PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371288}
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12343
6,0 4 krytyków
Trzeci oficer
powrót do forum serialu Trzeci oficer

NOWOŚĆ !!!

ocenił(a) serial na 10

Ruszyły pewne i ścisłe rozmowy w sprawie dokończenia, a zarazem wznowienia i kontynowania serialu Oficer, Oficerowi i Trzeci oficer.
Maciej Dejczer dyskutował z producentami oraz z produkcją o tym iż serial chce wznowić i wpuścić go na antenę w 2010 roku na termin w przybliżeniu (wrzesień / październik)
Roboczy tytuł nosi nazwę ,,Krucjata oficera,,
W głównych rolach pojawić mają się Borys Szyc, Magdalena Różdżka, Paweł Małaszyński, Krzysztof Globisz.
Cezara Pazury, Katarzynę Cynkę nie zaangażowano do serialu.

użytkownik usunięty
FOX_09

Możesz to potwierdzić jakimś linkiem lub po prostu powiedzieć, gdzie to słyszałeś?

ocenił(a) serial na 10
FOX_09

genialnie, lecz czekam na jakikolwiek dowód prawdy bo brzmi to co najmniej zaskakująco .

ocenił(a) serial na 6
FOX_09

Dokładnie. Chciałbym poznać źródło tych rewelacji. Jeżeli to prawda, to może być ciekawie, chociaż to pewnie tylko żart.

ocenił(a) serial na 10
Brudny_Harry

To nie jest żaden głupi żart !!!
Nawet jeśli powstanie kontynuacja to i tak trzeba jeszcze prawie ponad rok czekać.

ocenił(a) serial na 10
FOX_09

daj jakies konkretne info i bedzie ok ! ;D

użytkownik usunięty
FOX_09

Unikasz podania źródła, więc mamy prawo sądzić, że to żart.

FOX_09

FOX 09, możesz podać jakieś źródło?

ocenił(a) serial na 10
Dunaj_2

Z racji że na razie nie mam ''cienia dowodu'' na prawdziwość tych rewelacji traktuje ten temat jako kiepski żart.
Chciałbym oczywiście by była to prawda jak my wszyscy zapewne.
Chociaż przetrząsałem sobie internet chcąc się dowiedzie co takiego Dejczer planuje kręcić w najbliższym czasie i albo słabo szukałem albo to jest jeszcze tajemnica.....

FOX_09

Hmmm Jak dla mnie 4 seria to by był całkiem nie zły pomysł może pan Dejczar skończył by Cała historie nie co sensowniej. Nie wiem co sądzi reszta ale mnie ostatni odcinek Trzeciego sezonu nie co rozczarował. Ps. Ale póki co lepiej zawczasu się nie nastawiać bo równie dobrze ktoś mógł puścić internetową plotę a założyciel tego tematu po prostu to przeczytał gdzieś tam w jakimś plotkarskim portalu dlatego zawsze lepiej czytać oficjalne info a skoro jak mówicie nigdzie o tym śladu. To raczej się nie doczekamy;/

użytkownik usunięty
Oficerka

Założyciel portalu pewnie sam wymyślił to, co napisał. Inaczej nie unikałby podania źródła. Sam tytuł roboczy "Krucjata oficera" brzmi dziwnie.

ocenił(a) serial na 10

Trylogia ma logiczne zakończenie. Moim zdaniem nie będzie 4 serii.

ocenił(a) serial na 10
Michael_1610

No ma całkiem logiczne co zapewne nie zmienia faktu że chciałbyś by był jakiś ciąg dalszy:D
Albo chociaż jakiś serial z aluzjami do postaci z trylogii jak ''Zaginiona''(Sent mnie zabił:D)

Michael_1610

tu się z Tobą Michale nie zgodzę..ostatni odcinek trochę rozczarował i Trylogia zostawiła dużo pytań i niedokończonych wątków.

