To on jest tym socjopatą w końcu czy nie? Z serialu wychodzi na to, że tylko go tak nazywają, ale
każdy oficjalny opis mówi "serial o 16-letnim socjopacie..."
To jest jedna z głównych zagadek związanych z tym serialem. Zatem nikt nie jest Ci w stanie odpowiedzieć z pełną klarownością. Pewnie dowiemy się o tym w finale sezonu.
Jak na socjopatę to nieźle się kryje. Według definicji socjopata nie odczuwa żadnych emocji czy uczuć wyższych, a widać,że troszczy się o blond przyjaciółkę. Z drugiej strony jest coś niepokojącego w jego obojętności do całego zajścia, jego mowa ciała się nie zgadza z tym co mówi.
cytuje : " a widać,że troszczy się o blond przyjaciółkę.", jeszce wczesniej pisales ze "Według definicji socjopata nie odczuwa żadnych emocji czy uczuć wyższych", wiec nie wiesz czy do z dobroci serca o nia dba czy udaje;)
Jak pisałem we wcześniejszym komentarzu. Zachowanie i deklaracje Dannyego wykluczają się z jego mową ciała. Zatem nikt nie wie czy w końcu jest socjopatą czy problematycznym nastolatkiem..
Socjopaci nie odczuwają, ale świetnie potrafią udawać. Nie ma możliwości ich rozpoznać, bo wtapiają się w społeczeństwo. Więc możemy jedynie spekulować... a socjopaci są zdolni do miłości/przywiązania do jednej osoby.
Socjopata, to nie tylko człowiek wyprany z emocji. To osoba, która nie liczy się z cudzymi opiniami i łatwo popada w konflikty z innymi ludźmi. Socjopaci nie potrafią się w żaden sposób przystosować do życia w społeczeństwie, nie są w stanie przestrzegać ogólnie przyjętych norm – zarówno etycznych jak i prawnych. Po obejrzeniu dwóch odcinków widać, że Danny nie ma takich problemów. Pomimo tego , że ludzie odsuwają się od niego, on stara się pokazać, że nie jest takim złym kolesiem na jakiego wygląda. Szuka przyjaciół, tak nie zachowują się socjopaci. Szkoda, bo myślałam, że on naprawdę zabił tą ciotkę, aczkolwiek jeszcze nie wszystko stracone:)
Ja znam inną definicję.
Przecież on nie szuka przyjaciół, byle mieć, tylko żeby zapewnić sobie nowy start. Albo coś więcej. Czy socjopaci nie są najlepsi w wykorzystywaniu ludzi?
No i nie każdy socjopata kiedykolwiek wdaje się w konflikt z prawem.
No nie, nie zawsze tak bywa. Dlatego bardzo trudno powiedzieć (po dwóch odcinkach), czy Danny jest socjopatą, czy nie. Osobiście bardzo na to liczę, więc zobaczymy jak w kolejnych odcinkach się to wszysto rozwinie.