PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=790008}

Ultraviolet

2017 - 2019
6,7 18 tys. ocen
6,7 10 1 17955
6,1 9 krytyków
Ultraviolet
powrót do forum serialu Ultraviolet

Po drugim odcinku drugiego sezonu nie oglądam dalej. Uśmiercili Fabijańskiego i wcisnęli Stramowskiego. Pierwszy sezon też nie był jakimś arcydziełem, ale teraz to już przegięli. Polska policja pokazana jako banda debili, nie myślą, nie kojarzą nawet najprostszych faktów, nie znajdują świadków, żeby skonfrontować opinie o zmarłym i jego zamiarach co do kamienicy (żeby poszukać ewentualnych przyczyn jago zabicia i jego wrogów), nawet jak im się na tacy pokaże, to nie rozumieją. A Ola - główna bohaterka, też trochę przegięcie. Po, powiedzmy roku spędzonym w tym środowisku i w tej powiedzmy branży, wezwana na przesłuchanie, nawet jako podejrzana, zachowuje się jak wystraszony podlotek. No sorry! Z czym do ludu, pytam się!!!

KKS_Lech

Olka strasznie przegina. Tak po prawdzie to przez nią zginal Holender. Ja wiem, że ona jest narwana i zawsze chce pomoc, ale nie pierwszy raz współpracuje z policją. Wie jak ona działa. Czasem mogłaby ugryźć sie w jezyk lub zrobic coś mniej jawnie. Chociaz Olka jest denerwująca to się ją lubi bo nie jest falszywa. Dziwi ją opieszałość policji, ale niejeden raz Michał jej tłumaczył co może, a czego nie. Jego obowiązują zasady jakieś jako policjanta i musi ich przestrzegać, ona takich nie ma. Olka umie oddać to nie jest słaba babka, ale co ona myslala, że da radę seryjnemu mordercy sama? A tym pyskowaniem tylko dała cynk swojej bratowej. Ona widziała, że Holender nie jest w pełni sprawny i to nie raz. Widziała jak z trudem sie poruszał z bólu. Ale napuscili go na gościa, który umiał zabijać bez mrugnięcia okiem.

ignis_2

odwieczna dyskusja co może policja. Tu rzeczywiście jakoś tak niemrawo się ruszają i są jak dzieci we mgle. Wygląda że strasznie im się nie chce. Ostatnio oglądałam serial norweski Wisting i pada tam ze strony policjantki takie zdanie: "Już 10 dzień a my nie mamy sprawcy". i tu jest chyba ta rzecz , o którą chodzi- naszym się nie spieszy...

KKS_Lech

U mnie to samo. Od dzisiaj serial skreślony. Szkoda, ale trudno, mówię "papa".