PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668104}

Violetta

2012 - 2015
6,3 6,7 tys. ocen
6,3 10 1 6691
Violetta
powrót do forum serialu Violetta

1. Grupa czy klasa, do której należy Violetta i większość głównych bohaterów miała zaśpiewać w duetach w restauracji brata Francesci, podczas gdy zaśpiewały zaledwie trzy pary. Nie mówię o Leonie, który był chory i o Francesce, ale o reszcie, np. Braco, Nathy, Napo... itd.
2. Jakiś mały dzieciak krytykuje występ duetu Ludmiły i Maxiego.
3. Dziwne gesty podczas występu Ludmiły i Maxiego, a później tamtego chłopca - jakieś wymachiwanie rękami, podskakiwanie, uginanie kolan...
4. Jakiś różowy plastik podkochujący się w Maxim ma wiolonczelę o imieniu Igor.
5. Angie każe uczniom zaśpiewać w duetach jeszcze raz, tym razem w studiu, przed ,,mistrzem", a Leon jak gdyby nigdy nic wychodzi sobie ze stu-dia i idzie do Violetty podczas zajęć.
6. 17-letnia dziewczyna nie potrafi jeździć na rowerze.
7. 10/12-letni chłopiec (ten cały mistrz) podrywa siostrę Thomasa i zaprasza ją na kolację. Absurd.
8. Mathias chodzący po domu Germana w kobiecych ciuchach.
9. Głupie zachowanie Angie i Pabla podczas rozmów z Germanem, gdy udają, że są parą. I nie podoba mi się też zachowanie Angie, gdy Violetta pyta się, co łączy ją z Germanem.
10. Olgita, Pablito i dodawanie ,,ito" do niektórych imion bohaterów.
11. Maxi, Braco i dziewczyny popisują się przed innymi tańcząc na korytarzu studia.
12. Dlaczego Maxi zawsze chodzi w czapce? Bez wygląda znacznie lepiej.

I mam taką jedną uwagę. Jak dla mnie Angie i Pablo muszą być razem, bo po prostu nie widzę ich osobno. Nie wiem jak z Germanem, ale prze-cież on zawsze może być z Jade...

O jprdl, a Ty znowu..
1. BO NIE WSZYSTKIM DALI DUETY.
2. BO JEST TO SŁYNNA GWIAZDA MIMO MŁODEGO WIEKU, ALE TRZEBA UMIEĆ SŁUCHAĆ. C:
3. BO TAKIE GESTY MIAŁY BYĆ, A POZA TYM TO JEST TANIEC.
4. BO TA DZIEWCZYNA JEST SZURNIĘTA, WIDAĆ OD POCZĄTKU -,-
5. WYSZEDŁ BO TAK MU SIĘ PODOBAŁO.
6. BO OJCIEC TRZYMAŁ JĄ POD KLOSZEM I NIE POZWALAŁ JEJ NA ŻYCIE TOWARZYSKIE.
7. NORMALNE ZACHOWANIE, WIDAĆ NIE POZNAŁEŚ SIĘ Z DOJRZAŁOŚCIA W TAK MŁODYM WIEKU.
8. BO JADE PODARŁA JEGO INNE UBRANIA, I NIE MA W CZYM CHODZIĆ.
9. KAPRYS
10. TO A-R-G-E-N-T-Y-N-A
11. TO NIE BYŁ POPIS, TYLKO ĆWICZENIE..
12. BO MA TAKI STYL.