ocenił(a) serial na 7
Dunaj_2

O to właśnie im chodziło. Zostawić nam pole do interpretacji pewnych rozwiązań i wątków... Nie będzie 4 serii:
1) Relacja Grand - Kruszon uspokoiła się (a to trzymało widza)
2) Układ rozszyfrowany łącznie z Asem Matejewskim
3) Matejewski nie żyje - postać klamra trzech serii
4) CBŚ staje się nudny - Kruszon awansował, będzie chciał odpocząć...

ocenił(a) serial na 10
jonaszmiauczynski

I tu Ciebie zdziwię bo serial ruszy wtedy kiedy skończą się zdjęcia i produkcja do filmu ,,Ciacho'' z Pawłem Małaszyńskim.
Bo pomysł i wstępny roboczy scenariusz który może uledz zmianie jest już gotowy.
Krótki wycięty wywiad z Dejczerem:
,, widz z pewnością zdziwi się to co zobaczy i to co zamierzamy zrobić hehe,,
Z tego co się doczytałem w internecie serial wróci w tzw. przeszłość.

ocenił(a) serial na 7
FOX_09

Fox a skąd ty masz takie informacje? Może chociaż podasz link do tego wywiadu z Dejczerem.Raczej wątpię, że ktoś uwierzył Ci w rychłą realizację Oficera 4.

ocenił(a) serial na 10
daro_22

Jest taka strona internetowa której wam nie mogę ujawnić (przepraszam)jest zbyt objęta ścisłymi informacjami. np. serialem Naznaczony z Piotrem Adamczykiem itd.
Będę pisał, informował was o tym czego sam się dowiem to tyle by było.

ocenił(a) serial na 7
FOX_09

No to nam pozostaje czekać na oficjalne potwierdzenie.Ale czy się doczekamy??????

ocenił(a) serial na 10
daro_22

Przyznaje że nieźle kombinujesz by uwiarygodnić swoją historie.
chociaż najwiarygodniejszy byś był gdybyś zdradził ten adres jednemu stałemu bywalcowi tego a następnie ten sprawdził by linki i potwierdził(bez szczegółów) twoje rewelacje....
Oczywiście też chciałbym by to była prawda.
Marzy mi się na przykład pokazanie wydarzeń które zmienił Jacka Wielgosza w Granda.
Czy też pokazanie wydarzeń które sprawiły że Kruszon zdecydował się na wstąpienie do policji która wcześniej pogardzał, epizod z pobytu w akademii w Legionowie też mógłby by by ciekawy....
No i to pierwsze spotkanie z Aldoną.

WOLVERINE55

"Jest taka strona internetowa której wam nie mogę ujawnić" - śmiać mi się chce! Gość post niżej pyta gdzie można kupić kurtkę Granda (mało to sklepów ze skórami?!) a ma informacje ściśle tajne, tylko dla wielce wybranych, publikowane na ukrytych stronach internetowych. Litości!!!

ocenił(a) serial na 10
mega_2

Co ma piernik do wiatraka.
Kurtka to co innego, jest wiele kurtek skórzanych ale dokładnie chodzi mi o taki fason jak Grand miał w Oficerze.
Rozumiesz czy nie bo najwidoczniej nieeee.

FOX_09

Faktycznie, kurtka to co innego! Uniosłam się. Ciekawi mnie tylko że bardziej zareagowałeś w temacie kurtki a nie w kwestii rzekomej unikatowej wiedzy jaką posiadasz ;) Kurtka Granda została zlicytowana na WOŚP, jak pewnie wiesz. Możesz poszukać zdjęć w necie i pomaszerować z nimi do miłych pań w sklepach z konfekcją-z pewnością pomogą!

ocenił(a) serial na 10
mega_2

Krucjata oficera IX/X 2010 r.
Reżyseria: Maciej Dejczer
Scenariusz: Wojciech Tomczyk
Zdjęcia: Jarosław Szoda
Producent: Michał Kwieciński
Jak narazie to tyle jest wiadomo.

użytkownik usunięty
mega_2

Dopiero teraz, po długiej przerwie zauważyłem, że popełniłem błąd w ostatnim poście, ale ok do rzeczy:)

Wieści, jakoby czwarta seria miałaby być kręcona są na pewno wyssane z palca. To widać gołym okiem. Argumentacja w stylu "wiem to ze strony, której adresu podać nie mogę" jest śmieszna. I dlaczego zwykły szary user miałby mieć dostęp do rzeczy, których twórcy nie chcą ujawniać?

