PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371288}
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12343
6,0 4 krytyków
Trzeci oficer
powrót do forum serialu Trzeci oficer

Nie ukrywajmy, że wszyscy tak naprawdę czekamy na współpracę Kruszona z Grandem i wszyscy ze zniecierpliwieniem oczekujemy rozwiązania relacji Grand - Kruszon w kontekstach pierwszej i drugiej serii. To jest to, co sprawia że ten serial jest genialny fabularnie. Wszystko Tomczyk nam tu "obudował" fabuła o bombie atomowej. Jak to wszystko wpółigra... Jeszcze tylko 4 odcinki:)

ocenił(a) serial na 10
jonaszmiauczynski

Masz rację Janusz. Co by nie mówić o tych dwóch postaciach z osobna, to jednak ich relacje trzymały Oficera i rozbudzały ciekawość widza w następnych seriach. W Oficerach byliśmy pewni, że ktoś z tej dwójki musi zginąć. W trzeciej serii zaczną działać razem, niczym przy napadzie 100-lecia w Oficerze, ale tym razem dla wyższych celów :) Kto wie? Może to niesie jakiś głębszy przekaz i morał...??

ocenił(a) serial na 7
Michael_1610

Genialny jst motyw zaczerpnięty z literatury... Grand jako Kordian. Grupa trzymająca władzę cytuje Twardowskiego. W trzeciej serii Grand powraca jak Konrad, jako Kordian, który uciekł de facto spod ostrza topora:) Toporem miano go ścinać u Słowackiego, a Topor miał skończyć jego żywot w "Oficerach". Dlatego właśnie uwielbiam ten serial. Za wielość odniesień literacko - kulturowych. I niech ktoś powie, że to płytki badziew!

ocenił(a) serial na 10
jonaszmiauczynski

Dokładnie. Już myślałem, że tylko ja się tym zachwycam :) Od dawna twierdzę, że Oficer nie jest dla każdego, tzn. nie wszyscy wyłapią te smaczki i docenią pracę scenarzysty. W 10 odc. pada żart z ust Sznajdera, który znów będzie zrozumiany zaledwie przez garstkę widzów. Tak podejrzewam. Wiecie o czym mówię? :)

użytkownik usunięty
Michael_1610

Ja na pewno nie wiem, bo zobaczę odcinek za tydzień. Powiedz ten żart Sznajdera, akurat wiele "smaczków" potrafię wyłapać.

ocenił(a) serial na 10

Powiem tylko, że chodzi o rozmowę Sznajdera z inspektorem Zajdlerem w samochodzie. Taka podpowiedź powinna wystarczyć. Jak ktoś to zna, złapie od razu o co chodzi.

ocenił(a) serial na 10
Michael_1610

To nie jest żart. Tylko coś w rodzaju zwrotu, powiedzenia - które ma swoje drugie dno. Zrozumiane dosłownie jest niczym szczególnym, ale w "Trzecim" musi mieć szersze znaczenie... :)

ocenił(a) serial na 7
Michael_1610

Znajomy?:)

ocenił(a) serial na 10
jonaszmiauczynski

Nie nie. Chodzi o tę luźną rozmowę o Bogucie... Więcej już nic nie powiem :)