Na capsie sobie tak napisałam, taki kaprysik. c:

pieczonykurczak

Jedyne co mnie w serialu denerwuje, to watek jak ze zmierzchu, gdy tomas nie wiadomo jak szybko złapał Vilu gdy ta upadała..
poza tym całość tego szczura doprowadza mnie do gorączki, a gdy robi ten sześciopak to słabnę (w złym sensie).

ocenił(a) serial na 3

1. Zgadzam się, też mnie to dziwi.
2. Zamierzone- żebyśmy mogli się pośmiać.
3. To o czym mówisz to taniec. Sprawdź w Wikipedii.
4. Zamierzone- żebyśmy mogli się pośmiać.
5. Zgadzam się.
6. Bo ojciec trzymał ją pod kloszem.
7. Dzieciak udający dorosłego. Zamierzone- żebyśmy mogli się pośmiać.
8. Bo nie w co się ubrać.
9. Normalne.
10. Kraj ojczysty. To normalne.
11. Szkoła artystyczna, co innego można robić na korytarzach?
12. Nie mam pojęcia, Chyba to po prostu jego styl.

Ja zdecydowanie jestem fanką pary: "German & Angie". W drugim sezonie Pablo będzie z jakaś nową nauczycielką.

Jullliana

Ja tak samo,to moja ulubiona para i wątek,wątki studia to szczerze mało mnie obchodzą.

ocenił(a) serial na 6

1. Ponieważ nie wszystkim dali duety. TO BYŁO KURRRR W ODCINKU, KIEDY BYŁO LOSOWANIE. GENIUS.
2. "Mistrz sombrano" to chłopiec-gwiazda, uważa się że man słuch absolutny itd reprezentuje spojrzenie eurpy w muzyce itd itd, pomimo sowjego młodego wieku.
3. Element występu scenicznego. Poza tym maxi to taki "raperek" jak mawia Leon, dlatego robił to co mu odpowiadało a ludmiła zapewne z rozpędu, ze zdenerwowania coś powtórzyła. Mistrz sombrano, który jako nauczyciel na lekcji musiał sprawdzić, jak się reprezentują uczniowie, dlatego krytykował.
4. Bo ona się w nim zakochała jak wariatka, tego chyba łatwo się domyśleć Oo
5. Boże, Angie nie kazała .śpiewać jeszcze raz, tylko ludmiła wyskoczyła z tym bo chciała się zaprezentować jak najlepiej, a myślała że w tym wykonie tak właśnie jest. Leon wyszedł, bo wolał iść do violi, a to była tylko pierwsza lekcja z tym chłopakiem. To było powiedziane. A tomas dodał, że nie chcą się spóżnić na lekcję do wielkiego mistrza, pokazując przy tym ręką na wysokości piersi żeby ironicznie pokazać wielkość (w sensie wieku) mistrza. To była IRONIA. problem? no problem,
6. A gdzie niby violetta miała jeździć, skoro jej matka zmarła jak miała 5 lat a potem ciągle się przeprowadzała i była tylko pilnowana? Po willi? Genius.
7. Chłopiec, jak już wspomniałam, ponieważ odkąd pokazał talent jest traktowany jako autorytet muzyczny obracał się często w towarzystwie tzw klasy wyższej, a ponieważ traktowano go jak dorosłego, sam w to uwierzył. Dodajmy, że jest dojrzalszy nad swój wiek, ze względu na środowisko- człowiek to istota adaptacyjna, uczy się zachowania od ludzi go otaczajacych. Dzieci bawią się z dziećmi, mali mistrzowie czerpią informacje o włąsciwym zachowaniu od tych, wokół ktorych się obraca. Ludzie wokół niego tak się zachowywali, ponieważ nie znał innego środowiska, zachował się tak a nie inaczej.
8. BO MATIAS NIE MA DOMU. ODCHOLOWALI MU SAMOCHÓD DLATEGO PRAWNIE Z POLICJANTAMI USTALONO ŻE BD PRZEBYWAŁ W DOMU GERMANA, I NIE MOŻE SIĘ STAMTĄD RUSZAĆ BO UZNAJĄ ZA UCIECZKĘ. PONIEWAŻ JADE NIE CHCIAŁA ŻEBY MIESZKAŁ Z NIMI, MATIAS W TAJEMNICY ZAMIESZKAŁ NA STRYCHU MATKI VIOLETTY. NIE MIAŁ CZYSTYCH UBRAŃ WIĘC WZIĄŁ TE MARII. Z KAŻDYM KOLEJNYM PYTANIEM MAM WRAŻENIE ŻE OGLĄDASZ O 5 ODCINEK.
9. żeby ukryć to, że angie pracuje w studiu, Angie była zmuszona powiedzieć że Pablo to jej chłopak. Bo, o ja pier.dole, nie oglądasz odcinków albo masz naprawdę poważny problem z odbiorem obrazu i zrozumieniem fabuły.
10. KULTURA HISZPAŃSKA PARAPECIE. dodawanie ita to jak u nas mówienie Kasia, Marysia, Gabrysia, zbysio, krysia, grzesio. Zdrobienia.
11. Nie popisują się. Ogarniają nowy krok Oo jak można się popisywać tańcem w szkole taneczno-wokalnej? To jak na głos odczytywać trudne zadania z matematyki w szkole o profilu ścisłym -.-'
12. Dlaczego ty zawsze nie uważasz, oglądając? Bo serial cię nie interesuje. Dlaczego maxi zawsze chodzi w czapce? Bo lubi i tyle. Taki jego styl.

