Nie lubię wigilijnych potraw, zjadłem tylko opłatek i kawałek sernika xD No i kromkę chleba! :D A ty co zjadłaś? xd
kromkę z serkiem topionym i pomarańczę - dzisiaj żywię się tylko tym, nie wiem czemu xD
Nie mam choinki xD Nie obchodzę świąt. Nie bądź zszokowany. Uprzedzając pytanie: jestem protestantką, nie obchodzimy żadnych świąt, a hanuka jest tradycją żydów, nie protestantów :D
Fajna ta płyta?
Jak mówiłam - święto żydowskie xD Powinnam napisać przez CH, ale po ang. jest Hannukah i się przyzwyczaiłam do H.
W każdym razie trwa osiem dni i każdego dnia zapala się świecę na menorze o ile dobrze pamiętam...
Tak, i osiem dni prezentów. Współczuję ci trochę, nawet nie wiesz jak fajnie dostać czapkę i szalik, i udawać, że się cieszysz ;D
Tja, myślę, że mogę bez tego żyć xD Przeżyłam bez pieniędzy na komunię (ponieważ jej też nie mamy) to kilka lat bez prezentów wytrzymam :D
Ja tam uwielbiam śpiewać kolędy, cały rok na to czekam :D Niestety, wszystkie możliwe święta już tak skomercjalizowali, że w sumie nawet nie ma w nich tej magii.
Ja tam śpiewam kolędy cały rok - co za różnica, Jezus prawdopodobnie i tak urodził się w okolicach sierpnia, a na pewno nie w zimie xD
I w ogóle to urodził się parę lat/wieków "przed Chrystusem" ale kogo to obchodzi.
Wszyscy wielce obchodzą święta, a do kościoła pójdą teraz i na Wielkanoc, a cały rok nie.
To się ciesz, bo przynajmniej nie przytyjesz jak ja - uwielbiam całe to świąteczne żarełko, sałatki i ciacha xdd
Nie wiem dlaczego, ale jak napisałaś "Żarełko", narobiłaś mi ochoty na tortillę xD W takich chwilach zazdroszczę Sarze :c
Od paru lat podobno nie ma obowiązku postu w wigilię bo papież zniósł czy coś, ale chyba i tak mało kto się stosuje xd
A tak poza tym, ryby to nie mięcho? XD
Tzn tak słyszałam, ale pewna nie jestem xd
Nie lubisz ryb? Ja uwielbiam, ale jest jeden wyjątek - nie lubię karpia xd
Wiesz co sobie zjem za chwilę? Wiesz, czy nie wiesz? xD
Kurczaaaczka z rożna *.*
O matko, ale to będzie dobre! <3
Nawet chyba mi został jeszcze sos czosnkowy, pepsi i frytki... O mrrru!
Popatrz, sosu nie lubię <a i tak mam, bo był darmowy do pizzy>, od pepsi wolę coca-colę, którą mam, a na frytki nie mam szczególnej ochoty ^^
Czy ty negujesz moje umiejętności kulinarne? Włożyłam w tego dorsza całe serce! :DDD
Ja po prostu kocham jeść. Nie ważne czy święta czy nie. A później dziwię się, że jestem gruba.
Bardzo dobrze, czytam sobie książke. ^^ a dostałam nowe meble do pokoju i kase xd
A co na tej płycie jest? :D
Tak więc- to 2 płyty xd
Na jednej, tej wcześniejszej z pierwszego sezonu są:
1. En mi mundo
2. Algo suena en mi
3. Destinada a brillar
4.Te creo
5. Voy por ti
6. Juntos somos mas
7. Entre tu y yo
8. Are you ready for the ride?
9.Dile Que Si
10.Junto a Ti
11.Tienes Todo
12.Veo Veo
13.Habla Si Puedes
14.Ven y Canta
Na CD 2
1.Ser Mejor
2.En Mi Mundo(In my own world)- taka mieszanka tych 2 utworów. Raz po hiszpańsku, raz po angielsku
3.Tu Foto de Verano
4.Mi Perdicion
5.Te Esperare
6.Verte de Lejos
7.Cuando Me Voy
8.Ahi Estare
9.Podemos
10.Tienes el Talento
Trochę szkoda, bo w oryginale na tej drugiej były jeszcze video :c Cóż, ale i tak dobrze jest xd
Dodatkowo zamieszczony taki kupon zgłoszeniowy, że można wygrać 2 bilety na en vivo w europie xd
Kurcze fajna sprawa :D ja nie mam ani jednej płyty, nawet gazety, w sumie to nic z violki nie mam. Xd
Ostatnio była promocja w media marku, hoy somos mas po 20 zl chodziły, nawet miałam kupić ale wolałam książke.
Paulo Coelho jednak zwyciężył :)
A ty masz jeszcze jakieś płyty?
Tak wygrasz to daj mi znać xd
Hoy somos mas po 20 zł :O Moja kosztowała ponad połowę więcej :O Mam wszystkie płyty z V. dostępne w Polsce. Jeszcze za te 400 zł. kupię sobie płytę z krainy lodu, bo tam Libre soy jest <3 Potem będę czekał na tą z En vivo i edycję kolekcjonerską, tą we włoszech :D Polecam kupić, zwłasza, że jedna płyta kosztuje 42,99 zł, a tutaj dwie niecałe 55 zł. Na stronie empiku jak zamówisz jeszcze zniżkę masz xdd
Ja nawet nie wiem czy brać udział. Jakoś nie mam weny xd
Boze xD czuje sie taka niefanowska xD
Libre soy jest świetne ale wole wersje Demi albo tą polską ^^
Ogólnie to chce upolować na ebay'u płyte Lodo "Universo".
Musze kupić hoy somos mas, żeby mieć chociaaż jedną. A nad zamówieniem pomyśle hyhy.
Weź udział! Raz sie zyje, a po za tym może panna C by się w tobie zakochała. A później tylko ślub, dzieci, pies, dom.
Taka świetlana przyszłość ^^
Na płycie krainy lodu jest i wersja Demi i Tini i polska :D Możesz kupić hoy somos mas, ale jeśli już miałbym którąś polecać, to polecałbym edycję kolekcjonerską- płyta z I sezonu "Violetta"+ Cantar es lo que soy.
A jeśli byś chciała hoy somos mas z czymś mieszane to masz z kalendarzem xd http://www.empik.com/violetta-hoy-somos-mas-kalendarz-2014-various-artists,p1086 445127,muzyka-p.
Sama płyta: http://www.empik.com/violetta-hoy-somos-mas-various-artists,p1081783314,muzyka-p . Jeśli chodzi o zniżkę od zamówienia, to tu jest taniej.
Jak zamawiasz, to zaznacz, że odbiór w sklepie= nie płacisz za przesyłkę xd
Jeśli chodzi o płytę, to dodam znowu: Nie mam weny.
"Napisz dlaczego właśnie Ty powinieneś zobaczyć Violettę na żywo"
Co ja mam kurde napisać? XD Ale zobacz, jest napisane "Powinieneś", nie "powinnaś", "wielkim fanem", nie "wielką fanką". Zwykle pisali raczej do dziewczyny. A tu nie. Jakby to Violka stwierdziła- TO ZNAK!
Napisz, że kochasz Cande - będą w takim szoku, że ktoś może na coś takiego cierpieć, że ci dadzą te bilety i śruuuuuuuuuu dokądś tam sobie polecisz xD