Umarł Grand, niech żyje nowy Grand:) Podpisujcie się:)
hehe zgadzam sie...Nowy grand wcale nie jst gorszy od tametego:)Jedynie czego żałuje to że wszedł on tak późno do akcji, oczywscie do tej akcji przedswaionej na ekranie...
"Paragraf 148. Mój ulubiony."
Grand dalej może robić to co lubi, tylko tym razem z polecenia państwa. Zaczyna mi się podobać ten pomysł i nawet jakoś specjalnie ie oczekuję na konfrontację z Kruszonem. Od czasów pierwszej serii sporo się zmieniło. Grand nie pała już żądzą zemsty, a Kruszon jakoś sobie po tym wszystkim życie ułożył. A tą rozmowę na stacji benzynowej można świetnie wpasować w kontekst naszych bohaterów.
no wkoncu Grand jest tym Trzecim Oficerem...Brawo dla Malaszynskiego za tą role;)...naprawdę Wielgosz jest dalej mocny!
niech żyje !!! nowy (lepszy?) Grand - brzmi nieźle
to jeden z nielicznych plusów tego serialu....ehh
Ok, z opowieści wynika, że nowy Grand jest niezły. Muszę zaktualizować swojego media playera, a nie wystarczy mieć K-Lite Codec Pack? Jestem gotowy wysłać tego smsa do itvp.pl Wogóle ktoś wie, co zrobić z Media Playerem, aby wszystko było poprawnie?
Mam nadzieję, że będzie konfrontacja naszego legionisty i oficera. Liczę na to, że Jacek odegra się na Ricie.
cóż..aż się łezka w oku kręci, że tylko(właśćiwie) 13. odcinek został..ja jestem właśnie po obejrzeniu przedostatniego i mimo, że Grand nie szukał zemsty na Kruchym to uważam, że scena na Pałacu Kultury to prawdziwy majstersztyk...szybka, wartka akcja i do tego jeszcze to'osłaniam Cię' jak Grand załatwił Kaja.. Grand trzecim oficerem, co do tego nie ma już chyba większych wątpliwości widzę też, że są pewne analogie w stosunku do poprzednich 2 transzy..i pierwszy i drugi tytułowi oficerowie są przy życiu..ja tam po cichu liczę na ekranizację kinową/4. transzę, choć do tego pewnie długa droga.. marzyć można :P ;p
I ja się podpisuje. Najnowsza odmiana Kmicica w polskim kinie :)
"Jesteś Polakiem? Zdradziłeś nas, ale możemy ci wybaczyć"
Uwielbiam teksty Granda z Oficera dot. zastanej w kraju rzeczywistości. Jego wstawki o "Polskiej Zjednoczonej Partii Właścicieli Polski", komentarze o wszechobecnych układach. Moja ulubiona scena przy grobie rodziców, którą kończy podsumowanie Malwiny "Jacek, ty i ta twoja martyrologia". Jednocześnie funkcjonuje w układzie i gardzi nim. Ostatecznie odcina się od układu w Oficerach, rozbijając go przy współpracy z CBŚem.
No i jego rola w 3 serii. Nie mogę się doczekać tej godz.20. No ale to już nie nowość ;)