Co do Pablangie, zgadzam się. Pasują do siebie znacznie lepiej niż Germangie.

Naprawdę mam nieodparte wrażenie, że oglądasz co 3 odcinek. Twoje pytania o fabułę dla kogoś kto ogląda są dosyć oczywiste.

użytkownik usunięty
Enterraz

1. No właśnie, dlaczego? To niesprawiedliwe w stosunku do innych, że tylko 8 osób mogło zaśpiewać w duetach.
2. Może, ale nie powinien tak bardzo krytykować występu Ludmiły i Maxiego.
3. To bardziej wyglądało jakby mu się chciało do toalety.
5. Ale to można potraktować jako ucieczkę z zajęć.
9. Jak dla mnie to brzmi jak pełne imię, a Olga czy Pablo to właśnie zdrobnienie.

TO KULTURA ARGENTYŃSKA, TO TERAZ MÓZGU WYMYŚL OFICJALNE IMIĘ OD PABLO..
no ja pier.dole Ty nic nie ogarniasz?
Może Leon załatwił sobie zwolnienie?
Po to zatrudnili tego chłopca, żeby krytykował, aby nauczyli się dobrze to wykonywać.. oglądaj regularnie, a nie co 5 odcinków.. -,-"

ocenił(a) serial na 6
pieczonykurczak

spokojnie pieczony kurczaku xDD wdech wydech wdech wydech

Enterraz

heheszky
spokojnie to, że caps, nie znaczy, że już czerwona jestem.
po prostu denerwuje mnie już ten koleś, bo doczepia się większości, nawet nie wiedząc o co chodzi. ;3

ocenił(a) serial na 6

wybacz koleżance, ma słabe nerwy :P:P
1. BO TO JE JEDNA KLASA. WIDZIAŁEŚ TAM KOGOŚ WIĘCEJ? zajęcia są podzielone grupami. Nie zauważyłeś, że czasem kiedy jedni mają taniec inni muzykę itd?
3. Taki ma styl. To raperek więc robił poruszał się po rapersku bo tak chciał. Nie ma to nic do fabuły
5. Tam ciągle ktoś ucieka z zajęć. Widocznie to dozwolone. Nie widziałam żeby kiedykolwiek sprawdzali listę, pewnie tam prowadzą jakiś zapis ale sądzę że nie wymagają po prostu tego. Zajęcia cały czas prą do przodu, jeżeli ktoś nie chodzi to natychmiast odbije się na wynikach. Jeżeli opuszcza zbyt dużo, to na pewno zostanie zauważone przez nauczycieli, w dodatku nie bd go na grupowych zaliczeniach przy których na pewno koledzy postawili by go do porządku, ani tym bardziej osobistych, bo wtedy taka osoba zebrałaby bardzo osobisty opiepsz. W 20 taki zebrała Ludmiła, mimo że sprawa pozornie muzyki nie dotyczyła oszóstwa. Poza tym Leon najwyraźniej postawił sobie inny priorytet, mianowicie pójście po violette.
9. Kultura latino-hiszpańska ani nazewnictwo imion to troche sprawa nie pod serial nie sądzisz? Ja myśle że zdecydowanie tak. Miej pretensje do historii.
Jeszcze coś? Chętnie posłużę za rzecznika serialu.