Nie będzie czwartej serii wszystko się wyjaśniło. A nawet gdyby była to bez kozackiej kurtki Grand, którą nosił przez 3 sezony Oficera ehh, która poszła na aukcji z WOŚP za 1340 PLN

ocenił(a) serial na 8
OFICER90

Przecież to było oficjalnie potwierdzone po transmisji Trzeciego. TVP przyznało że nie będzie już inwestować w tą produkcję bo przynosi za małe dochody. A strona, którą autor postu tak ukrywa to najpewniej jakiś pudelek czy tam inny sandałek.pl

użytkownik usunięty
ZawaL

Albo po prostu jakiś wyimaginowany portal ;]

ocenił(a) serial na 10

A ja wciąż po cichu liczę że powstanie czwarta seria i nieważne co ogłosiła telewizja:D
Swojego zdania nie zmienię, marzenia w końcu zawsze można mieć czyż nie?:D

WOLVERINE55

nie Ty jeden ;)

ocenił(a) serial na 10
Dunaj_2

A oglądaliście wczoraj koncert na dwójce z okazji jesiennej ramówki.
Poza Dorocińskim który pojawił sie przy okazji promocji ''Tancerzy' zdawało mi się że nic ciekawego a tu nagle pod koniec prowadzący wali świetny tekst o komisarzu Kruszyńskim w tym momencie myślałem że się za przeproszeniem zesram ze szczęścia a tu (nie)stety tylko zapowiedz powtórek 3 serii i piosenka Szyca.
Moim zdaniem wciśnięte tylko po to by podnieść atrakcyjność tego dość średniego widowiska trzeba przyznać że fajna zapowiedz no i Szyc zaśpiewał całą piosenkę czego o reszcie uczestników raczej powiedzieć nie można(śpiewał ''Purple Rain dla jasności).
Ech liczyłem że z wyprzedzeniem na wiosen zapowiadają czwórkę:D
Swoją drogą była to lepsza promocja niż ta jaką 3 seria miała gdy leciała premierowo moim zdaniem i no i Szyc miał chyba największe owacje...
Większe nawet niż gwiazdy ''M jak miłość'':D

ocenił(a) serial na 10
WOLVERINE55

http://www.tvp.pl/rozrywka/festiwale-i-koncerty/wydarzenia-muzyczne/wideo/kocham -cie-dwojko/borys-szyc

A zresztą co wam będę pisał zobaczcie sami:D

Ps:sorki za błędy mam dziś mało czasu:D

WOLVERINE55

refresh ; dajcie znać co tam z tą Krucjatą Oficera ;D bo ja już jestem w stanie przedzawałowym ;)

