PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371288}
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12343
6,0 4 krytyków
Trzeci oficer
powrót do forum serialu Trzeci oficer

Specjalna grupa pościgowa CBŚ pod dowództwem Marka Sznajdera prowadzi dochodzenie na miejscu porwania francuskich baletnic. Nieopodal porzuconego autokaru znajdują nieprzytomnego kierowcę. Tymczasem Zajobek pod przymusem jedzie z Sentem na miejsce przejęcia porwanych dziewczyn. Grupie Sznajdera, przy wsparciu miejscowej policji i oddziału antyterrorystycznego, udaje się udaremnić transakcję i odbić baletnice. Okazuje się jednak, że brakuje jednej z dziewcząt - Sophie Chenoir. Po zakończonej akcji rozpoczyna się seria przesłuchań. Sent zostaje poddany przez funkcjonariuszy CBŚ badaniu wariografem, by można było ustalić, jaki był jego udział w sprawie porwania baletnic. Przechodzi pomyślnie badanie, po czym prosi Sznajdera o przyjęcie do grupy warszawskiej. Niebawem przychodzi wiadomość, że Sophie zdołała uciec i jest już bezpieczna w domu swojego ojca. W centrum handlowym Aldona niespodziewanie rozpoznaje Granda.

Źródło: [TVP]

ocenił(a) serial na 10
mini_one

W pierwszych odcinkach przedstawiono mnóstwo tematów, a teraz zwolnienie tempa i stopniowe rozwiązywanie łamigłówki. Pewnie jak zwykle wszystko wyjaśni się w ostatnim odcinku. Jeśli w ogóle. Generalnie konstrukcja świetna, ale to oglądanie co tydzień odcinek po odcinku... ehh :/

Michael_1610

Czy ten schemat: "niby" podejrzenia o jakiś udział w przestępstwie, badania wariografemi przyjęcie do nowej jednostki musi się powtarzać w każdej serii ? A propo widziałem zdjęcia z jak mi się wydaje tej akcji z antyterrorystami. Zgadnijcie kto tam (niestety) jest. Jedyny plus jest taki, że Grand jest na nogach i ruszył w masto ;P

ocenił(a) serial na 10
Dirty

No pewnie Ala ze swoją depresją ;)

ocenił(a) serial na 10
Michael_1610

Tecza26 mógłbyś przekazać dobre wieści i dopisać od siebie na przykład że Ala zostaje zabita od zbłąkanej kuli <marzy> :P A tak poza tym to szykuje się ciekawie, jestem na etapie rozdrażnienia przedserialowego... dni ciągną się w nieskończoność... ja nie wytrzymam tego tygodnia po tygodniu ;( mogliby puścić wszystkie odcinki jeden po drugim :)

Verti

Oj mam wielką nadzieję że w kolejnych streszczeniach pojawi się ta miła informacja dot śmierci Ali :) z przyjemnością napiszę ją przy użyciu Caps Locka :D.

ocenił(a) serial na 10
mini_one

Wypadało by jeszcze pogrubić i walnąć kursywą :P żeby się wyróżniało xD

ocenił(a) serial na 7
Verti

Oj wy niedobrzy ludzie:) Chcecie, by naszą kochaną panią psycholożkę zabili! :):):) A feeeee. Kosmę razem z nią:) Wtedy bardziej zaakceptuję ten pomysł:)

ocenił(a) serial na 7
jonaszmiauczynski

A co do wariografu, to kążdy z naszych oficerów ten etap przechodził... Kruszon po akcji w banku, Ala tak profilaktycznie (chodzi o jej sprawdzenie i jej lojalności wobec Sznajdera:) A teraz Sent i baletnice:) Motyw z baletnicami może być kuszący:) tak na marginesie...