Enterraz

jakie słabe nerwy, po prostu wypisuje jedno i to samo setki razy. ;d

ocenił(a) serial na 6
pieczonykurczak

ciii ciii, czasem trzeba wyrozumiałości XD im wiecej widzów violetty, tym większa szansa że ogarną polską wersję en mi mundo. Bo nie wierzę żeby już nie była na tyle popularna, żeby nie było pewności, że puszczą 2 sezon

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Co do czapek "raperka" to jakbyście zauważyły praktycznie każdy raper nosi czapkę...
Ten mistrz został "sprowadzony" właśnie po to żeby ich krytykować.
Z tym uciekaniem to trochę dziwna sprawa, no ale w końcu oni mało za te zajęcia nie płacą, a mówi się "klient płaci i wymaga" więc pomyślcie gdyby tak mieli wywalić wszystkich którzy uciekają to by zbanktutowali. Wydaje mi się że w tym studio nie obchodzi ich też czy oni chodzą na te zajęcia, ważne żeby byli na zaliczeniach i przede wszystkim płacili...
Trzeba mysleć logicznie.^^
Jestem za tym żeby Angie była z Pablo, bo on już ją zna od wielu lat i naprawdę ją kocha a German tak na prawdę nie wie nawet kim ona jest.. Ale to tylko moje zdanie. xd

ocenił(a) serial na 6
Leonettaa

jestem za pablangie jeśli o mnie mowa ;) ale dlaczego pod moim komentarzem? To nie ja miałam dziwne pretensje, ja je zbijałam ;p do delikwenta alexa

Leonettaa

Tak naprawdę to zna Angie od kilkunastu lat a że nie wiedział kim jest to się zakochał

użytkownik usunięty
Enterraz

Tak, widziałem. Jak już wcześniej mówiłem: Braco, Nathy, Napo. Należą do tej samej grupy co reszta, a nie śpiewali w duetach. To jak mają zaliczyć to zadanie z duetów?

ocenił(a) serial na 6

Pewnie mieli wyznaczone, tylko po prostu ucięli ten moment, żeby skupić się tylko na tych bliższych bohaterach. Albo nie mieli już piosenek. Zauważ że już nawet nie mieli jej dla kamili i Andresa. Albo zwyczajnie uznali że naturalna koleja rzeczy zostają napo i naty (z góry nie, nie wiem czemu w takim razie nie wystąpili w barze). Bo muszę zauważyć, że Braco nie był w tej grupie. Tak czy siak, prawdziwi uczniowie to nie są więc krzywda im się nie stała

użytkownik usunięty
Enterraz

No tak, ale Nathy i Napo akurat mogli zaśpiewać jako czwarty duet. To mogłoby być bardzo ciekawe.

ocenił(a) serial na 10

i jeszcze dołożę:
13. Zachowanie Germana, ojca Violetty: w odcinku 23 jak Viola go masuje, Tomas dzwoni i mówi, że może odebrać, a w następnym jak słyszy, że Violetta gada z Tomasem, to się wścieka i każe jej oddać telefon. Co to ma być? Jakby Maria żyła, to by mu na pewno coś powiedziała.
14. Angie mówi Germanowi, że Pablo boi się dentysty. Idiotyzm!
15. Wielki Mistrz Zambrano oświadcza się Ludmile, mimo że ona jest od niego dużo dużo starsza.
17. Laura najpierw mówi, że chce być z Maxim, a potem go oblewa wodą. Głupota.

