PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=742260}

Upadek królestwa

The Last Kingdom
2015 - 2022
7,9 24 tys. ocen
7,9 10 1 23587
10 2 krytyków
Upadek królestwa
powrót do forum serialu Upadek królestwa
ocenił(a) serial na 9
zielonykojot

od niektórych sezonów na pewno.

ocenił(a) serial na 7
Orzeu

Czy lepszy nie wiem, na pewno jest warty obejrzenia.

ocenił(a) serial na 8
DemiaN

zgadzam się z Demianem

ocenił(a) serial na 3
zielonykojot

Bez porownania gniot

ocenił(a) serial na 3
waga55

zgadzam się. UK przy Vikingach to szambo.

użytkownik usunięty
zielonykojot

swietny drugi sezon widac ze coraz wiecej kasy maja producenci
polecam ob ejrzec i nie sluchac netowych wymoczków

ocenił(a) serial na 3

Dla mnie serial upadek królestwa w porównaniu do serii: wikingowie to szambo i tyle. :) Mam prawo wyrażać opinię.

ocenił(a) serial na 9
zielonykojot

Sami jesteście gnioty :D ja z kolei mam prawo wyrazić opinię, że nie macie w ogóle gustu jeśli chodzi o filmy bo pewnie dla was liczą się tylko flaki, krew i tępe wypowiedzi. Nie można porównywać The Last Kingdom i Vikings bo to dwie różne gatunki filmowe. Pierwszy bardziej realnie pokazuje ciekawą i barwną historię, nie ma aż tyle efektów a drugi Wikingowie jest zdecydowanie nastawiony na efekty co nie jest w cale złe bo często takie filmy przyciągają, mimo to bardzo dobrze się ogląda obie produkcje.

ocenił(a) serial na 9
zielonykojot

zdecydowanie lepsza !

zielonykojot

Obejrzałam 3 odcinki UK i dalej w to nie brnę, szkoda czasu

zielonykojot

The Last Kingdom jest na podstawie książek, więc ma fabułę, zwroty akcji, politykę, generalnie taki ciekawy szkielet, konstrukcję narracji.
W Wikingach czasem to kuleje - zwłaszcza w sezonie z ragnarową Chinką po którym odpuściłam sobie ten serial (zapomniałam który to sezon, sorki) - było to nudne jak flaki z olejem, a jak coś juz się działo to kompletnie bez sensu. Mam wrażenie że Wikingów zaczęto pisać od jakiegoś czasu 'na kolanie', bez żadnego pomysłu czy myśli przewodniej

ocenił(a) serial na 9
zielonykojot

Od 4 sezonu Wikingów wzwyż, na pewno

ocenił(a) serial na 9
zielonykojot

jako całokształt "Last Kingdom" jest zdecydowanie lepszy, właśnie zacząłem 3 sezon i jest bomba. Wikingowie ugrzęźli w bagnie "kręcimy to co ludziom się spodoba", sceny bitew, walki zdecydowanie na lepszym poziomie, bez tanich chwytów i kolorowych fatałaszków

ocenił(a) serial na 10
zielonykojot

Zdecydowanie warto oglądnąć. Inna i bardziej surowa. Wikingowie mają swoje upadki i wzloty i nie wszystkie sezony są dobre. Niektóre odcinki nudzą. Ten serial od pierwszego odcinka po ostatni 3 sezonu jest zajebisty.

ocenił(a) serial na 8
munir80

zgadzam się z opinią munir80

ocenił(a) serial na 6
zielonykojot

Moim zdaniem jest ok, ale kompletnie nie ma podjazdu do wikingow. Nie ma tu wyrazistych postaci, a glowny bohater jest po prostu durny.

ocenił(a) serial na 6
Codebreakeer

To trzeba przyznać,Wikingowie mają bardzo charyzmatyczne postacie,klimat itd...

ocenił(a) serial na 3
zielonykojot

Zgadzam się z opinią że ten serial to masakra , płytkie postacie nie wyrażające emocji ,słabe sceny batalistyczne nie mówiąc już o charakteryzacji i kostiumach, główny bohater który wygląda jak uliczny grajek a nie jak wiking, jestem strasznie zawiedziona ,nie spodziewałam się takiego gniota do wikingów to się nie umywa , niewiem skąd te oceny...