Ostatnio naszła mnie chęć na porównywanie postaci z ''Oficera'' do postaci z
''Pitbulla"".
Możecie powiedzie że to bez sensu jak porównywać bohaterów seriali tak podobnych a jednocześnie tak rożnych, niemniej kilka ciekawych analogi można dostrzec(i nie mam na myśli karawanu:D).
I tak:
Kruszon-Despero-jest pomiędzy nimi pewne podobieństwo obaj są narwani i potrafią walnąć jak ktoś ich w wkurzy albo obrazi osobę na której im zależy.
Obaj mają dziwne problemy z awansowaniem w policji(czyżby Tomek też miał sporo nagan?:D).
Aldona-Barszczyk-tą dwójkę łączy przede wszystkim to że obaj zajmują się w policji przede wszystkim robieniem kariery i przez to mają obie ręce zajęte:D, no i Aldonie głupie drobne wpadki się zdarzały Barszczyka nie przebije ale...
Igor-Ryś-''typowi'' pracownicy wydziału po rozwodzie z dwójką dzieci i psem(no dobra częściowo się nie zgadza:D)
Podobieństwa pomiędzy Kondeją a Gebelsem też można się o biedy dopatrzyć.
Czy też pomiędzy Sznajderem a Metylem, ba Sznajder był po wódzie nawet gorszy....
Jak uważacie mam manie czy oś w tym lekko satyrycznym tekście jest....
Nie, Barszczyk jest niepowtarzalny :D Raczej nie zestawiałbym go z Aldoną. W 'Oficerze' podobną funkcję "rozluźniacza atmosfery" raczej Jarząbek pełnił.
Poza tym pewnie jakieś podobieństwa między bohaterami można znaleźć. Tyle, że na tej zasadzie można zestawiać postaci z przeróżnych seriali i zawsze coś się znajdzie.
Dokładnie. Takie porównania można stosować w odniesieniu do wielu seriali, także zagranicznych. IMO ten temat to próba rozruszania prawie martwego forum ;]