użytkownik usunięty
marysia000_filmaniak

Ta Laura jest taka głupia, że nawet nie warto sobie nią głowy zawracać.

ocenił(a) serial na 6

co do laury, jak niżej- punkt 17 ;)

ocenił(a) serial na 6
marysia000_filmaniak

Myślałam że tylko jeden jest taki uważny... BOŻE, AŻ TRZEBA SIĘ POWSTRZYMYWAĆ PRZED OSTRZEJSZYMI SŁOWAMI.
13. Pamiętajmy że German wciąż uważa swoją córkę za dziecko, w dodadtku nie cierpi tomasa co jest moim zdaniem dosyć rozsądne; gdybym była na jego miejscu i moja córka zakochałaby się w jakimś dostawcy właściwie znikąd, który nie wiadomo gdzie mieszka nie wiadomo skąd jest i nie wiadomo kim są jego rodzice, też właściwie zabroniłabym im się spotykać albo kazałabym mu za każdym razem przychodzić do niej i nie pozwolić im nigdzie wychodzić- obiektywnie myśląc, nie biorąc pod uwagę żadnego z bohaterów osobiście, taki chłopak znikąd mógłby okazać się nie wiem jakimś uwodzicielem albo i nawet złodziejem (jak mówiłam nie mówiąc osobiście o tomasie). Zauważ, że German nie ma nic do Leona, którego rodziców zna i jego też. To jest właśnie rozsądek. German zachowuje się przeważnie jak chory, ale jeśli chodzi o chłopaków-dostawców akurat się z nim zgadzam.
14. Angie powiedziała pierwsze, co jej przyszło do głowy, bo wolała uniknąć tej kolacji. Ponieważ Pablo chciał jej wybić broń- wizytę u dentysty z rąk, powiedział że wizytę się przełoży. Żeby odbić pałeczkę, powiedziała że Pablo boi się dentysty. To chyba jasne, że nie chce jej kolacji, skoro Pablo naprawdę nie jest jej chłopakiem, a powiedziała to głównie dlatego że chciała przychamować zapędy Germana. Oglądajcie, a nie!
15. Mistrz Sambrano. Nie oświadczał się jej, tylko to był element scenografii piosenki -.-' żenua. Rozumiem że można nie zrozumieć piosenki, ale nie zauważyć że j ą ś p i e w a j ą?
17. Laura chce być z Maxim, ale była obrażona na tę walkę gdzie przegrał Andres. Kiedy on już jej to wyjaśnił, że nie ma konfliktu między nim a Maxim, przyszła do studia żeby się z nim spotkać. Niestety Andrea zrobiła wcześniej sobie zdjęcie z maxim i wrzuciła na swojego bloga podpisując mój chłopak. Laura to zobaczyła i się wściekła bo uznała że Maxi chce złapać dwie rybki na jeden haczyk. Jeśli nie zauważyłaś, trzymała w rękach tablet, na którym jeśli się przyjrzysz widać było otwartego bloga andrei ze zdjeciem. Sprawa się wyjaśni w nastepnym odcinku. Trzeba myśleć, skoro sprawa została ucięta w tym momencie to bd ciąg dalszy...
Zgubiłaś 16? Bo nie ma.
Jeszcze jakieś pytania? Chętnie odpowiem.

użytkownik usunięty
Enterraz

Naprawdę podziwiam twoją cierpliwość. I do mnie, i do innych.

