Przystawka przed głównym daniem. "Poprzednio, w Twin Peaks..."
https://vimeo.com/208432897
55 minutowy montaż i streszczenie najważniejszych wątków (wybaczcie, wojno secesyjna, zasłony Nadine etc. :\), począwszy od serialu, kończąc na "Fire Walk With Me" i "The Missing Pieces".
czy warto streszczać i psuć sobie zabawę w oglądaniu tego serialu od początku ?? to tak jak byś gry przechodził na kodach ... imo mija się to z celem bo niewielka przyjemność a jeśli ktoś nie widział starych sezonów to tylko mu zazdrościć :)
Nie da się wysnuć jednoznacznej odpowiedzi, bo po prostu nie znamy fabuły 3 sezonu... Ale podejrzewam, ze zostanie tak skonstruowana, ze będzie się spokojnie dało to oglądac, nie znając poprzednich odcinków. Niestety, czy stety, ale względy komercyjne sa wszędzie.. a poza tym jak to się dzieje po 25 latach to nie widze problemu żeby się zawiązał zupełnie osobny wątek
Obejrzałem pilot. Nic się nie zrozumie bez znajomości dwóch pierwszych sezonów.
Potwierdzam, nie ma opcji na ogarniecie, czegokolwiek bez oglądania wcześniejszych sezonów. Na moje, to kolejny sezon tylko dla fanów TP.
No fakt, teraz po emisji to widać, ze film jest jakby kontynuacja, no i super. Miłe zaskoczenie, ale w sumie nie bez powodu Lynch sobie zastrzegł pełne prawo do fabuły..
Nie ma szans. Obejrzałem cztery pierwsze odcinki i stwierdzam, że nawet znając pierwsze dwa sezony momentami nie wiadomo o co chodzi a co dopiero bez tego? :)
Osobiście jestem wniebowzięty tym co te odcinki pokazały, klimat aż się wylewa, choć wciąż nie do końca wiadomo o co chodzi.
Czyli generalnie wszystko w Lynch'owskim stylu ... jeśli nie wiadomo o co chodzi to znaczy że Lynch nakręcił film/serial ;) Jak dla mnie bomba i im mniej rozumiem tym dla mnie lepiej :)
Fakt, coraz więcej się rozjaśnia, ale i tak jeszcze pozostało dużo pytań :)
Dla mnie bomba. Tylko co teraz moi mili? Odcinek na tydzień? Uuuu... :P