swietny drugi sezon widac ze coraz wiecej kasy maja producenci
polecam ob ejrzec i nie sluchac netowych wymoczków
Dla mnie serial upadek królestwa w porównaniu do serii: wikingowie to szambo i tyle. :) Mam prawo wyrażać opinię.
Sami jesteście gnioty :D ja z kolei mam prawo wyrazić opinię, że nie macie w ogóle gustu jeśli chodzi o filmy bo pewnie dla was liczą się tylko flaki, krew i tępe wypowiedzi. Nie można porównywać The Last Kingdom i Vikings bo to dwie różne gatunki filmowe. Pierwszy bardziej realnie pokazuje ciekawą i barwną historię, nie ma aż tyle efektów a drugi Wikingowie jest zdecydowanie nastawiony na efekty co nie jest w cale złe bo często takie filmy przyciągają, mimo to bardzo dobrze się ogląda obie produkcje.
The Last Kingdom jest na podstawie książek, więc ma fabułę, zwroty akcji, politykę, generalnie taki ciekawy szkielet, konstrukcję narracji.
W Wikingach czasem to kuleje - zwłaszcza w sezonie z ragnarową Chinką po którym odpuściłam sobie ten serial (zapomniałam który to sezon, sorki) - było to nudne jak flaki z olejem, a jak coś juz się działo to kompletnie bez sensu. Mam wrażenie że Wikingów zaczęto pisać od jakiegoś czasu 'na kolanie', bez żadnego pomysłu czy myśli przewodniej
jako całokształt "Last Kingdom" jest zdecydowanie lepszy, właśnie zacząłem 3 sezon i jest bomba. Wikingowie ugrzęźli w bagnie "kręcimy to co ludziom się spodoba", sceny bitew, walki zdecydowanie na lepszym poziomie, bez tanich chwytów i kolorowych fatałaszków
Zdecydowanie warto oglądnąć. Inna i bardziej surowa. Wikingowie mają swoje upadki i wzloty i nie wszystkie sezony są dobre. Niektóre odcinki nudzą. Ten serial od pierwszego odcinka po ostatni 3 sezonu jest zajebisty.
Moim zdaniem jest ok, ale kompletnie nie ma podjazdu do wikingow. Nie ma tu wyrazistych postaci, a glowny bohater jest po prostu durny.
To trzeba przyznać,Wikingowie mają bardzo charyzmatyczne postacie,klimat itd...
Zgadzam się z opinią że ten serial to masakra , płytkie postacie nie wyrażające emocji ,słabe sceny batalistyczne nie mówiąc już o charakteryzacji i kostiumach, główny bohater który wygląda jak uliczny grajek a nie jak wiking, jestem strasznie zawiedziona ,nie spodziewałam się takiego gniota do wikingów to się nie umywa , niewiem skąd te oceny...