ocenił(a) serial na 6

Dbam o wizerunek violetty xD poza tym ja mam tak, że jak ktoś mówi że coś jest np zielone, a ja wiem że jest niebieskie, mierzi mnie dopóki nie pokażę mu że jest inaczej. Tak mam i już :>

użytkownik usunięty
Enterraz

Hehe, to dobrze. ;D

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

13. No ja rozumiem, żaden ojciec nie chce, żeby jego dziecku działa się krzywda, ale on tego Tomasa NIE ZNA! A jest takie powiedzenie: nie oceniaj książki po okładce. Bo może kiedyś jakiś Tomas go skrzywdził i facet teraz ma paranoję.
15. To wyglądało na oświadczyny, bo przed nią uklęknął i tak trzymał ją za rękę i tak na nią patrzył, jakby chciał zapytać: Ludmiło, wyjdziesz za mnie?
Oglądam ten serial i wiem o co chodzi, ale mogłam się pomylić, przecież cytując Ludmiłę jestem tylko człowiekiem.

ocenił(a) serial na 6
marysia000_filmaniak

13. Właśnie o to chodzi że go NIE ZNA xDDD właśnie ot o chodzi. Z punktu widzenia Germana to tylko dostawca znikąd. Jak moja matka ogląda czasem dlaczego ja i tak się patrzę czasem na tą niewiarygodną naiwność bohaterów, gdzie poznają kogoś też znikąd, i od razu się zakochują albo nie wiem, a potem kończą bardzo różnie, to aż mnie na pożyg zbiera.
15. Jak wyżej; to był po prostu element choreografii do piosenki, tak jak np ktoś śpiewa "zobacz jakie gwieździste niebo" to unosi spojrzenie w górę i pokazuje ręką, mimo że oczywiście na suficie nie ma żadnych gwiazd. Ahi estare (ta piosenka) oznacza będę tam, pierwsze wersy oznaczają "moje serce wciąż szuka.." itd itd, także to tak strasznie dziwne nie jest, że udaje że się jej oświadcza w choreografii, gdyby śpiewała z maxim równie dobrze mógłby to zrobić on.

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

no właśnie, dobrze, że Vilu mu się w końcu postawiła (mam na myśli Germana)! Ja bym na jej miejscu zrobiła tak samo. A co do violetty, to kiedyś pewnie Vilu i Tomas wezmą ślub i German nie bd miał NIC do gadania!

ocenił(a) serial na 6
marysia000_filmaniak

yyyy, ok xD wypowiadałam się już co do związku tomasa ale fakty was nie przekonują, więc sobie obejrzycie ;p

ocenił(a) serial na 10
marysia000_filmaniak

Czasem się tak zastanawiam...czy niektórzy wgl ogl. ten serial? Przecież za pierwszym razem nei widział telefonu,, to skkąd mogł wiedzieć, że to akurat znienawidzony Tomas?????!!

ocenił(a) serial na 10

Tu się zgadzam z pieczonym kurczakiem : ty znowu! Strasznie często czepiasz się małych niedociągnięć, dziwnych zdarzeń ... to jest tylko serial! Nie może być idealny : jak Maxi będzie pił wodę i położy butelkę z resztką na przypadkowym biurku, to też będziesz się pytał jak tak można? Nic nie jest idealne! Reżyserzy musieli dbać o wydarzenia, fabułę i nie mogli zajmować się tym, że akurat Angie i Pablo dziwnie się zachowują. I mają się tak zachować! Przecież jak ktoś kłamie to nie mówi wszystkiego tak bez zastanowienia, pewnie, głośno.

użytkownik usunięty
MartinaStoessel

Daj już spokój. Pisałem to półtora miesiąca temu, wiec temat jest już jakby to powiedzieć nieaktualny. Jak chcesz to komentuj inne, nowsze.

ocenił(a) serial na 10

Szczerze: nie mam już czego. Najnowszy został wstawiony 5 maja.

użytkownik usunięty
MartinaStoessel

Przeze mnie, tak? Otóż ostatni temat wstawiłem wczoraj: http://www.filmweb.pl/serial/Violetta-2012-668104/discussion/%2C%2CNowy+odcinki% 22+%21,2220068 , a wcześniej 18 maja, a nie 5: http://www.filmweb.pl/serial/Violetta-2012-668104/discussion/PARRING+BOHATER%C3% 93W%2C+czyli+ci%C4%85g+dalszy+tematu+%2C%2CSerialowe+pary%22.,2205902

ocenił(a) serial na 10

Czy ja powiedziałam, że przez Cb? A na stronie głównej widnieją tylko tematy 4-5 maja.

