PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=732398}

Vinyl

2016
7,6 13 tys. ocen
7,6 10 1 12760
5,3 10 krytyków
Vinyl
powrót do forum serialu Vinyl

01x06

ocenił(a) serial na 8

Odcinek można podsumować w dwóch słowach: Niezły lot :)

ocenił(a) serial na 7
analthunder

Zdecydowanie. Odjazd no i Bowie. ;) aż nie mogę się doczekać co będzie dalej.

analthunder

aktor grający Bowiego - wygląd totalny :D nadawał by się do jego biografii

ocenił(a) serial na 7
iambigmoviefan

Świetny. Chociaż pomyślałam, że Bowie był chudszy. Tak mi się zdaje.

Kim123_fw

może troszkę haha

analthunder

Richie leci i to ostro :) Serial z odcinka na odcinek coraz lepszy.

analthunder

Kompletnie nie podobał mi się ten odcinek, wynudziłam się strasznie, sprawdzałam tylko pasek postępu ile jeszcze do końca. Rozumiem ideę, totalny trip, dragi pochłaniają bohatera, traci on kontrolę nad sobą i swoim życiem, nad rzeczywistością. Moim zdaniem można to było pokazać inaczej, a tak mamy amatorskie ujęcia, połamane i ciemne kadry, sposób kręcenia jakby z ręki. Właśnie to mi się nie podoba w serialach, brak konsekwencji, spójności, nierówny poziom odcinków. Za to cenię np. House of Cards, każdy odcinek pomimo tego, że kręcony przez różnych reżyserów, nawiązuje stylem, klimatem i estetyką do reszty. Tego mi brakuje w Vinylu i zbliża do Boardwalk Empire, który był bardzo niestabilnym tworem. Część odcinków świetna, część shit.

ocenił(a) serial na 8
latigra

Może to było właśnie zamierzone...totalny chaos:) jak u Richiego

ocenił(a) serial na 7
analthunder

Też tak myślę, że to było zamierzone. Dragi to dno, ciągną go w dół i chaos stąd m.in .halucynacje, obłęd i potwierdzają to te sceny czy może odzwierciedlają. Lepiej poczekać co będzie dalej.

analthunder

Dlatego powiedziałam, że rozumiem ideę, ale wolałabym coś bardziej tripowego i kwaśnego. Ogólnie cały odcinek jest mocno offowy i brudny, oderwany od raczej ostrych i wyrazistych poprzednich. Z zajawek wnioskuję, że następny epizod powinien już być utrzymany w stylu, do którego zdążyliśmy się przyzwyczaić. Taka domena seriali, ups and downs.

ocenił(a) serial na 7
latigra

Też tak miałam, że jak oglądałam 6 odcinek to uznałam, że jest jakiś inny, inny niż poprzednie i gdyby nie epizod z Bowie'm to uznałabym, że nudny a dopiero potem pomyślałam, źe może tak miało być. Zatem do 7 odcinka.

analthunder

Ernst to wymysł chorego umysłu Richiego zaszlachtowanego dragami? W jednej w ostatnich scen jakby miał dziurę w głowie.