ocenił(a) serial na 10
Dunaj_2

Ech miałem o tym nie pisać ale dowiedziałem się parę rzeczy i nie mogę się powstrzymać:D.
A zatem w nowej serii pojawi się sporo nowych postaci zarówno tych z jasnej jak i ciemnej strony mocy:D.
Uwagę zwraca przede wszystkim rodzeństwo rosyjskich gangsterów Vladimir i Ivan te ponoć ciekawe postaci mają zagrać ulubieńcy masowej publiczności bracia Rafał i Marcin Mroczkowie.
Ich żony zagrają równie wielkie gwiazdy, Natasze zagra Kasia Cichopek a
Anastazje Anna Guzik.
Poza tym w życiu Aldony pojawi się jej dawny narzeczony któremu ta uciekła tuż z przed ołtarza.
W roli Bronka(:D) zobaczymy Maćka Zakościelnego.
Bronek za wszelką cene będzie chciał zapobiec ślubowi Tomka i Aldony posunie się nawet do przerwania uroczystości w kościele(w tym momencie gdzie ksiądz pyta czy ktoś zna powody dla których tych dwoje nie mogło by się połączyć się świętym węzłem małużeńskim).
Poznamy też nową dziewczynę Granda Sophie którą zagra Anna Mucha.
Wspólnie będą starali dopaść Rite by Grand mógł dokonać swej srogiej zemsty
Tymczasem w Tomku zakocha się Urszula Ciepła "ciepła" nowa członkini
CBŚ Tomek nie za bardzo będzie wiedział jak zbyć jej coraz bardziej nachalne zaloty.
W końcuy Perła poradzi mu by poudawal miłość do niej a potem ją rzucił.
Oczywiście ta w końcu go przejrzy podobnie jak Aldona co doprowadzi do poważnego kryzysu w ich związku:D.
Sznajder będzie z Alą ale pożycie nie bedzie malowane różowych kolorach.
Słowem zapowiada się hit takiej ilości gwiazd tak starych jak i nowych nie widziałem już dawno w żadnym serialu jest na co czekać:D

WOLVERINE55

Zdecydowanie za dużo telewizji oglądasz ;) Może to i lepiej, że Oficer nie będzie kontynuowany - takiego stężenia "gwiazd" w połączeniu z błyskotliwym scenariuszem chyba bym nie zniósł.

M_a_r_q

refresh

ocenił(a) serial na 8
Dunaj_2

Serial zamknięty. Temat tak samo. Nie odkopuj i nie refreshuj.

ocenił(a) serial na 10
ZawaL

A mnie ciekawe czy ten nowy serial Tomczyka w realiach 2 wojny światowej będzie zawierał jakieś odniesienia do ''Oficera'' tak jak ''Oficer'' miał nawiązania do ''Zagubionej'':D.
No poza tym że Małaszyński i Szyc grają w tym serialu tyle że chyba tym razem to Szyc będzie grał ''tego złego'' a Małaszyński ''tego dobrego''.
No ale za w wcześnie jeszcze chyba o tym mówić.
Swoją drogą pan Tomczyk został moim ulubionym polskim scenarzystą na jego scenariusze ciężko nie zwrócić uwagi.

WOLVERINE55

podczas tworzenia Oficera spotkała się trójka nietuzinkowych postaci polskiego kina...Tomczyk, Dejczer i Lorenc. Razem stworzyli dzieło , niemalże doskonałe, bdb scenariusz i reżyseria okraszone genialną muzyką, często niedocenianą w tego typu filmach. w dużej mierze od muzyki zależy charakter produkcji, i jej postrzeganie wśród widza.

Oficer, Oficerowie,Trzeci Oficer, Świadek Koronny.. ok, i co dalej? czy na horyzoncie widać jakiś inny polskiserial kryminalno-sensacyjny godny uwagi? Publiczna miała jeszcze Pitbulla który również stał na wysokim poziomie, ale o 4 serii też póki co cicho..

ocenił(a) serial na 10
Dunaj_2

No właśnie co z tą kontynuacją,Dejczer będzie robił znowu ''Ojca Mateusza''(zapewne z braku ciekawszej i bardziej intratnej propozycji)
Ponoć mają mają przenieść ten serial na czwartek na godzinę 20 do pasma kryminalnego hm, no ale o kontynuacji trylogii ni widu ni słychu nawet zapewnienia:-będzie gdy będzie gotowe-nie ma:(

ocenił(a) serial na 10
WOLVERINE55

Są jakieś nowe informacje w sprawie czwartej serii może jakieś foty z planu?. Nie moge się doczekać już:)