użytkownik usunięty
MartinaStoessel

yyy... nieee... Przecież codziennie jest dodawanych po kilka nowych tematów, więc jakim cudem ostatnie mogą być z początku maja?! Na pewno masz co komentować, wystarczy nacisnąć na napis ,,dyskusja" i tam rozwinie ci się pełna lista tematów.

Z bólem to przyznam, ale częściowo się z tobą zgadzam...
1. Też się zdziwiłam, że tylko 3 pary zaśpiewały. No ale w tym serialu już tak jest, że ogłupiają "dzieci" wmawiając im, że widzą to czego nie pokazano :P po prostu trzeba przyjąć, że się zobaczyło to co sie miało zobaczyć i iść dalej :P
2. Ten cały 12-letni specjalista od wszystkiego ze statusem Boga (a nikt go nie kojarzył) mocno mnie denerwował. Choć momentami był smieszny. Taki stary- malutki (dla mnie parodia, w której chciano pokazać co się dzieje z dziecięcymi gwiazdami- tracą dzieciństwo i szybko dorastają);
3. ...
4. Wątku tej różowej panny nie rozumiem. Zapychanie czasu antenowego.
5. W ogóle Leon, Tomas, Viola i Ludmiła wychodzą sobie z tego studio kiedy im pasuje. Druga sprawa, że chyba siedzą tam z przerwami 24/dobę...;
6. Nie potrafi bo ojciec trzymał ją pod kloszem przez całe życie, nie ma przyjaciół, a na rowerze jej pewnie nie nauczył jeździć bo jeszcze by spadła i paznokieć złamała, a wiemy jaki jest german względem Violi- to akurat dość zrozumiałe.
7. Jak wyżej- parodia dziecięcych gwiazd;
8. Jak mu Jade pocięła jego ciuchy to w czymś musiał chodzić. "Violetta" to nie ten rodzaj filmu, w którym chodzi się nago ;)
9. To jest serial latino- gdyby nie komplikowali sobie zycia tylko od razu kawa na ławę serial straciłby swój urok.
10. To tak jak u nas Kasia i Katarzyna, Paweł i Pawełek, itd. Zdrobnienia w wydaniu latino- normalne.
11. To jest szkoła artystyczna- artyści nie powinni mieć tremy, ale fakt, trochę się popisują ;)
12. Bo taki ma styl, podobnie jak braco wiecznie chodzi w jakichś neonowych dziwnych spodniach:P

Angie i Pablo tworzą fajną parę, ale dla mnie sa jak rodzeństwo- znaja się na wylot i wspierają. Ich romantyczne sceny przyprawiają mnie o mdłości. No ale ja ten serial oglądam ze względu na Ramosa, którego uwielbiam od czasów "Zbuntowanego anioła", więc obiektywna w tej kwestii nie jestem.

Od siebie dodam (pewnie już gdzieś o tym pisałam), że wkurza mnie to wciskanie widzowi ciemnoty, głównie w kwestii piosenek. Np. z jakiegośtam powodu Leon napisał "Voy por ti". Potem gdzieś to wykonał, wszyscy słyszeli, a potem jak się zabrali za przedstawienie, to leon z tekstem, że napisał nową piosenkę- to sobie myślę "o, fajnie, coś nowego usłyszę a nie w kółko to samo w różnych wykonaniach"- wychodzi Leon i co? -"Voy por ti"...no zatrzepało mna w tym momencie. To samo z Vilą i "Te creo", chyba w pierwszych odcinkach to spiewała, a przed przedstawieniem ze pisze nową piosenkę ale nie jest jeszcze gotowa...