Brygada antyterrorystyczna wkracza do Pałacu Kultury. Borys zostaje aresztowany. W tym czasie Kruszon z Grandem udają się do Nicei w poszukiwaniu mocodawcy Borysa. Matejewski traci kontrolę nad Ritą. Okazuje się, że pracowała dla francuskiej mafii. Zleca Grandowi likwidację Rity. Wiesiek zabija Matejewskiego i przechwytuje tajne dane o bombie atomowej. W tym czasie jego głowa spada na podłogę. W drzwiach wita go Grand.
Oczwywiście są to bzdury. Chciałem tylko pokazać, że te streszczenia są g... warte, bo w ogóle nie odzwierciedlają klimatu Trzeciego :)
Michael sugerujesz, że te wydarzenia nie będą miały miejsca w trzynastym??? A tak swoją drogą to skąd masz streszczenie. Z przykrością przy okazji stwierdzam, że jeżeli chodzi o "Oficera" to nie mamy silnej woli ;)
Jeszcze propos klimatu. To przeczytać streszczenie, a zobaczyć cały odcinek to dwie zupełnie, diametralnie się różniące rzeczy. Nie ma w ogóle porównania ;)
Jakto nie ma? Oglądasz odcinek, w którym wiesz, że zaraz ma zginąć Sent... To zdecydowanie inna rzecz w porównaniu do zaskakującej (wręcz wstrząsającej) śmierci Malwiny Wielgosz w 11 odc. Oficera...
Nie mówię tutaj, że rozwiązanie z Sentem jest złe. Co więcej uważam, że Trzeci jest chyba nawet lepszy od Oficera. Chodzi mi o te cholerne streszczenia... Wcześniej obejrzałem Oficera w kilka dni i bez żadnych spojlerów - to są zupełnie inne wrażenia od tego co teraz mamy...
To chciałem powiedzieć. Mianowicie, że nie znając streszczenia i oglądając cały odcinek nie ma porówannia oglądając i znając treść...