Specjalna grupa pościgowa CBŚ pod dowództwem Marka Sznajdera prowadzi dochodzenie na miejscu porwania francuskich baletnic. Nieopodal porzuconego autokaru znajdują nieprzytomnego kierowcę. Tymczasem Zajobek pod przymusem jedzie z Sentem na miejsce przejęcia porwanych dziewczyn. Grupie Sznajdera, przy wsparciu miejscowej policji i oddziału antyterrorystycznego, udaje się udaremnić transakcję i odbić baletnice. Okazuje się jednak, że brakuje jednej z dziewcząt - Sophie Chenoir. Po zakończonej akcji rozpoczyna się seria przesłuchań. Sent zostaje poddany przez funkcjonariuszy CBŚ badaniu wariografem, by można było ustalić, jaki był jego udział w sprawie porwania baletnic. Przechodzi pomyślnie badanie, po czym prosi Sznajdera o przyjęcie do grupy warszawskiej. Niebawem przychodzi wiadomość, że Sophie zdołała uciec i jest już bezpieczna w domu swojego ojca. W centrum handlowym Aldona niespodziewanie rozpoznaje Granda.
Źródło: [TVP]
W pierwszych odcinkach przedstawiono mnóstwo tematów, a teraz zwolnienie tempa i stopniowe rozwiązywanie łamigłówki. Pewnie jak zwykle wszystko wyjaśni się w ostatnim odcinku. Jeśli w ogóle. Generalnie konstrukcja świetna, ale to oglądanie co tydzień odcinek po odcinku... ehh :/
Czy ten schemat: "niby" podejrzenia o jakiś udział w przestępstwie, badania wariografemi przyjęcie do nowej jednostki musi się powtarzać w każdej serii ? A propo widziałem zdjęcia z jak mi się wydaje tej akcji z antyterrorystami. Zgadnijcie kto tam (niestety) jest. Jedyny plus jest taki, że Grand jest na nogach i ruszył w masto ;P
Tecza26 mógłbyś przekazać dobre wieści i dopisać od siebie na przykład że Ala zostaje zabita od zbłąkanej kuli <marzy> :P A tak poza tym to szykuje się ciekawie, jestem na etapie rozdrażnienia przedserialowego... dni ciągną się w nieskończoność... ja nie wytrzymam tego tygodnia po tygodniu ;( mogliby puścić wszystkie odcinki jeden po drugim :)
Oj mam wielką nadzieję że w kolejnych streszczeniach pojawi się ta miła informacja dot śmierci Ali :) z przyjemnością napiszę ją przy użyciu Caps Locka :D.
Oj wy niedobrzy ludzie:) Chcecie, by naszą kochaną panią psycholożkę zabili! :):):) A feeeee. Kosmę razem z nią:) Wtedy bardziej zaakceptuję ten pomysł:)