pomóc i się ze mnie nabija :)
A co do generała jeszcze, ale kim on właściwie jest? przedstawicielem rządu RP, czy jakimś innym tajnym polskim agentem?
Wybaczcie ale nie rozumiem? Że niby moja niewiedza was śmieszy? ale ja oficerów zacząłem oglądać tak na serio od połowy drugiej części a tam mi jakoś nie wyjaśniali kim dokładnie jest generał. poszukałem coś w sieci, tyle że te informacje są bardzo ogólne i niepełne. Liczyłem na to, że fani serialu okażą się pomocni, ale chyba się przeliczyłem :D
Michael zacytował po prostu Sznajdera, a Janusza rozśmieszyło to, co napisał Michael, a nie to, co Ty napisałeś, tak przynajmniej ja wnioskuję. Matejewski po prostu jest z wywiadu, polskiego rzecz jasna. Przecież fani Ci tłumaczą kim on jest i są pomocni. Dzisiejsze pokolenie jest takie niewdzięczne;p