PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=233359}
7,4 1,1 tys. ocen
7,4 10 1 1075
Tsubasa Chronicle
powrót do forum serialu Tsubasa Chronicle

Anime oglądało mi się przyjemnie, choć muszę przyznać, że nieco sceptycznie do tego podchodziłem. Zupełnie nie odpowiadała mi kreska - wszystko było zbyt cukierkowe. Zraził mnie też nieco początek - skojarzyło mi się to z jedną z tych pokaleczonych przez Jetiksa bajeczek, które oglądali chyba tylko sami twórcy. Później jednak było już o wiele lepiej - Fye/Fay, który lubił 'robić sobie jaja' z Kurogane'a i po prostu mistrzowska Mokona przyciągnęły mnie do ekranu na dłużej. Ostatnie odcinki - prawdziwy majstersztyk.
Podsumowując, ciekawe anime, które warto obejrzeć (nic się jednak nie stanie, jeśli tego nie zrobisz ;]), mimo tego odechciewa się oglądania jego kontynuacji. 7/10.

ocenił(a) serial na 7
feverlander

Oczywiście mówię tutaj o czymś, co można by nazwać pierwszą serią, czyli tymi 26 odcinkami, które oglądałem na Hyperze.

feverlander

Mi też się nawet podobało, ale druga seria powiem, że jest beznadziejna... Żeby nie psuć sobie humoru lepiej te kolejne 26 odcinków zastąpić czytaniem chapterów mangi... Aż do Tokyo, gdzie już trzyczęściowa OAD to arcydzieło!