PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371288}
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12352
6,0 4 krytyków
Trzeci oficer
powrót do forum serialu Trzeci oficer

Pazura Rulez!!!!!!

ocenił(a) serial na 7

Czego złego by nie mówić o Oficerach , to niewątpliwym atutem tej serii był Cezary Pazura.Według mnie Pazura po prostu tworzy ten serial.Postać Sznajdera w Trzecim Oficerze jak do tej pory jest chyba najlepiej napisana.Świetny jest również Maciej Kozłowski w roli Matejewskiego.Ogólnie cały wątek służb specjalnych jest ciekawie ukazany.A i tak zapewne wszyscy oczekują pojawienia się Granda.Trzeci Oficer jest naprawdę dobry,o niebo lepszy od Oficerów.Co prawda nie dorówna nigdy Oficerowi,który był czymś świeższym niż Ekstradycja i Sfora.W porównaniu do rownoległych seriali (Twarzą w Twarz,zawsze mnie zastanawiało czy przez ten badziewny serial Małaszyńskiego jest tak mało u Dejczera) jest naprawde dobry

użytkownik usunięty
daro_22

Postać Sznajdera jest dobrze zagrana, ale nie przesadzajmy. O wiele lepiej wychodzą Kruszon czy Matejewski. Nie mówię, że Cezary Pazura gra fatalnie, bo to stwierdzenie mijałoby się z prawdą, a prawda jest taka, że dobrze gra, ale nie najlepiej.

Moim zdaniem Czarek Pazura kapitalnie wywiązuje się z powierzonego Mu zadania.
Sznajder jako stary wyjadacz, policjant po przejściach, próbujacy ulozyc sobie zycie prywatne byljednym z najwiekszych pozytywow w 'Oficerach' a teraz kontynuuje dobra passę. Takiej postaci serial potrzebował.

ocenił(a) serial na 10
Dunaj_2

W drugiej serii śednio mi się podobał.
Podoba mi się za to ta akcja jak w 4 odcinku ''trzeciego'' siedzi przed telewizorem i powtarza teksty z filmu, zabawne nie powiem.
Ogólnie nie gra żle ale mi wiąż nieodparcie kojarzy się z Czarkiem z ''13 posterunku'' i chyba dlatego nie doceniam całkiem jego roli.

ocenił(a) serial na 10
WOLVERINE55

Również muszę przyznać, że Pazura coraz lepiej daje radę. Choć postać Sznajdera jest dosyć szablonowa jak na polskie realia filmowe - cyniczny glina z problemami alkoholowymi (najogólniej ujmując) to jednak wprowadza więcej realizmu do serialu o polskiej bombie atomowej :)

Zagadywanie Senta w czasie "rozmowy" Kruszona z Zajobkiem, oglądanie starych filmów i wyprzedzanie dialogów. Postać z poczuciem chumoru, ale i zdecydowana kiedy trzeba. Fajna kombinacja i dobrze wkomponowana w fabułę. Ale wszystko na to wskazuje, że najciekawsze momenty ze Sznajderem są jeszcze przed nami... (Sent w 2 odc. mówił o biciu żony, ale chyba znajdą coś mocniejszego na Marka Sz. skoro ma iść siedzieć)...

ocenił(a) serial na 10
Michael_1610

Odwołuję - postać Sznajdera nie jest żadnym szablonem! ;) Postać grana przez Pazurę jest chyba największym pozytywnym zaskoczeniem w Trzecim Oficerze. Po obejrzeniu dvd chyba zacznę skrupulatnie wypisywać jego teksty ;)